Bunele maniere- ghidul femeii educate

Publicat pe 20.07.2020 la 13:11 Actualizat pe 20.07.2020 la 13:24

Codul bunelor maniere există din vremea antichităţii, şi cu toate că majoritatea se simte uşor restricţionată de acest cod, rolul lui este cu totul şi cu totul altul. Codul bunelor maniere a apărut ca ajutor al menţinerii normalului şi bunului simţ în societate, în dorinţa de armonie. Femeile au fost cele mai influenţate de acest cod, gesturile, reacţiile şi mimica erau lucrurile care le stabileau poziţia în societate. De-a lungul timpului au intervenit anumite schimbări în ceea ce priveşte conţinutul bunelor maniere, dar esenţa a rămas aceeaşi.

Bunele maniere- ghidul femeii educate

Reacţia în situaţiile conflictuale

O femeie educată nu se ceartă şi nu ridică tonul, mai ales în public, pe principiul nu ne „spălăm rufele murdare în societate”. Un conflic se soluţionează printr-o discuţie calmă între ambele părţi. În momentul în care eşti insultată pleci. Nu dai curs unui limbaj nepotrivit, ignori cuvintele ofensatoare şi mergi mai departe, fără a întoarce insulta înapoi.

Nu stai pe telefon în timpul mesei

Este adevărat că telefoanele au apărut cu mult după codul bunelor maniere, dar este un exemplu numai bun pentru secolul 21. Masa se consideră un moment de reuniune, fie că e al rudelor sau al prietenilor, în care cei prezenţi socializează şi-şi împărtăşesc diverse. Ideea de a sta pe telefon în timpul mesei este pur şi simplu de sfidare şi de creştere nu tocmai bună. Suntem atenţi la cei din jurul nostru în momentul în care împărţim acelasi spaţiu si grup, nu evităm discuţiile prin butonarea ecranului şi nici nu stăm cu capul aplecat în telefon în timpului mesei. În cazul unui apel important te scuzi şi te ridici de la masă pentru a prelua apelul şi a nu deranja.

Saluturile de orice fel

Salutul este cea mai cunoscută formă de respect, indiferent de locul în care te duci sau locul de unde te întorci/pleci, saluţi. Oamenii din jurul tău există şi trăiesc alături de tine, 5 secunde de salut nu vor răni pe nimeni, din contră chiar. „Lasă mereu loc de bună ziua” e cel mai bun exemplu în această situaţie. De asemenea, dacă apare o nouă persoană în grupul în care te afli sau în încăperea în care eşti, îl saluţi.

Fii punctual

Unul dintre cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poţi face este să laşi pe cineva să aştepte. Timpul tău este la fel de preţios ca timpul persoanei cu care te vezi, o anumiă poziţie înaltă pe care o ocupi nu-ţi oferă timp extra peste ora stabilită. Fii mereu la timp, iar mereu la timp înseamnă şi cu 15 minute mai devreme în cazul unei întâlniri de afaceri.

Nu întrerupi alte persoanei în timp ce vorbesc

Dacă ai ceva de adăugat discuţiei aştepţi politicos până în momentul în care poţi interveni fără a opri pe cineva din vorbit.

Tacâmurile de la masă

Alegerea tacâmului potrivit a fost o problemă pentru multe persone de-a lungul timpului. Ţine minte, tacâmurile sunt aşezate mereu din exterior spre interior, exteriorul este primul tacâm pe care îl foloseşti şi interiorul ultimul

Când începem să mâncăm la masă

În momentul în care eşti invitat la masă, nu începi să mănânci de cum ţi s-a pus mâncarea în faţă. Aştepţi politicos până toţi cei de la masă şi-au primit mâncarea şi gazda urează „poftă bună!”.

CITEŞTE ŞI

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

5 cărți de aventură pentru copilul din tine

În articolul

Bunele maniere- ghidul femeii educate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x