Cum amenajezi camera copiilor când nu ai un dormitor de dimensiuni generoase

Publicat pe 13.06.2019 la 21:29 Actualizat pe 13.06.2019 la 21:32

Când vine vorba de dormitorul copiilor, spațiul este cu atât mai dificil de decorat, cu cât trebuie să iei în calcul gustul fiecăruia și să te asiguri că ambii copii au la dispoziție propriul lor loc.

Atunci când ai doi copii, nu pare niciodată să fie suficient spațiu în locuință, oricât de bine ai încerca să organizezi și să amenajezi fiecare încăpere. Când vine vorba de dormitorul copiilor, spațiul este cu atât mai dificil de decorat, cu cât trebuie să iei în calcul gustul fiecăruia și să te asiguri că ambii copii au la dispoziție propriul lor loc.

În plus, dacă cei mici sunt deja la vârsta la care merg la școală, trebuie să iei în calcul și amenajarea unui loc în care amândoi să își poată face temele nestingheriți. Decorarea dormitorului copiilor nu este un proiect ușor, însă cu ajutorul unor trucuri de economisire a spațiului poți asigura funcționalitatea aceste încăperi, fără a renunța la ce își doresc cei mici.

Folosește spațiul pe verticală

Primul obstacol de care te lovești când începi amenajarea camerei copiilor este lipsa spațiului pentru a-ți pune în aplicare toate ideile. De aceea, trebuie să găsești soluții ingenioase prin care să faci loc mobilierului, fără a-i lăsa pe cei mici fără un spațiu de joacă. Utilizarea spațiului pe verticală este cea mai bună metodă pentru a organiza camera copiilor. Un pat supraetajat pentru copii îți economisește foarte mult spațiu și, în plus, cei mici îl vor adora. Dacă apar certuri legate de care dintre ei ar trebui să primească patul de sus, atunci îi poți convinge să doarmă cu rândul.

Un birou spațios pentru teme

Este important ca fiecare dintre copii să aibă propriul său spațiu pentru studiu și teme. Cărțile și caietele trebuie organizate separat, iar biroul pentru copii trebuie să fie unul suficient de încăpător astfel încât cei mici să nu fie incomodați când își fac temele pentru școală. Pentru organizarea rechizitelor te poți folosi de niște rafturi rezistente și cutii de depozitare, care să îi ajute pe cei mici să își țină toate lucrurile în ordine. Înlocuirea dulapurilor cu niște rafturi compacte sau modulare sunt o modalitate excelentă pentru a economisi spațiu și a-i da încăperii un aspect mai aerisit.

Folosește piese de mobilier modular și multifuncțional

Pe măsură ce copii cresc, și nevoile lor se schimbă. De aceea, nu trebuie să începi amenajarea dormitorului de la ideea că nu vei mai fi nevoită să o modifici în următorii ani. Mobilierul modular și multifuncțional îți acordă suficientă libertate de decizie, astfel încât să te poți debarasa de piese inutile, să rearanjezi mobila sau să o înlocuiești în funcție de nevoile celor mici.

Organizarea dulapului cu haine

Când ai doi copii, pare aproape imposibil să menții ordinea în dulapul comun cu hăinuțe și să știi care haină îi aparține unuia sau altuia. Organizarea dulapului devine însă mult mai simplă cu ajutorul unor cutii de depozitare, fiecare etichetată cu ceea ce conține și cu numele copilului. Astfel îți va fi mult mai ușor să știi unde găsești șosetele, lenjeria, tricourile sau pantalonii fiecăruia. Și celor mici le vei înlesni munca de a-și menține lucrurile în ordine și de a nu le încurca între ele.

Un spațiu generos de joacă

Puțini sunt părinții care reușesc să facă suficient loc în dormitorul copiilor astfel încât să organizeze și un spațiu special pentru joacă. În plus, dimensiunile acestui spațiu depind foarte mult și de vârsta copiilor, dar și de personalitatea fiecăruia. Unii copii preferă să își întindă jucăriile prin toată casa, în timp ce alții au o singură jucărie preferată pe care nu o lasă niciodată din mână. Dacă nu ai destul loc în dormitor, atunci poți folosi o zonă din living pentru a le pune la dispoziție copiilor un spațiu în care să se joace în voie.

Aceste sfaturi pentru amenajarea camerei copiilor pot fi de mare ajutor atunci când nu știi de unde să începi acest proiect și nici nu vrei să faci o investiție pe termen scurt, care să nu răspundă complet nevoilor celor mici. Reține că pentru a avea succes cu un astfel de proiect trebuie, în primul rând, să ții cont și de ce își doresc copiii tăi, de gusturile lor în materie de culori și design, dar și de aspectele care asigură funcționalitatea acestei încăperi.

Sursă foto: Flexa

În articolul

Cum amenajezi camera copiilor când nu ai un dormitor de dimensiuni generoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x