Arhitecții momentului oferă cele mai prețioase sfaturi pentru amenajarea bucătăriei

Publicat pe 07.05.2018 la 14:24 Actualizat pe 07.05.2018 la 14:38

De regulă, bucătăria poate fi utilizată ca și spațiul de pregătire a mâncării, locul în care ne bem cafeaua de dimineață sau spațiul în care socializăm cu prietenii și familia. Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio, architect profesionist, oferă câteva detalii în legătură cu amenajarea bucătăriei pentru obținerea unui efect inedit al bucătăriei.

Amenajarea bucătăriilor ține cont în primul rând de un principiu de baza: fluxul activităților care au loc în acest spațiu. Cu toții avem tabieturile noastre, unii gătim mult, alții nu avem timp niciodată, în timp ce anumite persoane abia reușesc să mănânce un bol cu cereale dimineață.

De regulă, bucătăria poate fi utilizată ca și spațiul de pregătire a mâncării, locul în care ne bem cafeaua de dimineață sau spațiul în care socializăm cu prietenii și familia. Astfel, bucătăria trebuie să fie un spațiu primitor, prietenos și cât mai original. Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio, architect profesionist, oferă câteva detalii în legătură cu amenajarea bucătăriei pentru obținerea unui efect inedit al bucătăriei.

Elemente creative

Cu siguranță, cele mai interesante design-uri de bucătării sunt cele care induc sentimentul de căldură, care conțin accente personale și care te fac să treci pragul cu drag. Orice proiect nou reprezintă ocazia de a crea un nou spațiu primitor. Ingeniozitatea nu constă numai în dulapuri și în banalele mese de bucătărie, ci întreaga camera trebuie să se potrivească decorului. Pentru a scoate orice încăpere din anonimat, Miruna Pavoni recomandă folosirea tablourilor sau a accentelor de culoare, texturi particulare sau obiecte de décor de efect.

Amenajarea bucătăriilor mici

De multe ori, apartamentele sunt dotate cu bucătării destul de mici, însă acesta nu ar trebui să fie un impediment atunci când discutăm despre camera perfectă. Dacă veți compartimenta spațiul în avantajul vostru, veți obține un efect nemaipomenit. Materialele de bună calitate și acordarea atenției detaliilor sunt factorii care fac diferența.

Sigur că dacă dispunem de o camera mică nu trebuie să spargeți pereții pentru a crea mai mult spațiu, în defavoarea circulării mirosurilor în toată locuința. Bucătăriile de tip open-space, cu origini americane, sunt spațiile care se potrivesc persoanelor care iau gustări rapide sau iau mic dejunuri reci. Totuși, înainte de a opta pentru o astfel de amenajare a bucătăriei, ar trebui să va gândiți dacă acest stil funcțional este potrivit pentru dumneavoastră deoarece nu este întotdeauna cea mai potrivită soluție pentru obiceiurile prezente în cultura românească.

Materiale alternative pentru gresie și faianță

Miruna Pavoni spune că regula de baza în design-ul bucătăriei este să nu umplem întregii pereți cu gresie și faianță, ci să analizăm cât mai judicios utilitatea spațiului. În comerț, există foarte multe materiale care pot fi folosite pentru înlocuirea gresiei sau faianței clasice. Tapetul, vopseaua lavabilă, sticla colorată sau imprimată sau piatra decorativa sunt doar câteva din alternativele folositoare amenajării unei bucătării în anul 2018.

Spații de depozitare și blatul de lucru

Înainte de a amenaja bucătăria, trebuie să țineți cont de o regulă general valabilă: asigurarea spațiului necesar pentru depozitare, dar și blatul de lucru acolo unde este nevoie. Pentru a obține un ansamblu perfect, este foarte important să alegeți cea mai potrivită mobilă bucătărie pentru ansamblul destinat. Mobilierul este responsabil de întreaga funcționalitate a bucătăriei, mai ales prin spațiile disponibile pentru depozitare. Atenție, însă! A nu se pătrunde în cealaltă extremă ajungând ulterior în punctul de a umple camera cu dulapuri și blaturi de lucru. Secretul design-ului inspirat trebuie să fie reprezinte redarea echilibrului perfect între estetică și funcționalitate.

Arta mobilei pune la dispoziție mobilier de tip standard și la comandă, astfel încât fiecare client să facă alegerea perfecta, indiferent daca nu dețin un spațiu foarte generos în bucătărie. Mobilierul Arta mobilei este menit să se încadreze perfect în spațiile mai puțin mari, precum apartamente sau garsoniere. Piesele de mobilier sunt disponibile din PAL melaminat sau MDF, iar accesoriile pot fi alese in funcție de preferințele fiecărei persoane.

Inoxul

De câțiva ani au intrat în vogă electrocasnicele din inox. Sigur că finisajele din inox arată foarte bine, însă, pe cât de bine arată, pe atât este de delicata întreținerea loc deoarece se pătează destul de repede la cele mai mici atingeri.

În articolul

Arhitecții momentului oferă cele mai prețioase sfaturi pentru amenajarea bucătăriei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x