Amenajari interioare 2019 - Ce se poarta anul acesta?

Publicat pe 13.06.2019 la 21:36 Actualizat pe 13.06.2019 la 21:42

Anul 2019 aduce noutati in materie de design interior: de la culori si texturi, te poti lasa inspirat de numeroase tendinte. Daca ai nevoie de idei amenajare living sau vrei sa stii ce culori sa combini pentru a crea spatii de locuit care sa te reprezinte, citeste articolul de mai jos!

Anul 2019 aduce noutati in materie de design interior: de la culori si texturi, te poti lasa inspirat de numeroase tendinte. Daca ai nevoie de idei amenajare living sau vrei sa stii ce culori sa combini pentru a crea spatii de locuit care sa te reprezinte, citeste articolul de mai jos! Ti-am pregatit un scurt ghid care sa te ajute in alegerea celor mai potrivite elemente, care urmaresc trendurile in design interior din acest an.

Se poarta verdele!

Sursa foto: https://www.pexels.com

Daca in 2018, culorile vedeta in design interior au fost rosul picant, portocaliul sau purpuriul, in 2019 se poarta verdele! In nuante puternice de smarald sau verde inchis, aceasta culoare te poate ajuta sa pui in practica cele mai nonconformiste idei de amenajare. Te-ai saturat de peretii albi din living? Transforma cel putin unul din ei in verde smarald, care iti va da senzatia ca esti in mijlocul naturii. Totodata, poti alege sa inlocuiesti canapeaua in culori clasice cu cateva fotolii in nuante de verde, care sa reprezinte coltul tau de relaxare. Daca aceste schimbari majore nu sunt pe placul tau, poti opta pentru introducerea culorii verzi in locuinta ta, in doze mici. O vaza, o perna sau o oglinda verde smarald se vor potrivi de minune intr-un dormitor de dimensiuni mici, in care predomina culorile pastel. In plus, o alta varianta ar fi sa incluzi plantele verzi in decor sau sa schimbi draperia cu una de catifea, verde turcoaz. Verdele nu este singura culoare care a captat atentia specialistilor in design pentru 2019. Bejul, bleumarinul sau rozul pudrat sunt alte nuante spre care te poti indrepta, in alcatuirea celor mai inspirate decoruri pentru casa ta.

Revine la moda lemnul

Sursa foto: pexels.com

Pentru amenajarile interioare din 2019, lemnul ramane materialul vedeta, care nu se demodeaza niciodata. Folosirea lemnului natural nu doar ca te va apropia si mai mult de natura, ci va oferi intregii incaperi confortul si eleganta pe care ti le doresti. In timp ce parchetul din lemn in nuante deschise ii va oferi incaperii mai multa luminiozitate, un birou cu aspect raw, neslefuit, te ajuta sa obtii un finisaj indraznet si o ambianta puternica. In ceea ce priveste intregul mobilier pentru locuinta, in 2019 trendurile pun accent pe piese compacte si flexibile, lasand deoparte mobilierul cu rol pur decorativ. Astfel, te poti bucura de mese din lemn sau de dulapuri masive, cu oglinzi, care vor oferi livingului un farmec aparte. In 2019 se pune accent pe mobilierul din cires si stejar, care are o estetica impresionanta, data de culorile calde. Lemnul de stejar este si foarte durabil, motiv pentru care merita investitia pe termen lung. In alegerea mobilierului din lemn pentru casa, poti opta pentru lemn in culoare naturala, in culori deschise sau foarte inchise, mobilierul in negru castigand din ce in ce mai multa popularitate.

Axeaza-te pe forme geometrice

Sursa foto: unsplash.com

In amenajarile interioare, modelele cu flori si cele geometrice revin din nou in trenduri. In 2019, modelele geometrice supradimensionate sunt la mare cautare si fac deliciul tuturor designerilor de interior, in special pentru amenajarea baii si a bucatariei. Daca alegi sa folosesti pattern-uri geometrice in bucatarie, chiar si pentru placi mici de gresie sau faianta, vei reda spatiului un efect de simetrie, fara a incarca decorul. Daca nu te incanta aceasta idee, poti include formele geometrice si in perne pentru decor, rame sau lampi, pe care le poti inlocui cu alte elemente, in momentul in care trendul va disparea. Cele mai raspandite forme geometrice care te ajuta sa creezi un spatiu placut si luxos sunt triunghiurile si hexagoanele de mici sau mari dimensiuni.

In alegerea nuantelor pentru a-ti renova locuinta, tine cont de tendintele in amenajare din 2019, pentru a crea un spatiu in care sa te simti confortabil si relaxat. Lasa-ti imaginea sa zboare si personalizeaza-ti camerele dupa criteriile sugerate de cei mai renumiti designeri in amenajari interioare.

În articolul

Amenajari interioare 2019 - Ce se poarta anul acesta?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x