Bateria auto - sfaturi de întreținere

Publicat pe 12.04.2019 la 18:33 Actualizat pe 12.04.2019 la 18:36

În lipsa unei baterii funcționale, singurele soluții ar fi să primești curent electric de la un alt șofer sau să împingi mașina până pornește. În mod clar, niciuna dintre alternative nu este confortabilă sau la îndemână, așa că sănătatea bateriei este ceva de care trebuie să te preocupi.

Bateria este una dintre cele mai importante componente ale mașinii tale, pentru că datorită ei autoturismul este alimentat cu energie electrică. În lipsa unei baterii funcționale, singurele soluții ar fi să primești curent electric de la un alt șofer sau să împingi mașina până pornește. În mod clar, niciuna dintre alternative nu este confortabilă sau la îndemână, așa că sănătatea bateriei este ceva de care trebuie să te preocupi. Chiar dacă bateria trebuie îngrijită în permanență, sunt necesare măsuri sporite de protecție și precauție mai ales pe timp de iarnă.

Cum previi uzura prematură a acumulatorului auto?

În condiții normale, o baterie ar trebui să reziste minim 3 ani, dar cele de calitate au o durată de viață de aproximativ 5 ani. În cazul în care acumulatorul nu mai funcționează și trebuie schimbat, trebuie să știi că atunci când achiziționezi o baterie nouă, este necesar să o duci pe cea uzată la service-ul de la care cumperi. Această obligație este o măsură prin care se dorește protejarea mediului de efectele nocive ale eventualei aruncări a bateriei la gunoi. Acumulatorii auto consumați sunt considerați deșeuri de risc.

Din păcate, nu toate bateriile ajung să reziste atât cât ar trebui, atât din cauza calității precare a modelelor folosite, dar și din cauza modului în care șoferii le protejează. Iată câteva măsuri pe care le poți lua, pentru a-ți proteja bateria și a amâna cât mai mult momentul în care trebuie înlocuită, mai ales că un acumulator nou nu este tocmai ieftin:

Cum protejezi bateria auto pe timp de iarnă

Chiar dacă bateria ar trebui protejată tot timpul, această necesită o atenție sporită pe timp de iarnă, când temperaturile scăzute pot afecta foarte puternic funcționarea optimă a acumulatorilor. Există o serie de măsuri care ar trebui luate pe timp de iarnă, pentru a proteja bateria. Acestea sunt cele mai importante:

Acumulatorii auto sunt componente foarte importante ale mecanismului reprezentat de mașina ta. Ei trebuie protejați și întreținuți eficient, mai ales pe timp de iarnă, pentru ca durata de viață să se mențină la un nivel optim.

În articolul

Bateria auto - sfaturi de întreținere

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x