6 activități inedite și distractive pentru un weekend în București sau în împrejurimi

Publicat pe 24.08.2018 la 17:34 Actualizat pe 24.08.2018 la 17:38

Dacă ieșirile tale în oraș sau în împrejurimi arată mereu la fel - film, teatru, o cafea cu prietenii - este timpul pentru câteva experimente care să facă weekendurile și orele din afara programului de lucru mult mai interesante.

Dacă ieșirile tale în oraș sau în împrejurimi arată mereu la fel - film, teatru, o cafea cu prietenii - este timpul pentru câteva experimente care să facă weekendurile și orele din afara programului de lucru mult mai interesante.

Iată ce îți recomandăm pentru zilele când vrei să te desparți de monotonie:

Pornește într-un tur al orașului pe bicicletă

Dacă nu ai făcut încă rost de bicicletă, poți împrumuta una de la Bike The City, iar dacă nu prea ai idee ce străzi să colinzi, te poți înscrie tot aici pentru un tur organizat. Bucharest Half a Day Tour, de exemplu, este un tur prin centrul vechi și nou al Bucureștiului, pentru grupuri de minimum 4 persoane, și pentru că este adresat în primul rând turiștilor străini, te-ai putea alege și cu prieteni noi.

Dacă nu vrei însă să faci pe turistul în București, îți rămân parcurile. Cele mai bune parcuri și grădini pentru o tură de pedalat sunt Herăstrău, Kiseleff, I.O.R și Parcul Drumul Taberei.

Prima evadare cu prietenii

Poți să scapi în 60 de minute? Aceasta este întrebarea la care trebuie să găsească răspuns cei care trec pragul unui escape room - o cameră unde se vor trezi captivi și de unde trebuie să evadeze. Nu este decât un joc: participanții intră de bunăvoie, pentru a rezolva un puzzle (obiecte ascunse în cameră, enigme) care duce către ieșire.

Într-un escape room intră întotdeauna mai mulți participanți - de obicei, un grup de prieteni - așa că întreaga experiență poate fi foarte distractivă. În București, ai de unde alege: 60 Minutes, Quest Mission, Captive, Escape Arena etc.

Descoperă-ți creativitatea într-un spațiu destinat celor cu idei

Spațiile colaborative sunt loc de întâlnire și atelier pentru cei care lucrează pe cont propriu, aflați în căutare de noi oportunități și idei, dar pot fi la fel de primitoare cu toți cei interesați de o anumită activitate.

Un astfel de spațiu este Qreator, poate cel mai complex hub creativ din București, deschis în urmă cu un an în Vila Oromolu din Piața Victoriei - construcție interbelică care merită o vizită chiar și numai pentru a o vedea restaurată. Qreator își întâmpină vizitatorii în 8 camere tematice, echipate în așa fel încât aceștia să își poată desfășura activitatea aici (printre ele, Camera Tehnologiei, Camera de Dans și Film și Camera de Fotografie și Pictură), dar este și un spațiu unde se organizează evenimente private sau deschise publicului, pe teme dintre cele mai diverse.

Ești gata de aventură?

În parcurile de aventură precum Edenland, aflat la doar 20 de minute distanță de București, ai parte de activități inedite: trasee în copaci, echitație, paintball. Dacă îți dorești să petreci mai mult de o zi aici, poți închiria în regim hotelier una dintre căsuțele din copaci - principala atracție a acestui loc.

Fii cititor în parc

Vremea este încă frumoasă, așa că poți veni cu o carte la Roaba de Cultură, în Herăstrău, dar la fel de bine poți citi pe treptele însorite ale unui muzeu, așa cum obișnuiesc să facă locuitorii Parisului. Locuri bune pentru citit sunt și Grădina Botanică, aflată în Cotroceni, cafenelele și ceainăriile.

Nu s-a încheiat sezonul de picnic

Iată și o idee care te duce în afara Bucureștiului, spre grădinile Palatului Mogoșoaia, unde există spații verzi special amenajate pentru picnic, în apropierea lacului. Fiecare fir de iarbă este la locul lui, mirosul de grătar își face rar simțită prezența, așa că nu mai căuta alte idei pentru picnic. Intrarea este gratuită, însă te poate costa locul de parcare, în cazul în care alegi să vii cu mașina.

Pentru un picnic în mijlocul orașului, te poți îndrepta spre Parcul Bordei, amenajat pe malul Lacului Floreasca.

Sursa foto: Shutterstock.com

În articolul

6 activități inedite și distractive pentru un weekend în București sau în împrejurimi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x