Care este diferența între un scaun de birou și unul pentru gameri

Publicat pe 11.06.2018 la 15:49 Actualizat pe 11.06.2018 la 16:26

Scaunele ergonomice pentru birou reprezintă o necesitate pentru unii, în timp ce pentru alții este cea mai bună metodă de a se integra cât mai bine în pielea personajului din jocurile virtuale.

Jocurile pentru calculator reprezintă aplicaţii software destinate distracţiei. Acestea au apărut în anii 1970, industria evoluând rapid până în prezent, existând chiar şi organizaţii de jucători profesionişti. În acest domeniu, piaţa mondială a evoluat foarte rapid, în anul 2011 ajunând la o valoare de 56 de miliarde de dolari.

În prezent, având în vedere evoluţia industriei IT, jocurile PC au devenit foarte populare, existând chiar şi mobilier dedicat împătimiţilor. Chiar dacă la serviciu lucrăm tot într-un mediu cu birou şi scaune, pentru cei atraşi de jocuri lucrurile nu se schimbă nici când ajung acasă. Scaunele ergonomice pentru birou reprezintă o necesitate pentru unii, în timp ce pentru alții este cea mai bună metodă de a se integra cât mai bine în pielea personajului din jocurile virtuale.

Tipuri de scaune pentru gaming

Astfel, dacă sunteţi în căutare de scaune pentru gamerii împătimiţi, trebuie să aveţi în vedere că este necesar ca acestea să aibă toate opţiunile de personalizare, pentru o şedere optimă, pe o perioadă îndelungată. De altfel, scaunele concepute pentru gaming au un concept modern, cu alură sport, fiind potrivite pentru a asigura o poziţie confortabilă. Unele produse beneficiază de mecanism de balans, reglare pe înălţime şi de confort sporit. De asemenea, există reglaje multiple la nivelul braţelor, spătarului, având pernuţe asortate pentru zona de sprijin în zona gâtului și cea lombară.

Diferenţele între un scaun pentru gaming şi un scaun de birou obișnuit constau în adiţiile speciale în zona lombară sau cervicale, care asigură poziţia corespunzătoare, permiţând, de asemenea, accesul rapid la accesoriile calculatorului.

De asemenea, atunci când ne jucăm este importantă mobilitatea, roţile fiind utile. De altfel, pentru jocurile pe calculator este potrivit şi scaunul tip balansoar, care permit o poziţie destul de comodă.

Scaunul tip piedestal permite reorientarea prin rotire, fiind însă dificil de mutat din cauza greutăţii sale, însă, pe de altă parte, permite mai multă stabilitate, fiind modele care au elemente speciale pentru suportul tastaturii.

Scaunele pentru gameri au o multitudine de opţiuni faţă de cele obişnuite pentru birou. Spre exemplu, unele au cotiere reglabile, capitonate pentru un confort suplimentar. Sunt, de asemenea, elegante şi moderne, însă asigură tot confortul, fiind utile atât pentru jocuri pe timp îndelungat, cât şi pentru munca de birou.

Unele sunt dotate cu perne pentru cap, având funcţia de reglare a înălţimii, de balasare sau de blocare a spătarului într-o poziție orizonatală complet ajustabilă între 90 și 180 de grade.

Preţurile, în funcţie de dotări

În funcţie de opţiunile pe care doriţi să le aibă scaunul dumneavoastră, preţurile variază între 360 de lei şi 650 lei. La achiziţionare, cei mai mulţi dintre cei care le comercializează oferă garanţie de până la 24 de luni. De asemenea, nu trebuie să vă faceţi griji în legătură cu modul în care se asortează cu celelalte piese de mobilier întrucât le puteţi găsi în diverse culori şi chiar în forme elegante care să se poată asorta cu mobila din locuinţă.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Care este diferența între un scaun de birou și unul pentru gameri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x