Ce ai de facut daca proprietarul apartamentului in care stai cu chirie nu te place?

Publicat pe 02.04.2019 la 18:22 Actualizat pe 02.04.2019 la 18:30

Relatia dintre proprietar si chirias este adesea una destul de rigida. Locuitul in chirie iti ofera mai multa flexibilitate locativa, nu esti legat de o anumita zona prin locuinta si te poti muta in functie de nevoi sau disponibilitati financiare.

Relatiile dintre oameni sunt foarte greu de construit si mai ales, de mentinut. Caracterele diferite si modurile distincte in care vedem lucrurile face ca, deseori, sa intampinam si situatii mai putin placute. Desi cel mai simplu este sa te indepartezi de persoanele cu care nu rezonezi, sunt si cazuri cand nu ai de ales. Relatia dintre proprietar si chirias este adesea una destul de rigida. Locuitul in chirie iti ofera mai multa flexibilitate locativa, nu esti legat de o anumita zona prin locuinta si te poti muta in functie de nevoi sau disponibilitati financiare. Insa, toate avantajele traiului in chirie vin la pachet cu faptul ca oricat de mult te-ai stradui, proprietarul s-ar putea sa nu te placa si iti face vizite inopinate tocmai pentru a-ti demonstra ca nu are incredere in tine. Iti prezentam cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa imbunatatesti relatia cu acesta.

Analizeaza interactiunile din trecut

In cazul in care observi ca proprietarul locuintei in care stai cu chirie nu este prea amabil cu tine, gandeste-te daca ai facut sau ai spus ceva care sa-l fi deranjat. Desi esti chiriasul ideal, iti platesti utilitatile la timp, nu ii deranjezi pe ceilalti locatari si mentii apartamentul curat, el este tot morocanos. In interactiunile voastre, exista posibilitatea sa il fi ofensat chiar si fara sa iti fi dat seama. Gandeste-te la discutiile din trecut si la comunicarea non-verbala pentru a evalua cat ai fost de politicos. Daca gasesti motive care il determina sa nu te placa, schimba-ti comportamentul fata de el si cauta o modalitate sa iti ceri scuze.

Evita conflictele

De regula, oamenii dificili reusesc sa te atraga in conflicte prin comportamentul lor. Atunci cand proprietarul apartamentului are argumente diferite de ale tale pentru orice lucru simplu, iti arunca de fapt o momeala ca sa te prinda intr-o disputa verbala. Este important sa iti pastrezi calmitatea si sa folosesti expresii impaciuitoare, de genul “da, inteleg” ori “s-ar putea sa ai dreptate”. In acest fel, ii vei demonstra ca indiferent de ceea ce va spune, nu ai chef de cearta. Bineinteles, caracterul lui nu trebuie sa te impiedice sa ii semnalezi diferite probleme care tin de chiria garsonierei.

Incearca sa il cunosti mai bine

Daca banuiesti ca proprietarul nu te place, o modalitate de a sti cum sa interactionezi cu el este sa il cunosti mai bine. Fara sa il barfesti sau sa il vorbesti de rau, incearca sa afli de la vecinii care traiesc de mult timp in bloc care este relatia lor cu cel care ti-a inchiriat garsoniera sau apartamentul. Asculta cu atentie ceea ce iti povestesc si vezi daca au vreun sfat valoros pentru tine ca sa poti face fata mai usor situatiei. Daca este posibil acest lucru, ia legatura cu cei care au locuit acolo inaintea ta si afla si opinia lor. Cunoscandu-l mai bine, vei reusi sa il abordezi intr-un mod cat mai realist si, de ce nu, sa il faci sa te placa mai mult.

Ofera intelegere

Bunatatea si toleranta nu trebuie sa aiba limite in relatia dintre doi oameni. Poate esti un tanar care inchiriezi un apartament in Ploiesti. Proprietarul ar putea fi reticent la capacitatea unui adolescent de a deveni un chirias ideal si de aceea te trateaza cu superioritate. Indiferent ce varsta ai si daca optezi pentru chirie Ploiesti sau oricare alt oras, ia in considerare ca proprietarul este un strain pentru tine. Nu stii ce situatii sau probleme personale intampina si ce lucruri il determina sa fie mai aspru in comportament. Pastreaza acel front al mintii care te ajuta sa fii echipat cu toleranta si empatie, in ciuda confruntarii cu contrariul. Fiind bun si intelegator, exista posibilitatea ca in timp sa dezvolti o relatie frumoasa cu proprietarul casei inchiriate.

Cu toate ca cel mai simplu ar fi sa iti cauti alt apartament, este posibil sa intampini oameni dificili oriunde ai merge. Tine cont de sfaturile prezentate, mai ales daca iti place locuinta in care stai cu chirie. Cu siguranta, lucrurile mentionate te vor ajuta sa capeti incredere in tine si sa dezvolti o relatie frumoasa cu multe alte persoane al caror comportament nu este intotdeauna cel mai potrivit.

În articolul

Ce ai de facut daca proprietarul apartamentului in care stai cu chirie nu te place?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x