Alegerea unei drone în 2019: 4 criterii esențiale

Publicat pe 01.07.2019 la 09:31 Actualizat pe 01.07.2019 la 09:35

Modul în care a evoluat piața și nenumăratele opțiuni puse la dispoziție de producători, pot face din alegerea unei drone un proces destul de dificil. Înainte de a achiziționa un gadget de acest fel, este foarte important să stabilești un set de criterii pe baza căruia să alegi exact produsul care ți se potrivește.

Foto: pixabay

Drona reprezintă unul dintre cele mai în vogă gadgeturi. Pasionații de fotografie aeriană, vloggerii sau, pur și simplu, oamenii interesați de experiența utilizării unui astfel de obiect, toți vor să încerce o dronă. Majoritatea modelelor existente pe piață sunt fabricate în vederea utilizării în scop recreațional, astfel că nu te va opri nimic, dacă vrei să achiziționezi un astfel de gadget.

Totuși, modul în care a evoluat piața și nenumăratele opțiuni puse la dispoziție de producători, pot face din alegerea unei drone un proces destul de dificil. Înainte de a achiziționa un gadget de acest fel, este foarte important să stabilești un set de criterii pe baza căruia să alegi exact produsul care ți se potrivește.

Scopul dronei

Primul lucru pe care trebuie să îl lămurești, înainte de a-ți cumpăra o dronă, este motivul pentru care vrei să faci această alegere. În funcție de scopul pe care îl ai, poți opta fie pentru o dronă de jucărie, fie pentru una (semi)profesională. În general, dronele considerate de jucărie sunt cele care vor fi folosite doar pentru distracție, astfel că prețurile lor sunt accesibile, însă performanțele sunt limitate. Totuși, pentru începătorii curioși să încerce un nou tip de gadget, varianta aceasta se poate dovedi a fi una inspirată.

Controlul unei drone nu este un lucru foarte ușor de stăpânit, iar folosirea unui produs mai puțin costisitor reprezintă o variantă la îndemână pentru a învăța cum să mânuiești eficient drona. Alternativa la dronele de jucărie sunt cele (semi)profesionale, care ating performanțe mult mai ridicate, însă presupun și costuri pe măsură. În general, la acest tip de drone fac apel cei care vor să fotografieze sau să realizeze filmări aeriene la calitate ridicată. De pildă, dronele Dji sunt recunoscute pentru calitatea lor, inclusiv din punct de vedere al imaginilor capturate.

Utilizarea dronei

Acest criteriu face referire la măsura în care drona este ușor de montat și utilizat, după achiziție. Dronele RTF (ready to fly) trebuie doar scoase din ambalaj și sunt gata de utilizare, imediat ce le este atașat și acumulatorul. Majoritatea echipamentelor sunt de acest fel, în așa fel încât experiența utilizatorului să fie cât mai lipsită de complicații. Totuși, există și drone ARF (Almost Ready-To-Fly), care sunt mai degrabă destinate profesioniștilor. Acestea necesită ajustări suplimentare și au un preț mai ridicat, pentru că pun la dispoziție performanțe superioare.

Parametrii de deplasare

Fiind un dispozitiv mobil, controlat prin intermediul tehnologiei bluetooth, drona trebuie să prezinte parametri de deplasare care să fie în concordanță cu planurile pe care tu le ai pentru ea. Acești parametri sunt reprezentanți de mai mulți indicatori, care determină disponibilitatea de mișcare a dronei. Raza de acțiune este cel mai important parametru, întrucât prin interiorul său poți afla cât de departe se poate deplasa dispozitivul. În general, distanța ajunge la 30-50 de metri, însă există și modele mai performante. Un alt parametru important este timpul de zbor, raportat la timpul de încărcare a acumulatorului. O dronă medie, îți va permite o utilizare de 8-15 minute, iar pentru a o încărca ai nevoie de minim o oră. Dacă optezi pentru o dronă de interior, care să fie utilizată și de către copii, este de preferat o dronă cu rază mică de acțiune.

Funcții speciale

Despre funcții speciale poate fi vorba în cazul dronelor profesionale, al căror cost justifică existența unor dotări ieșite din comun. Astfel de funcții pot include semnalizarea luminoasă, pentru înlesnirea utilizării pe timp de noapte, dar și existența senzorilor de direcție, care ar putea ajuta la evitarea multor neplăceri. Șocurile mecanice pot expune drona la defecțiuni grave, iar costurile reparației ar putea fi foarte mari. Dronele profesionale sunt echipate, firește, și cu o cameră video. Calitatea acestui dispozitiv este foarte importantă, astfel că este necesar să verifici performanțele pe care le poate atinge.

Așadar, alegerea unei drone nu este un lucru foarte simplu, investiția impunând o documentare prealabilă foarte atentă. Totuși, dacă ții cont de criteriile menționate anterior, ai toate șansele să faci alegerea potrivită nevoilor și dorințelor tale.

În articolul

Alegerea unei drone în 2019: 4 criterii esențiale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x