Bunele maniere- ghidul femeii educate

Publicat pe 20.07.2020 la 13:11 Actualizat pe 20.07.2020 la 13:24

Codul bunelor maniere există din vremea antichităţii, şi cu toate că majoritatea se simte uşor restricţionată de acest cod, rolul lui este cu totul şi cu totul altul. Codul bunelor maniere a apărut ca ajutor al menţinerii normalului şi bunului simţ în societate, în dorinţa de armonie. Femeile au fost cele mai influenţate de acest cod, gesturile, reacţiile şi mimica erau lucrurile care le stabileau poziţia în societate. De-a lungul timpului au intervenit anumite schimbări în ceea ce priveşte conţinutul bunelor maniere, dar esenţa a rămas aceeaşi.

Bunele maniere- ghidul femeii educate

Reacţia în situaţiile conflictuale

O femeie educată nu se ceartă şi nu ridică tonul, mai ales în public, pe principiul nu ne „spălăm rufele murdare în societate”. Un conflic se soluţionează printr-o discuţie calmă între ambele părţi. În momentul în care eşti insultată pleci. Nu dai curs unui limbaj nepotrivit, ignori cuvintele ofensatoare şi mergi mai departe, fără a întoarce insulta înapoi.

Nu stai pe telefon în timpul mesei

Este adevărat că telefoanele au apărut cu mult după codul bunelor maniere, dar este un exemplu numai bun pentru secolul 21. Masa se consideră un moment de reuniune, fie că e al rudelor sau al prietenilor, în care cei prezenţi socializează şi-şi împărtăşesc diverse. Ideea de a sta pe telefon în timpul mesei este pur şi simplu de sfidare şi de creştere nu tocmai bună. Suntem atenţi la cei din jurul nostru în momentul în care împărţim acelasi spaţiu si grup, nu evităm discuţiile prin butonarea ecranului şi nici nu stăm cu capul aplecat în telefon în timpului mesei. În cazul unui apel important te scuzi şi te ridici de la masă pentru a prelua apelul şi a nu deranja.

Saluturile de orice fel

Salutul este cea mai cunoscută formă de respect, indiferent de locul în care te duci sau locul de unde te întorci/pleci, saluţi. Oamenii din jurul tău există şi trăiesc alături de tine, 5 secunde de salut nu vor răni pe nimeni, din contră chiar. „Lasă mereu loc de bună ziua” e cel mai bun exemplu în această situaţie. De asemenea, dacă apare o nouă persoană în grupul în care te afli sau în încăperea în care eşti, îl saluţi.

Fii punctual

Unul dintre cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poţi face este să laşi pe cineva să aştepte. Timpul tău este la fel de preţios ca timpul persoanei cu care te vezi, o anumiă poziţie înaltă pe care o ocupi nu-ţi oferă timp extra peste ora stabilită. Fii mereu la timp, iar mereu la timp înseamnă şi cu 15 minute mai devreme în cazul unei întâlniri de afaceri.

Nu întrerupi alte persoanei în timp ce vorbesc

Dacă ai ceva de adăugat discuţiei aştepţi politicos până în momentul în care poţi interveni fără a opri pe cineva din vorbit.

Tacâmurile de la masă

Alegerea tacâmului potrivit a fost o problemă pentru multe persone de-a lungul timpului. Ţine minte, tacâmurile sunt aşezate mereu din exterior spre interior, exteriorul este primul tacâm pe care îl foloseşti şi interiorul ultimul

Când începem să mâncăm la masă

În momentul în care eşti invitat la masă, nu începi să mănânci de cum ţi s-a pus mâncarea în faţă. Aştepţi politicos până toţi cei de la masă şi-au primit mâncarea şi gazda urează „poftă bună!”.

CITEŞTE ŞI

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

5 cărți de aventură pentru copilul din tine

În articolul

Bunele maniere- ghidul femeii educate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • la 13:36
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
Happy People • pe 30.07 la 19:29
Cristina Ciobănașu, despre momentul care i-a schimbat traiectoria vieții la 11 ani. Clipa în care Criss era chemată să devină o vedetă
Happy People • pe 30.07 la 17:41
Gabriela Spanic pregătește un nou proiect care i-a încântat pe fani! Ce anunț a făcut actrița în urmă cu puțin timp
Happy People • pe 30.07 la 14:12
Diletta Leotta, poză adorabilă din copilărie. Cât de frumoasă era iubita lui Can Yaman la vârsta inocenței
Happy People • pe 29.07 la 20:37
Happy Channel îşi premiază telespectatorii cu o vacanţă în Turcia pentru toată familia
Happy People • pe 29.07 la 20:11
Diletta Leotta, antenament de Yoga. Cum arată iubita lui Can Yaman în timpul unor exerciții greu de executat

PARTENERI

CaTine.RO
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Observator
Primele imagini cu noile buletine cu cip, emise de astăzi la Cluj. Cum arată cărţile de identitate electronice
Antena 1
Finala Mireasa sezonul 3. Cine sunt câștigătorii Marelui Premiu în valoare de 40.000 de euro
CaTine.RO
Gazpacho. Rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă
Retete fel de fel
Roșii umplute cu brânzeturi și condimente
ZU TV
Momente grele pentru Fetty Wap. Fetița artistului a murit la vârsta de 4 ani
Antena Sport
„Să-şi ceară scuze în genunchi”. Cum a fost umilit Gigi Becali de familia Anamariei Prodan. Porecla pusă omului de afaceri
Antenastars
Cum a rămas Anca Serea fără terenurile moștenite de la primul soț/ VIDEO
Spynews
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO