7 moduri pentru a fi mai productiv(ă)

Publicat pe 28.07.2020 la 09:58 Actualizat pe 28.07.2020 la 10:06

Trăim în secolul vitezei, unde lucrurile se întâmplă cu o rapiditate greu de conceput. Dacă nu mai ești la vârsta copilăriei vei avea treabă de făcut, un job, o alergătură prin oraș pentru un act, un antrenament la sală etc. Modul în care îți gestionezi timpul este crucial pentru a fi productiv(ă). Poate fi foarte dificil să ții pasul uneori, și ajungi să simți sentimentul de saturație care îți taie orice dorință de a face ceva. Ajungem să ne simțim compleșiți de cotidian și sperăm ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore pentru a ne termina treburile.

7 moduri pentru a fi mai productiv(ă)

Stabilește-ți propria rutină

Oamenii au nevoie de o rutină pentru a funcționa. Nu trebuie să alegi o rutină a unei vedete sau a unei persoane pe care o admiri, nu, tu ai nevoie de propria ta rutină care să-ți pregătească mintea pentru ziua de muncă. Pregătește-ți un ritual de dimineață așa cum îți place ție pentru a avea o zi cât mai productivă (de exemplu: trezire, duș, mic dejun, sport, serviciu etc.).

Trezește-te cât de devreme poți

Trezitul reprezintă un subiect sensibil pentru majoritate. Da, nimănui nu-i place să fie matinal și să se trezească cu noaptea în cap, dar formarea unui program de somn și trezitul de dimineață îți oferă liniștea că ai mai mult timp pentru a rezolva niște treburi din cursul zilei.

Fă schimbări graduale

În fiecare zi fă câte un pas mic către rutina cea mai productivă. Nu-ți poți seda dintr-odată corpul să se trezească la 6 dimineața sau să adoarmă mai devreme. Schimbarea către productivitate se produce în timp, gradual. Încearcă în fiecare zi să te trezești cu 10, 15 minute mai devreme decât de obicei.

Fă planul zilei

Gândește-te la cafeaua de dimineață tot ce ai de făcut pe parcursul zilei. Pune toate lucrurile pe o foaie ca să le vezi. Pregătește-ți liste care să te facă să te simți mai organizată. Organizarea îți transmite cheful de muncă, de productivitate.

Creează ambientul potrivit

Pune-ți muzică pe fundal, la căști, la boxa de pe birou oriunde vrei tu. Muzica te face să te simți mult mai bine și te ajută să te concentrezi.

Fără distracții

În momentul în care te apuci de treabă îndepărtează de tine orice sursă de distragere, cum ar fi telefonul sau televizorul.

Recompensează-te

Recompensele sunt un mod bun pentru a-ți păstra mintea în priză și interesată de ce se întâmplă în jurul ei.

Sursă: Andreea Balaban

CITEȘTE ȘI

5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea

Top 5 ținute de vară pe care trebuie să le ai

În articolul

7 moduri pentru a fi mai productiv(ă)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x