7 beneficii ale achizitionarii unui aer conditionat

Publicat pe 22.10.2019 la 18:15 Actualizat pe 22.10.2019 la 18:18

Aerul conditionat nu reprezinta un obiect eficient si rentabil doar pe perioada verii, ci are avantajul de a-ti oferi adaptabilitate, indiferent de temperaturile de afara, asupra spatiului in care il folosesti.

Foto: pixabay.com

Pe timpul verii, aerul conditionat este considerat o binecuvantare, deoarece te face sa uiti, fie si pentru cateva minute, de caldura sufocanta de afara. Cu toate acestea, aerul conditionat nu reprezinta un obiect eficient si rentabil doar pe perioada verii, ci are avantajul de a-ti oferi adaptabilitate, indiferent de temperaturile de afara, asupra spatiului in care il folosesti.

Aparatele de aer conditionat iti ofera numeroase beneficii si reprezinta o necesitate, avand rolul de a crea un mediu confortabil. Cu ajutorul acestor aparate de aer conditionat, poti sa controlezi temperatura si umiditatea dintr-o incapere, precum si gradul de purificare a aerului. Afla care sunt cele mai importante beneficii ale achizitionarii unui aer conditionat, din randurile de mai jos!

1. Imbunatateste nivelul de confort la tine acasa

Pentru a te simti confortabil la tine acasa, poti alege temperatura optima, cu ajutorul unui aparat de aer conditionat. Se considera ca temperatura medie a pielii corpului de 33 de grade Celsius este cea care ofera confort, in timp ce orice scadere sub 31 de grade Celsius sau crestere peste 34 de grade Celsius provoaca un disconfort termic. Daca pe timpul verii, aerul conditionat te ajuta sa indepartezi excesul de caldura a corpului, pe timpul iernii, corpul tau trebuie sa pastreze caldura produsa de metabolism.

Poti opta pentru un aer conditionat Gree, care iti va asigura temperatura optima, indiferent de anotimpul in care il folosesti. Functia de incalzire, cea de racire si auto diagnoza sunt doar cateva dintre caracteristicile unui aparat de aer conditionat modern, pe care trebuie sa il ai in casa.

2. Iti ofera o calitate buna a aerului

Principalul avantaj al folosirii unui aparat de aer conditionat este acela de a racori incaperile in care este foarte cald, in special in timpul verii. Desi unii parinti sunt reticenti atunci cand vine vorba de utilizarea aerului conditionat in preajma celor mici, pielea bebelusilor se va irita atunci cand temperaturile sunt ridicate iar umiditatea este crescuta.

Din acest motiv, cea mai buna solutie pentru a preveni iritatiile pielii este ca cei mici sa isi petreaca timpul intr-o camera bine ventilata, cu ajutorul aerului conditionat si sa fie imbracati in haine lejere. Atata timp cat filtrele aparatului de aer conditionat sunt curatate corespunzator, iti vor oferi o buna calitate a aerului, net superioara aerului din exterior.

3. Determina cresterea activitatii fizice si intelectuale

Atunci cand in casa este cald, in special in conditiile unei veri caniculare, creierul se va axa pe modalitatile de a face fata disconfortului provocat de caldura. Din acest motiv, vei fi mai putin activ si nu vei avea suficienta determinare, astfel incat sa duci la bun sfarsit treburile casnice. Specialistii spun ca intr-o camera in care confortul termic este redus, aproape 50% din capacitatea de memorare si sinteza va fi afectata. Astfel, odata cu folosirea aerului conditionat, creierul va accelera viteza de gandire, ca urmare a contactului cu aerul rece.

4. Previne umiditatea excesiva

Un alt beneficiu al utilizarii aerului conditionat tine de prevenirea umiditatii excesive. Aerul conditionat joaca un rol major in controlul umiditatii, care impiedica aparitia mucegaiului, acarienilor si prafului, care cauzeaza un numar insemnat de alergii. Pentru mentinerea sanatatii optime, ventilatia reprezinta un alt factor important, de aceea trebuie sa renunti la prejudecata conform careia aerul conditionat iti face rau sau te poate imbolnavi. Atata timp cat aparatul de aer conditionat este intretinut corect, iti va oferi un aer curat, benefic pentru sanatate.

5. Ajuta la indepartarea alergenilor

De cele mai multe ori, aerul din interiorul unei incaperi poate fi un aer contaminat. Acest lucru se datoreaza unui amestec de aer exterior si poluanti, cei mai cunoscuti fiind aerosolii, indiferent daca vorbim despre polen, fum, praf, chimicale sau diverse mirosuri. Cu ajutorul aparatelor de aer conditionat, vei reusi sa mentii un aer curat in incapere, evitand aparitia alergiilor care dauneaza sistemului nervos, imunitar si respirator.

6. Iti asigura un somn odihnitor

Chiar daca nu este indicat sa adormi cu aerul conditionat pornit, folosirea sa cu cel putin o ora inainte de culcare va aduce numeroase beneficii asupra odihnei din timpul noptii. Astfel, o temperatura mai scazuta a aerului va actiona asupra zonei creierului care este direct implicata in controlul somnului. Atunci cand aerul din camera este irespirabil, foloseste aerul conditionat, care iti va asigura un somn odihnitor pe tot parcursul noptii.

7. Reduce riscul de deshidratare

Atunci cand se inregistreaza temperaturi extreme, te simti tot timpul obosit, agitat sau fara vlaga, de aceea consumi cat mai multe lichide. Atata timp cat intr-o incapere in care exista un aparat de aer conditionat sunt temperaturi mai joase, corpul va transpira mai putin, ceea ce va reduce riscul de deshidratare.

Tine cont de alegerea unui aparat de aer conditionat eficient, care sa iti aduca numeroase beneficii asupra sanatatii si care sa iti fie util, in special in anotimpul cald. Cauta intotdeauna un aparat de aer conditionat dotat cu filtre de purificare si ia in calcul clasa energetica, acestea fiind unele dintre cele mai importante caracteristici, atunci cand il achizitionezi.

În articolul

7 beneficii ale achizitionarii unui aer conditionat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x