Cu ce te incalti, in functie de eveniment

Publicat pe 26.05.2020 la 14:05 Actualizat pe 26.05.2020 la 15:19

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Avand la dispozitie atat de multe coduri vestimentare dintre care poti alege pentru a gasi cel mai potrivit outfit pentru un eveniment la care esti invitat, asortarea celei mai potrivite perechi de pantofi se poate transforma intr-un adevarat challenge. Daca petrecerea sau reuniunea are si un dresscode, dificultatea poate fi cu atat mai mare.

Daca nu stii ce sa alegi, pantofi cu toc sau sandale elegante, daca esti femeie, ori pantofi din piele sau unii din panza, daca esti barbat, ai ajuns unde trebuie.

Ce incalti cand te imbraci smart casual?

Stilul smart casual este reprezentat de o tinuta suficient de eleganta, dar nu la patru ace. Este recomandat la pranzurile de afaceri, la petrecerile organizate la birou sau la un happy hour cu colegii.

Femei: alege sa porti o fusta creion sau fusta-pantalon, iar in partea de sus asorteaza un top din matase. Neaparat, la stilul smart casual merge o pereche de pantofi cu tocuri inalte.

Barbati: opteaza pentru pantaloni skinny si o camasa colorata, asortata cu o pereche de loaferi (mocasini).

Ce incalti cand te imbraci casual?

Imbracamintea casual este nu intr-atat de permisiva pe cat ai crede. Poti opta pentru acest stil daca esti invitat/a la o cafea sau chiar la birou.

Femei: evita sa porti denim, tenisi sau tricouri din bumbac, daca vrei sa tinuta ta sa se incadreze in stilul casual. In schimb alege sa porti pantaloni din matase, o rochie sau o fusta cu camasa. Pantofii pe care ar trebui sa ii porti la stilul casual sunt cei cu talpa subtire, din piele, eventual cu imprimeuri simple.

Barbati: cel mai bine la stilul casual merg pantalonii simpli, drepti, combinati cu un tricou cu guler si o pereche de mocasini.

Ce incalti cand te imbraci business casual?

Ceva mai pretentios decat celelalte doua stiluri descrise mai sus, business casual-ul impune anumite reguli de la care nu iti recomandam sa te abati. Poti purta un outfit de acest fel la o intalnire de afaceri, la un pranz cu investitori din companie sau la o petrecere de firma.

Femei: neaparat acestui stil ii revine purtarea unei fuste sau a unei perechi de pantaloni la dunga, impreuna cu o camasa care are manecile cel mult trei sferturi, nicidecum scurte. La aceste tinute merg combinate doar perechi de incaltaminte cu talpa plata.

Barbati: tricourile polo sunt preferate stilului business casual, insa poti opta si pentru varianta clasica de a imbraca o camasa sau un pulover cu guler in forma de V si o pereche de pantaloni drepti. In picioare poti purta o pereche de pantofi cat mai simpli ca design. La aceasta tinuta, cravata este optionala.

Ce incalti cand te imbraci in stilul black tie?

Daca ai fost invitat la o strangere de fonduri, la o licitatie la o petrecere politica sau la o nunta, stilul black tie este cel mai recomandat dintre toate.

Femei: apeleaza mereu la o rochie lunga sau una de cocktail si accesorizeaza-te cat mai discret cu putinta. Personalitatea ta trebuie sa iasa, totusi, in evidenta, asa ca opteaza pentru o pereche de cercei cu atitudine, cum ar fi unii cu pene sau cu paiete, ori pentru o bratara stralucitoare. In picioare va trebui sa ai, musai, o pereche de pantofi cu toc, eventual stiletto.

Barbati: camasa eleganta si cravata nu au cum sa lipseasca dintr-o tinuta de acest tip mai poti imbraca pe deasupra un blazer de matase, dar nu te indeparta prea mult de la aspectul formal. Poti incalta pantofi din piele sau din lac negri sau maro, in functie de cromatica tinutei.

Acestea sunt cele mai bune combinatii pe care le poti realiza atunci cand vrei sa ai o tinuta impecabila la un eveniment la care participi.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ion Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x