7 trucuri pentru o epilare cu ceară fără durere!

Publicat pe 18.06.2018 la 17:02 Actualizat pe 18.06.2018 la 17:06

Nu îți recomandăm să treci la altă metodă de depilare, ci din contră, să o adopți pe aceasta dacă nu ești deja una dintre curajoase; îți spunem, în schimb, ce trucuri să folosești pentru o epilare cu ceară fără durere.

Ca în fiecare vară, unul dintre trendurile acestui sezon se referă la obținerea unui bronz impecabil și la picioare perfect epilate! Îndepărtarea părului nedorit reprezintă o etapă care poate fi destul de dureroasă, mai ales dacă obișnuiești să apelezi la epilarea cu ceară. Nu îți recomandăm să treci la altă metodă de depilare, ci din contră, să o adopți pe aceasta dacă nu ești deja una dintre curajoase; îți spunem, în schimb, ce trucuri să folosești pentru o epilare cu ceară fără durere.

  • Sari peste cafea. Da, ai auzit bine, există câteva lucruri pe lumea asta în favoarea cărora merită să renunți la cafea. În ziua în care ai decis să mergi la salon pentru epilarea cu ceară sau să te epilezi singură, acasă, nu consuma cafea. Motivul? Cafeina favorizează sensibilitatea pielii, ceea ce te va determina să simți durerea mai acut.
  • Exfoliază pielea înainte. Epilarea cu ceară are și ea tainele sale, dacă vrei să resimți durerea. Așadar, înainte să te apuci de treabă, folosește un scrub pentru corp, care va înmuia pielea și care te va ajuta să scoți la suprafață firele de păr crescute sub piele.
  • Fă o baie fierbinte. Epilatul cu ceară poate deveni mai puțin dureros dacă te bucuri înainte de o baie fierbinte. După jumătate de ore de stat în cadă, pielea va fi mai moale și mai hidratată, devenind mult mai pregătită pentru îndepărtarea părului nedorit cu ceară.
  • Lasă părul să crească suficient. Atunci când te epilezi cu ceară, e important ca părul pe care dorești să-l îndepărtezi să aibă o lungime corespunzătoare pentru a putea fi smuls așa cum trebuie. Totuși, dacă părul este prea mare, există riscul ca acesta să se rupă. Indicat este ca lungimea firului de păr să fie de cel puțin 3-4 mm.
  • Adoptă poziția potrivită. Dacă vrei ca epilatul cu ceară să nu mai reprezinte o corvoadă, ar trebui să adopți o poziție potrivită. Din acest motiv, recomandarea noastră este fie să lași această procedură de înfrumusețare pe mâna cosmeticienei, fie să investești în echipamente profi pe care să le folosești acasă. De mare ajutor este o masă cosmetică profesională, care va facilita epilarea cu ceară
  • Uită de lama de ras. Din momentul în care te-ai decis că epilarea cu ceară este soluția pe care vrei să o aplici pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp, e necesar să uiți de folosirea lamei de ras. Această metodă de epilare favorizează îndesirea și îngroșarea părului, astfel că în momentul în care vei reveni la depilarea cu ceară, părul va fi mai greu de îndepărtat, ceea ce va provoca o senzație de durere mai intensă.
  • Nu epila pielea cu arsuri. Ai exagerat puțin cu expunerea la soare și te-ai ales cu arsuri de toată frumusețea? Sub nicio formă nu este un moment potrivit acum să apelezi la epilatul cu ceară, întrucât pielea este deja foarte sensibilă.

Sursa: unsplash.com

În articolul

7 trucuri pentru o epilare cu ceară fără durere!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x