Cărucioare pentru copii – criterii de alegere în funcție de vârstă

Publicat pe 03.12.2018 la 17:07 Actualizat pe 03.12.2018 la 17:12

Dacă ești proaspăt părinte, care a stat foarte puțin sau deloc în preajma copiilor mici, vei avea tendința să spui că alegerea unui cărucior nu este deloc dificilă, însă trebui că știi că, de fapt, există diferențe mari între modele.

Dacă ești proaspăt părinte, care a stat foarte puțin sau deloc în preajma copiilor mici, vei avea tendința să spui că alegerea unui cărucior nu este deloc dificilă, însă trebui că știi că, de fapt, există diferențe mari între modele. De exemplu, există cărucioare mici și ieftine, potrivite pentru plimbările liniștite, cărucioare pentru gemeni cu două compartimente unul lângă altul sau unul în spatele celuilalt și există chiar și cărucioare special concepute pentru femeile active, ce vor să-și recapete rapid silueta după naștere și ies la alergat împreună cu copilul. Cel mai important este să ții cont de vârsta acestuia. De această alegere depinde confortul și sănătatea copilului tău.

Pentru un nou născut, cel mai important este suportul

Cea mai grea provocare cu care se confruntă un părinte în primele luni de viață este susținerea gâtului și a capului nou-născutului. Din acest motiv, multe cărucioare simple, care par perfecte atât din punct de vedere al bugetului, cât și pentru înălțimea părinților, nu sunt potrivite în primele luni de viață. Mușchii celui mic sunt încă slab dezvoltați pentru a avea susținere și au nevoie de ajutor permanent.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl iei în seamă este adaptabilitatea. O data cu venirea pe lume a bebelușului, prioritățile voastre ca și părinți se schimbă. Ai nevoie de un model de cărucior confortabil, pe care să îl poți manevra ușor oricând.

Bebelușii între 3-12 luni trebuie să fie în primul rând în siguranță

Imediat ce copilul tău își poate susține singur capul, activitățile voastre împreună se vor înmulți, iar atenția ta trebuie să se concentreze pe siguranța celui mic.

Iată câteva întrebări care să te ajute să identifici dacă modelele de cărucioare pentru copii la care te gândești sunt potrivite pentru ce ai tu nevoie:

La un an, copiii au nevoie de stabilitate

Toate punctele de mai sus se aplică și la această vârstă, dar acum intervine și faptul că un copil se mișcă din ce în ce mai mult. Ai nevoie de un cărucior pentru copii de la 3pitici.ro, care oferă stabilitatea necesară unui copil în creștere, stă bine pe roți și are centuri de siguranță cu care poți prinde corpul copilului. Dacă acasă este un mediu optim în care să-l lași să se dezvolte în voie, într-un loc public vei aprecia un ham bine montat, cu mai multe prinderi, care îți va permite să îți faci liniștită cumpărăturile, fără să ai grija că bebelușul tău va cădea din căruț.

Cărucioarele pentru copii mai mari de 2 ani trebuie să fie ușor de folosit

Când copilul crește și începe să fie tot mai activ, vei avea nevoie de un cărucior ușor de purtat după tine. Acum este momentul să investești în alegerea unui cărucior adaptat nevoilor, deoarece pe acesta îl vei folosi în următorii ani. Bugetul pe care îl aloci unui astfel de cărucior trebuie să se adapteze priorităților tale, atât din punct de vedere financiar, cât și al eleganței, design-ului, etc.

Sursa foto: www.pexels.com

În articolul

Cărucioare pentru copii – criterii de alegere în funcție de vârstă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum îl apără avocatul pe turcul care a ucis-o şi tranşat-o pe Mirela: "A lovit-o de stres. De tulburare, nu şi-a mai dat seama ce a făcut"
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x