Cauți o nouă chiuvetă pentru baie? Iată ce trebuie să știi!

Publicat pe 12.12.2018 la 10:41 Actualizat pe 12.12.2018 la 10:49

Deoarece vei întâlni în căutările tale chiuvete cu stiluri și materiale diferite, iată cum poți face diferența între ele, pentru alegerea modelului perfect! În primul rând, trebuie să te decizi la modalitatea de fixare a chiuvetei. Îți dorești o chiuvetă de baie cu picior, fixată în perete sau montată într-un blat?

Plănuiești să schimbi aspectul băii tale? O chiuvetă nouă, cu piedestal sau fără, va schimba total felul în care arată baia ta și o poate transforma într-o cameră deosebită. Cu toate acestea, va trebui să luăm în calcul mai mult decât estetica, iar dacă este vorba de o baie folosită de toată familia, trebuie să ții cont atât de confort, cât și de aspectul practic.

Deoarece vei întâlni în căutările tale chiuvete cu stiluri și materiale diferite, iată cum poți face diferența între ele, pentru alegerea modelului perfect! În primul rând, trebuie să te decizi la modalitatea de fixare a chiuvetei. Îți dorești o chiuvetă de baie cu picior, fixată în perete sau montată într-un blat?

Chiuvete dintr-un singur corp - Aceste modele sunt de regulă foarte elegante, din materiale care creează un adevărat impact vizual, precum marmura sau travertinul. Cu toate acestea, ele pot ocupa mai mult spațiu decât o chiuvetă de baie cu piedestal, ceea ce le face potrivite pentru băile mai mari.

Chiuvete cu piedestal - Acest accesoriu ajută la mascarea țevilor și furtunelor specifice, oferind în același timp suport chiuvetei. Este un model foarte popular, grație eleganței clasice care a rezistat cu brio la testul timpului.

Montate în perete - Modelul acesta de chiuvetă de baie este excelent în spațiile mici, deoarece nu ocupă deloc spațiu pe podeaua băii. În același timp, trebuie montată la înălțimea ideală, pentru ca și cei mici să poată avea acces.

Montate în blat - Este un tip de montaj foarte des întâlnit, care se bucură de multe avantaje, cum ar fi spațiul util de lângă chiuvetă, unde poți așeza produse pentru igiena proprie sau diverse ustensile. În plus, acestea beneficiază de multe ori și de prezența unui dulap sau a rafturilor, care îți vor fi de mare ajutor pentru organizarea băii.

În cazul în care ai o baie de dimensiuni foarte mici, poți opta pentru o chiuvetă de colț, soluția ideală pentru a economisi spațiu prețios.

Ce stil să îți alegi pentru chiuveta din baie?

La fel ca alte piese de mobilier pentru baie, lavoarele pot pendula între un aspect tradițional (clasic) sau unul contemporan. Chiuvetele din prima categorie au de regulă detalii elaborate, ce dau un aspect elegant. A doua categorie este reprezentată de modele fie cu un aspect fluent, fie cu unghiuri drepte, care îți permit să complementezi aspectul camerei tale de baie.

În ceea ce privește forma, există o gama selectă de chiuvete de baie din care poți alege, fie parte dintr-un set, fie ca piese de sine stătătoare. Aceste forme pot varia de la rotunde sau ovale, până la cele rectangulare, pătrate sau chiar cu forme neregulate.

Ce material să alegi?

Va trebui să ții cont de două criterii în ceea ce privește alegerea materialului potrivit: calitățile practice și cele estetice. Astfel, unele modele se potrivesc băilor destinate adulților, iar altele pentru toată familia! Iată care sunt cele mai des întâlnite materiale:

Ceramică - Este o opțiune foarte des aleasă, fiind ușor de întreținut și sugerând curățenia în camera de baie. Sunt ideale pentru familiile cu copii.

Travertin sau marmură - Deși sunt puțin mai costisitoare, aceste modele conferă un aspect deosebit băii tale, având o eleganță specifică. În schimb, sunt mai greu de întreținut, necesitând soluții speciale, motiv pentru care sunt destinate băilor pretențioase, de tip en-suite.

Sticlă - Este una din opțiunile populare în ultimul timp, dată fiind alăturarea cu alte materiale din camera de baie, cum ar fi oglinda sau dulapurile.

Descoperă o gama selectă de chiuvete de baie, la adresa https://favi.ro/produse/categorie/chiuvete, precum și alte articole absolut esențiale, folosind motorul de căutare FAVI.ro, cea mai ușoară metodă pentru a-ți decora locuința!

În articolul

Cauți o nouă chiuvetă pentru baie? Iată ce trebuie să știi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x