Află cum poţi amenaja un living modern cu accesorii simple

Publicat pe 05.04.2018 la 12:53 Actualizat pe 05.04.2018 la 12:58

Decorarea şi amenajarea livingului poate fi o activitate extrem de plăcută dacă ştii ce direcţii doreşti să urmezi.

Decorarea şi amenajarea livingului poate fi o activitate extrem de plăcută dacă ştii ce direcţii doreşti să urmezi. Calitatea şi stilul sunt două constante de care trebuie să ţii seama când vrei ca rezultatele să fie impresionante. Înainte de a porni în căutarea elementelor decorative perfecte, trebuie să îţi aminteşti că piesele de calitate îşi păstrează caracteristicile pentru un timp îndelungat, sunt durabile şi pot fi exploatate la capacitate maximă o perioadă mai lungă.

Când vine vorba de stilul pe care doreşti să îl abordezi, este important să ţii seama de tendinţele şi recomandările specialiştilor în decoraţiuni interioare dar şi de preferinţele personale. Poţi aborda liniile minimaliste care sunt uşor de evidentiat cu ajutorul accesoriilor, poţi opta pentru elementele cu trăsături tinereşti energizante sau pentru cele moderne vibrante, indiferent de stilul pe care doreşti să îl ataci este esenţial ca în final să te bucuri de rezultatul dorit - un living modern si primitor.

Poţi crea o încăpere cu aspect primitor alegând cu atenţie elementele centrale dominante: canapeaua şi piesele de mobilier. Acestea domină incăperea, fapt pentru care necesită mai multă atenţie.

O canapea perfectă este o piesă care se încadrează bine şi asigură echilibru, care oferă suficient spaţiu de relaxare, care nu deranjează, care se simte plăcut la atingere şi care atrage priviri admirative. Este destul de uşor să integrezi în living o piesă cu o formă inedită, care captează atenţia prin linii şi finisaje frumos combinate.

Mobila pentru living trebuie aleasă, ca şi canapeaua, cu mai multă grijă, întrucât trebuie să deţină caracteristici funcţionale deosebite. Când vine vorba de piese de mobilier pentru living mai greu este să iei decizia finală, întrucât pe piaţa există o gamă foarte variată de produse. Trebuie să ştiI că, corpurile confecţionate din lemn conferă un aer calm şi prietenos, însă costul de achiziţie este mai mare faţă de cele realizate din pal şi MDF.

Dacă alegi să integrezi în living piese cu aspect minimalist, în culori neutre, te bucuri o încăpere funcţională cu aspect modern. De aici îţi poţi lăsa imaginaţia să se dezvăluie şi poţi adăuga diferite accesorii care să asigure amprenta personală. În rândurile următoare poţi descoperi care sunt accesoriile care pot da viaţa unui living modern.

Covorul, elementul de echilibru din living

Nicio încăpere nu este completă fără covor, acesta oferă echilibru de culoare şi de consistenţă şi sporeşte aerul prietenos. Funcţia elementară pentru care este adăugat covorul - de a păstra o temperatură ambientală optimă la nivelul picioarelor - nu trebuie totuşi ignorată. Deci alegerea unui covor potrivit poate oferi pe lângă confort şi un plus din punct de vedere estetic. Specialiştii în design interior recomandă crearea de contraste: podea închisă - covor deschis sau alegerea culorilor neutre uşor de integrat şi de întreţinut.

Pernele decorative, pete de culoare şi energie

Pernele decorative aruncate pe canapea sau chiar pe covor pot fi acele elemente care aduc energie încăperii, în special dacă aceasta este decorată în stil minimalist şi domină tonurile neutre. Varietatea mare de culori, forme, texturi şi dimensiuni pun la încercare chiar şi creativitatea celor mai excentricii decoratori. Pernele cu ciucuri, cele simple în culori puternice de roşu, orange, albastru, olive, pot face senzaţie în orice living modern.

Masa de cafea, un accesoriu cu personalitate

Masa de cafea este componenta nelipsită în orice living modern, clasic sau retro. Aceasta, datorită dimensiunilor reduse, nu trebuie să se integreze perfect în peisaj, însă oferă un aer personal. O masă din sticlă poate spori notorietatea canapelei, însă una realizată din lemn cald de tei poate veni cu un aer prietenos. Masa de cafea vopsită în culori aprinse aduce energie şi stare de bună dispoziţie.

Oglinda, detaliul cheie care fascinează

Oglinda este un accesoriu nelipsit în culturile orientale, are capacitatea de a absorbi energiile negative şi de a reflecta lumina şi de a da senzaţia de căldură. Un living decorat cu oglinda potrivită este unul întregit care transmite stare de bine. Varietatea mare de forme, tipuri şi modele disponibilă pe piaţa face că alegerea acestui accesoriu să fie una personală.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Află cum poţi amenaja un living modern cu accesorii simple

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x