7 moduri pentru a fi mai productiv(ă)
Publicat pe 28.07.2020 la 09:58 Actualizat pe 28.07.2020 la 10:06
Trăim în secolul vitezei, unde lucrurile se întâmplă cu o rapiditate greu de conceput. Dacă nu mai ești la vârsta copilăriei vei avea treabă de făcut, un job, o alergătură prin oraș pentru un act, un antrenament la sală etc. Modul în care îți gestionezi timpul este crucial pentru a fi productiv(ă). Poate fi foarte dificil să ții pasul uneori, și ajungi să simți sentimentul de saturație care îți taie orice dorință de a face ceva. Ajungem să ne simțim compleșiți de cotidian și sperăm ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore pentru a ne termina treburile.
7 moduri pentru a fi mai productiv(ă)
Stabilește-ți propria rutină
Oamenii au nevoie de o rutină pentru a funcționa. Nu trebuie să alegi o rutină a unei vedete sau a unei persoane pe care o admiri, nu, tu ai nevoie de propria ta rutină care să-ți pregătească mintea pentru ziua de muncă. Pregătește-ți un ritual de dimineață așa cum îți place ție pentru a avea o zi cât mai productivă (de exemplu: trezire, duș, mic dejun, sport, serviciu etc.).
Trezește-te cât de devreme poți
Trezitul reprezintă un subiect sensibil pentru majoritate. Da, nimănui nu-i place să fie matinal și să se trezească cu noaptea în cap, dar formarea unui program de somn și trezitul de dimineață îți oferă liniștea că ai mai mult timp pentru a rezolva niște treburi din cursul zilei.
Fă schimbări graduale
În fiecare zi fă câte un pas mic către rutina cea mai productivă. Nu-ți poți seda dintr-odată corpul să se trezească la 6 dimineața sau să adoarmă mai devreme. Schimbarea către productivitate se produce în timp, gradual. Încearcă în fiecare zi să te trezești cu 10, 15 minute mai devreme decât de obicei.
Fă planul zilei
Gândește-te la cafeaua de dimineață tot ce ai de făcut pe parcursul zilei. Pune toate lucrurile pe o foaie ca să le vezi. Pregătește-ți liste care să te facă să te simți mai organizată. Organizarea îți transmite cheful de muncă, de productivitate.
Creează ambientul potrivit
Pune-ți muzică pe fundal, la căști, la boxa de pe birou oriunde vrei tu. Muzica te face să te simți mult mai bine și te ajută să te concentrezi.
Fără distracții
În momentul în care te apuci de treabă îndepărtează de tine orice sursă de distragere, cum ar fi telefonul sau televizorul.
Recompensează-te
Recompensele sunt un mod bun pentru a-ți păstra mintea în priză și interesată de ce se întâmplă în jurul ei.
Sursă: Andreea Balaban
CITEȘTE ȘI
5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea