BCA-ul: Prima optiune atunci cand construim!
Publicat pe 19.04.2019 la 11:35 Actualizat pe 19.04.2019 la 11:39
BCA-ul este unul dintre cele mai rezistente materiale utilizate in constructii. Are performante structurale deosebite si proprietati tehnice superioare, este economic, versatil, termoizolator si prietenos cu mediul inconjurator.
BCA-ul este unul dintre cele mai rezistente materiale utilizate in constructii. Are performante structurale deosebite si proprietati tehnice superioare, este economic, versatil, termoizolator si prietenos cu mediul inconjurator. Datorita avantajelor sale, este prima solutie de luat in calcul pentru constructia locuintelor individuale, sau a cladirilor multietajate. Cu toate ca este considerat cel mai usor material de zidarie, BCA-ul este o optiune inovatoare ce isi pastreaza caracteristicile in timp, fara sa fie afectat de conditiile meteorologice.
Ce inseamna “BCA”?
Betonul Celular Autoclavizat prescurtat BCA este un material natural, cu o structura poroasa, obtinut prin prelucrarea catorva materii prime. Este format dintr-o combinatie de nisip, ciment, apa, var, ghips si pasta de aluminiu, folosita ca agent de expandare. In configuratia BCA-ului aerul este inchis intr-o multitudine de pori minusculi distribuiti uniform. Produsul se obtine in urma unor reactii chimice, de aceea nu afecteaza sanatatea oamenilor si poate fi reciclat in totalitate.
Acest material a fost dezvoltat pentru prima data in Suedia, in anii 1920, de catre arhitectul Johan Axel Eriksson. Noua ani mai tarziu, dupa o lunga perioada de perfectionare, BCA-ul a devenit extrem de popular. In prezent, este unul dintre cele mai bune materiale de constructii si poate fi utilizat cu succes atat pentru zidirea peretilor interiori si exteriori cat si pentru intarirea structurii, izolarea termica si fonica a planseelor, peretilor sau structurilor de rezistenta.
Care sunt avantajele BCA-ului?
Datorita compozitiei sale poroase, BCA-ul este un material cu o greutate redusa, usor de transportat si de manevrat. Acesta ofera rezistenta mecanica impotriva intinderii sau compresiunii. Blocurile de BCA pot avea grosimi de 50 mm, 70 mm, 100 mm si 125 mm, insa exista posibilitatea de a le taia si slefui cu usurinta la dimensiunea dorita. Iata care sunt unele dintre cele mai importante avantaje ale acestui matareial.
BCA-ul este rezistent la foc
Orice persoana isi doreste o locuinta sigura, care sa reziste in cazul unor evenimente neplacute. BCA-ul are capacitatea de a functiona ca un zid de protectie la incendiu. Este solutia perfecta deoarece nu arde si pastreaza intacta structura zidurilor. Betonul celular autoclavizat e anorganic, ignifug, are un punct de topire foarte inalt si nu emana gaze toxice la contactul cu flacarile. Chiar daca este un material usor, compozitia sa minerala il ajuta sa faca fata focului mult mai bine decat alte produse. De asemenea, BCA-ul se inscrie in clasa A1 - cel mai inalt grad de rezistenta la incendii.
BCA-ul este durabil
Intr-adevar, un perete construit din acest material se ridica foarte usor si este la fel de simplu de daramat la nevoie. Insa, asta nu inseamna ca BCA-ul nu rezista in timp. Din contra, este extrem de versatil si poate fi folosit pentru constructii interioare si exterioare. Deoarece are o structura durabila si nu cantareste foarte mult, se degradeaza greu, face fata cu brio cutremurelor si isi pastreaza proprietatile initiale. Am putea spune ca este practic impermeabil, pentru ca nu absoarbe apa in profunzime. BCA-ul este un material stabil, iar constructiile ridicate pe baza acestuia au o durata de viata foarte mare.
BCA-ul dovedeste eficienta energetica
Proprietatea sa termoizolatoare reprezinta unul dintre lucrurile pentru care betonul celular autoclavizat este atat de apreciat. Acesta are o eficienta energetica ridicata, in acord cu standardele impuse de Uniunea Europeana, asa ca peretii din BCA nu necesita un strat suplimentar de polistiren. Spre deosebire de utilizarea altor materiale, folosirea acestor blocuri reduce costurile cu manopera, adezivii si materia prima. Totodata, milioanele de pori din structura sa fac ca BCA-ul sa mentina costurile scazute pentru incalzirea sau racirea casei, fiind un excelent izolator. O casa realizata din acest material ecologic nu va avea probleme nici cu umezeala sau igrasia pentru ca peretii respira si asigura o rezistenta superioara la transferul termic.
BCA-ul este folosit tot mai mult in constructiile moderne, date fiind beneficiile evidente pe care le are fata de alte materiale. Daca te-ai gandit sa folosesti acest produs in proiectele tale, gasesti BCA pe Mathaus.ro. Ai posibilitatea de a comanda cantitatea de materiale direct din confortul casei tale si de a le primi in locatia dorita. Opteaza pentru o solutie economica si durabila care sa iti asigure tot sprijinul de care ai nevoie pentru constructiile tale!