Ce culori se poartă în bucătărie - top 5 cele mai folosite

Publicat pe 21.12.2018 la 09:58 Actualizat pe 21.12.2018 la 10:09

Momentul în care faci alegerile cromatice pentru casa ta este deosebit de important, fie că vorbim de amenajarea unei locuințe noi sau renovarea celei curente. Culorile pe care le avem în căminul nostru pot influența atât starea noastră psihică, cât și pe cea fizică, de aceea trebuie să ținem cont de modalitatea în care facem aceste alegeri și la ce ne raportăm.

Momentul în care faci alegerile cromatice pentru casa ta este deosebit de important, fie că vorbim de amenajarea unei locuințe noi sau renovarea celei curente. Culorile pe care le avem în căminul nostru pot influența atât starea noastră psihică, cât și pe cea fizică, de aceea trebuie să ținem cont de modalitatea în care facem aceste alegeri și la ce ne raportăm.

În primul rând, trebuie să ai în vedere stilul și cromatica celorlalte încăperi care îți alcătuiesc locuința. Spre exemplu, dacă ai folosit deja culori puternice pentru living, ar fi recomandat să încerci, pe cât posibil, să păstrezi aceeași linie de stil sau să optezi pentru culori neutre, care să relaxeze vizual. Nu ai vrea să încarci atmosfera prea tare și să-ți obosești viitorii invitați, nu-i așa?

În al doilea rând, raportează-te la spațiul disponibil. Dacă bucătăria ta este de dimensiuni reduse, nu ți-ar fi de folos să optezi pentru culori închise. Alege culori neutre sau cât mai deschise, pentru a permite luminii naturale să intre în încăpere și să mărească optic spațiul. Dacă bucătăria ta va fi una spațioasă, atunci poți decide pentru culori mai îndrăznețe, chiar dacă acestea vor absorbi din lumina camerei.

După ce ai analizat aceste aspecte și ți-ai format o idee despre culorile pentru care ai putea opta, asigură-te că alegi cea mai frumoasă mobilă de bucătărie, care trebuie să fie și ea în ton cu restul încăperii.

Pentru a afla care sunt cele mai folosite culori în materie de mobilă de bucătărie, am întocmit pentru tine următoarea listă, în care vei regăsi detalii despre fiecare culoare în parte și cum influențează acestea designul bucătăriei.

1. Negru

Negrul reprezintă o alegere cromatică modernă, din ce în ce mai folosită pentru mobila de bucătărie. Exprimă rafinament și simplitate, nu se demodează și nu obosește vizual. Iar dacă îți dorești o pată de culoare, poți să introduci cu încredere accente de roșu sau auriu. De asemenea, este și foarte practic, deoarece suprafețele rezistă la pete și murdărie, un aspect foarte important, când vine vorba de gătit.

2. Alb

Alegerea albului pentru mobila din bucătăria ta va oferi încăperii eleganță, simplitate, inducând starea de calm, liniște și curățenie. Poate fi combinat cu orice altă culoare pentru a înveseli atmosfera, fără să-ți faci griji de tendințele modei. Este potrivit atât pentru mobila de bucătărie modernă, cât și pentru cea clasică, dacă alegi spre exemplu, lemnul, ca material de bază. Un dezavantaj pentru această non-culoare este nevoia de întreținere, deoarece este predispusă la pete, care, dacă nu sunt curățate la timp, pot fi dificil de îndepărtat.

3. Maro/ Bej

Fiind culoarea naturală a lemnului, maroul este folosit de majoritatea oamenilor în mobila de bucătărie. Pentru că lemnul este un material rezistent în timp și pentru că se poate integra ușor în orice tip de decor, această culoare este practică și se găsește cu ușurință. Desigur, nuanțele pot fi diferite în funcție de tipul de lemn, astfel că poți găsi și lemn deschis - bej sau alb sau chiar foarte închis, spre negru. Cu toate acestea, mobila tradițională maro este alegerea multor oameni, care vor să pună accent mai degrabă pe decorațiuni decât pe corpurile de mobilă în sine.

4. Roșu

Dacă îți dorești să atragi atenția oaspeților tăi și să energizezi spațiul bucătăriei, atunci vei alege roșul pentru mobila ta. Folosită mai degrabă într-un decor modern, îndrăzneț, această culoare oferă căldură, vigoare, chiar romantism. Este rezistentă la murdărie și praf, ceea ce o face potrivită pentru mobila de bucătărie.

5. Verde

O culoare la fel de modernă și îndrăzneață precum roșul, verdele este perfect pentru bucătăria ta, dacă îți dorești un spațiu liniștit, meditativ, în care să gătești și să iei masa. Culoarea reprezentativă a naturii, verdele, relaxează vizual, destinde și încarcă atmosfera cu energie pozitivă. Necesită întreținere medie, praful nu devine vizibil rapid, dar trebuie să ai grijă cu petele de mâncare.

Bineînțeles, acestea sunt doar 5 dintre cele mai întâlnite culori care se folosesc în amenajarea bucătăriilor. Alte variante cromatice, care încep să câștige teren sunt violetul - o culoare exotică, electrizantă, albastru - nobil și liniștitor, portocaliu, sau galben - culori calde și pline de vitalitate. E nevoie de puțin curaj pentru a adopta un decor nonconformist, dar, atâta timp cât dai atenție detaliilor și celorlalte elemente din casa ta, alegerile îndrăznețe te pot scoate din anonimat.

În articolul

Ce culori se poartă în bucătărie - top 5 cele mai folosite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x