Aerisirea corectă a camerei - sfaturi utile
Publicat pe 23.11.2018 la 14:34 Actualizat pe 23.11.2018 la 14:40
Curăţenia şi aerisirea nu presupun doar deschiderea geamurilor şi utilizarea aspiratorului, ci însumează mult mai multe acţiuni pe care eşti nevoită să le faci dacă eşti dornică să locuieşti într-un mediu perfect. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.
Atât pentru sănătate, cât şi pentru starea ta de bine de zi cu zi, este primordial să menţii o casă curată şi aerisită. Curăţenia şi aerisirea nu presupun doar deschiderea geamurilor şi utilizarea aspiratorului, ci însumează mult mai multe acţiuni pe care eşti nevoită să le faci dacă eşti dornică să locuieşti într-un mediu perfect. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.
Când să aeriseşti?
În mod firesc, poţi aerisi o cameră ori de câte ori simţi nevoia, însă este foarte important să aeriseşti de cel puţin două ori pe zi - dimineaţa şi seara. Sunt o mulţime de factori care încarcă aerul pe timpul nopţii, aşa că este indicat să aeriseşti atunci când te trezeşti. Nu lăsa geamul rabatat, deschide-l larg şi bucură-te de aerul proaspăt care inundă camera. Vei vedea că până şi modul în care respiri se va schimba în bine.
Din nou, seara, înainte de culcare, este deosebit de important să aeriseşti. Vei reuşi să adormi mai repede şi vei fi mai calm pe timpul nopţii.
În ceea ce priveşte baia sau bucătăria, acestea se vor aerisi mult mai des, având în vedere utilitatea lor.
Sursa foto: https://www.pexels.com/
Fereşte-te de umezeală
Principala recomandare atunci când vine vorba de curăţenia unei case, în care tot timpul trebuie să fie un aer curat, ţine de umezeala din casă. Nu ar trebui să pui rufele la uscat în camera în care dormi, pentru că, odată cu căldura din casă, se va forma un aer încărcat, de care trebuie să ne ferim. Igrasia şi mucegaiul se pot instala şi ele odată cu apariţia umezelii, aşa că poţi alege să achiziţionezi şi câteva plante de apartament care vor ajuta la oxigenarea camerei.
Mai mult, te poţi gândi şi la aparatele de dezumidificare, ce au rolul de a preveni igrasia sau mucegaiul din dormitor, bucătărie sau baie.
Apelează la trucuri mici
Curăţenia, luminiozitatea şi aerul curat dintr-o cameră se pot păstra şi prin mici trucuri de design interior, ca în cele ce urmează:
- Încearcă să vopseşti pereţii în culori deschise - albul sau culori precum crem, verde deschis şi roz pal te pot ajuta să dai senzaţia unei camere mai luminoase şi mai mari. Totodată, este extrem de indicat să nu fumezi în cameră. Din cauza fumului şi a mirosului, camera poate căpăta un aer greu, îmbâcsit, indiferent dacă aeriseşti puţin după.
Sursa foto: www.pexels.com
- Dacă nu ai timp sau uiţi să aeriseşti dimineaţa şi seara, încearcă să o faci măcar 20 de minute pe zi atunci când ai ocazia. O cameră aerisită te va ajuta să ai mai puţine dureri de cap, să dormi mai liniştit şi să nu mai fi atât de predispus la viroze.
- Lenjeriile de pat de la Somnia sunt o altă alternativă atunci când îţi doreşti să ai o casă luminoasă şi curată. Din bumbac, lenjeriile vin în culori naturale şi nu numai, pentru a te ajuta să creezi un efect de cameră mai mare, implicit mai aerisită.
- Jaluzelele sau draperiile care pot fi deschise cu uşurinţă sunt deosebit de utile atunci când îţi doreşti să te bucuri de o cameră inundată de lumină. Pentru dimineţile în care pur şi simplu îţi doreşti să dormi mai mult, o soluţie utilă poate fi achiziţionarea unor draperii opace.
- Tablourile clasice, cu un design curat şi imprimeuri din natură, florale, pot completa perfect armonia dintr-o cameră pe care o doreşti a fi mai luminoasă. Un spaţiu încărcat nu va face decât să creeze opusul - impresia unui loc aglomerat şi închis.
- Scaunele şi canapelele cu braţele deschise şi atent poziţionate în cameră te vor ajuta şi ele să creezi efectul unui spaţiu mai aerisit.
Este extrem de important să menţii o casă cât mai curată şi mai bine aerisită, pentru binele tău şi al întregii familii. Încearcă, pe cât posibil, să faci din casa ta o sursă de energie şi de bună dispoziţie, indiferent de anotimp.