Cum alegem cele mai bune prosoape pentru bucatarie?

Publicat pe 09.07.2019 la 11:15 Actualizat pe 09.07.2019 la 11:18

Prosoapele de bucatarie trebuie sa fie de calitate, mai ales pentru ca ele ne salveaza din orice situatie – in special cand trebuie sa scoatem un vas din cuptor si nu avem o manusa de bucatarie la indemana.

Prosoapele de bucatarie sunt unele dintre cele mai importante accesorii atunci când gătești.

Acestea trebuie sa fie de calitate, mai ales pentru ca ele ne salveaza din orice situatie – in special cand trebuie sa scoatem un vas din cuptor si nu avem o manusa de bucatarie la indemana.

Fie ca le utilizezi pentru a sterge tacamurile, vasele, ori masa, iata mai jos cateva detalii de care este bine sa tii cont daca vrei sa alegi cele mai bune prosoape pentru bucatarie!

Cele mai bune prosoape pentru bucatarie – Materialul

In prezent, exista nenumarate tipuri de prosoape de bucatarie, confectionate din fel de fel de materiale, cu diverse imprimeuri. Insa, inainte de a alege modelul prosopului, este bine sa fii atent la materialul din care acesta este confectionat.

Mai exact, cele mai bune prosoape de bucatarie sunt confectionate din bumbac. Acestea absorb apa mult mai repede decât cele din materiale sintetice, fiind, de asemenea, si mult mai placute la atingere.

In plus, cele din material sintetic lasa foarte multe scame pe vesela si pe tacamuri, asa ca nu sunt cea mai buna alegere.

Chiar daca exista si variante mixte, unde produsul are in compozitia sa 20% materiale textile, ideal este sa eviti sa achizitionezi astfel de prosoape. De ce? Pentru ca nu sunt utile: in loc sa stearga murdaria – o imprastie – si pot lua foc imediat.

De asemenea, daca obisnuiesti sa folosesti prosopul pentru a scoate diferite vase din cuptor, opteaza pentru unul din bumbac. Daca alegi unul din microfibra, risti ca acesta sa se topeasca, iar mirosul va fi unul de plastic ars.

Nu utiliza niciodata un prosop umed pentru a scoate vasele fierbinti din cuptor, deoarece umiditatea conduce rapid caldura si risti sa te arzi.

Cele mai bune prosoape pentru bucatarie – Designul

Prosoapele de bucatarie trebuie sa fie, in primul rand, practice. Asadar, cand vine vorba de dimenisuni, acestea pot fi mici, de 35×35 cm – ideale pentru a lua un ibric de pe aragaz, ori pentru a sterge masa, ori medii, de 50×30 cm sau 40×48 cm. Insa, exista modele si de mari dimensiuni, mai exact de 50×30 cm sau 40×48 cm – utilizate frecvent pentru a usca vasele, ori pentru stergerea mainilor.

Cele mai bune prosoape pentru bucararie – Culoarea

Culoarea prosopului de bucatarie este importanta, mai ales pentru ca trebuie sa se integreze armonios in design-ul bucatariei. Cele mai multe modele sunt in culori calde sau in verde – culoare asociata legumelor si fructelor. Insa, pentru un design modernist, ideal este sa alegi nuantele reci de albastru, gri, negru.

De evitat sunt prosoapele albe, dat fiind faptul ca sunt greu de intretinut. Pentru ca mancarea pateaza, iar fibrele de bumbac retin in profunzime substantele cu care vin in contact, o sa iti fie dificil sa indepartezi petele. Pentru a nu pierde timpul incercand sa redai albul prosoapelor de bucatarie, mai bine optezi pentru culorile vii, care mascheaza petele de mancare.

De asemenea, nu ezita sa alegi prosoapele cu diverse imprimeuri. Fie ca optezi pentru variantele clasice – cu dungi sau patratele, ori pentru cele cu modele traditionale, sau cele dedicate sărbătorilor (cu Moș Crăciun, brăduți, ori iepurașul de Paște) prosoapele de bucatarie trebuie sa se integreze armonios in design-ul bucatariei.

In plus, daca vrei sa ii determine pe cei mici sa te ajute la gatit, achizitioneaza-le prosoape cu personaje din desene animate. Cu siguranta copiii le vor indragi.

Prosoapele de bucatarie sunt accesorii mici, dar importante, dat fiind faptul ca au o multime de intrebuintari. Fie ca le utilizam pentru a sterge vasele si tacamurile, masa, ori pentru a ne proteja mainile, atunci cand luam o tigaie mult prea fierbinte de pe foc, ele trebuie sa fie confectionate din materiale de calitate, care absorb apa si sunt rezistente.

In plus, pentru ca prosoapele sa se poata integra in decor, alege modele colorate cu diferite printuri si cusaturi.

Sursa: Vivre

În articolul

Cum alegem cele mai bune prosoape pentru bucatarie?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x