7 obiecte esențiale într-un hol primitor și armonios

Publicat pe 24.04.2019 la 13:25 Actualizat pe 24.04.2019 la 13:24

Holul trebuie să arate bine și să fie funcțional. Dar cum obții aceste două lucruri fără să faci concesii? Iată ce obiecte sunt esențiale pentru amenajarea eficientă a holului.

Foto: Vivre

Pentru mulți oameni, holul nu reprezintă o prioritate când vine vorba despre amenajarea casei. Nu-i de mirare că se întâmplă acest lucru. Cei mai mulți dintre noi îl considerăm un simplu spațiu de trecere sau pentru depozitare. Rareori acordăm prea multă atenție aspectului general al holului, cu toate că aceasta este prima încăpere cu care luăm contact când intrăm în orice casă și care contribuie fără îndoială la prima impresie despre o locuință.

Holul trebuie să arate bine și să fie funcțional. Dar cum obții aceste două lucruri fără să faci concesii? Iată ce obiecte sunt esențiale pentru amenajarea eficientă a holului:

Decorul

Departe de a fi doar un coridor funcțional, holul este spațiul care stabilește stilul căminului. Decorul acestuia trebuie să fie aliniat cu designul celorlalte camere, iar pentru o atmosferă unitară pardoseala ar trebui să fie aceeași cu cea din camerele către care se deschide.

Mobilierul trebuie să fie proporțional cu suprafața holului, iar piesele dedicate depozitării să îndeplinească, pe cât posibil, și un rol decorativ. Încearcă să folosești cât mai mult spațiul pe verticală, dar ai grijă să nu incomodezi culoarul de trafic în cazul holurilor lungi și înguste.

Covorul de la intrare

Orice hol primitor trebuie să includă un covor care să protejeze pardoseala și să împiedice răspândirea murdăriei din exterior în restul casei. Pentru că un covor de hol trebuie să fie cât mai ușor de curățat, alege unul cu fir scurt, dintr-un material care se întreține fără prea mare greutate.

Ține cont și de forma încăperii când alegi covorul: într-un spațiu lung și îngust se potrivește un covor dreptunghiular, iar într-o cameră pătrată poți opta atât pentru un covor cu formă similară, cât și pentru unul rotund.

Cuierul pentru haine

Cuierul este un element esențial în orice hol, indiferent de mărime. Există o mulțime de modele de cuiere, însă regula de bază este următoarea: dacă ai la dispoziție o suprafață generoasă, poți alege unul cu dulap integrat, altfel, trebuie să te orientezi către niște cuiere rezistente, cât mai simple, cu multe cârlige.

Rafturile pentru încălțăminte

Într-un spațiu mic așa cum este holul, încălțămintea neorganizată eficient și lăsată la vedere aglomerează spațiul și îl face inestetic. Folosește pantofare clasice sau rafturi deschise pentru a ordona încălțămintea.

O altă opțiune este să economisești spațiu alegând un pantofar din fier cromat, cu suporturi verticale, care se fixează pe ușă sau pe perete.

Dulapul pentru accesorii

În spațiul în care îți organizezi încălțămintea și hainele de care ai nevoie când ieși din casă ar trebui să existe și obiectele necesare întreținerii acestora. Fie că vorbim de crema pentru ghete, de spray-ul antiumezeala, de încălțător, de peria pentru pantofi sau de rola adezivă cu care îți cureți pardesiul, toate aceste accesorii sunt de nelipsit și ar trebui depozitate într-un loc special dedicat.

Corpurile de iluminat

Iluminarea pe hol este la fel de importantă ca în orice altă cameră. În această încăpere ar trebui să folosești corpuri de iluminat care să corespundă tematicii decorului întregii case, iar intensitatea luminii să fie medie spre intensă.

În general, holurile nu au parte de lumină naturală, așa că este important că lumina să fie caldă, plăcută și abundență. Nu te baza doar pe sursa de iluminat principală, din tavan, ci asigură-te că toate zonele funcționale sunt bine luminate de spoturi sau aplice de perete.

Oglindă

Pe lângă caracterul util, oglinda are și un rol estetic important. În plus, amplifică vizual spațiul și reflectă lumina. Oglinzile mari sunt excelente pentru holuri, dar poți alege și seturi de oglinzi decorative mici, pentru a adăuga o notă de originalitate încăperii.

Chiar dacă amenajarea holului presupune deseori diverse restricții legate de dimensiunea spațiului, în final, această cameră trebuie să ofere oaspeților și membrilor familiei o zonă funcțională, care să acopere nevoile de depozitare, și să fie totodată atractivă și primitoare. Inspiră-te din sugestiile de mai sus, iar rezultatul va surprinde plăcut pe toată lumea.

În articolul

7 obiecte esențiale într-un hol primitor și armonios

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Turiști americani la prima vizită în România, fascinați de o stradă din București: "E prima oară când vedem așa ceva"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Cât de frumoasă este Adina Maria, femeia cu care Cristi Tănase este în proces de divorţ: „Unii aleg să se piardă în vicii!”
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x