Cum elimini certurile din familie legate de bani?

Publicat pe 29.05.2018 la 15:04 Actualizat pe 29.05.2018 la 15:09

Banii reprezinta unul dintre principalele motive de cearta in viata unui cuplu, alaturi de subiecte precum sex, indatoririle casnice, copii. Problemele financiare reprezinta o presiune semnificativa asupra relatiilor.

Banii reprezinta unul dintre principalele motive de cearta in viata unui cuplu, alaturi de subiecte precum sex, indatoririle casnice, copii. Problemele financiare reprezinta o presiune semnificativa asupra relatiilor.

Intr-o perioada de incertitudine economica, oamenii devin mai ingrijorati, iar colapsurile financiare se strecoara cu foarte multa lejeritate. Salarile care nu se maresc proportional cu scumpirile, cresterea Roborului conduc la dificultatea de a face fata cu banii.

Fiecare dintre noi are o abordare diferita asupra banilor. Experientele din trecut, modelul familial isi pun amprenta asupra modului in care ne raportam la bani si asupra modului in care ii gestionam - unii suntem cheltuitori, altii economi.

Certurile nu sunt cauzate exclusiv de lipsa banilor, ci implica foarte mult o comunicare defectuoasa. Sunt cupluri care au conturi generoase de economii, dar care se cearta pe tema banilor. Factorii de baza pentru intelegerea in cuplu sunt comunicarea si respectul.

Creditul online - solutia de urgenta

Ne bazam lunar pe un venit pe care il stim. De asemenea, avem niste cheltuieli pe care le cunoastem (chirie, facturi, benzina). Atunci cand o situatie neprevazuta apare in viata noastra, reuseste sa dea peste cap planul financiar. Poate fi vorba de o urgenta medicala, se intampla pe nepusa masa, nu poti anticipa cand si unde. Vizita la doctor, achizitia tratamentului inseamna bani. Poate fi o reparatie a masinii sau participarea la o nunta.

Vezi cum poti aplica pentru un credit rapid oferit de un IFN. Acesta inseamna posibilitatea de a te imprumuta cu o suma de bani (de regula pana la 3000 lei), pentru a-ti rezolva urgenta financiara.

Avantajul este ca poti aplica pentru un credit rapid, deci fara sa pierzi timp la ghisee, pur si simplu completezi cererea online din fata PC-ului. Deci economisesti timp si energie.

Conditiile sunt minime, cel putin 25 de ani impliniti, un buletin valabil, venit lunar si existenta unui cont bancar.

Banii intra direct in contul tau in timp foarte scurt, in jur de zece minute de la finalizarea solicitarii.

Un client nou poate aplica prima data pentru o suma mai mica, pana la 1100 lei, insa se bucura de avantajul de a nu plati dobanda. Imprumuta 900 lei pentru a inlocui frigiderul stricat, returneaza fix aceeasi suma, 900 lei.

7 sfaturi pentru a nu te certa pe tema banilor

1. Acelasi punct de vedere - Dezvoltati impreuna un plan financiar comun, astfel incat sa stiti directia in care va indreptati, in felul acesta o sa va fie mult mai usor sa va puneti de acord.

2. Luati decizii impreuna - Multe certuri legate de bani se datoreaza faptului ca informatiile nu sunt impartasite cu celalalt. Asezati-va confortabil si discutati despre buget, astfel incat amandoi sa aveti o imagine ampla si clara.

3. Asuma-ti greseala - Singura persoana pe care o poti schimba este persoana ta. Daca ai cheltuit sume mari nejustificat, recunoaste-ti tu insuti greseala.

4. Elaborarea unui buget amanuntit impreuna - Detaliile fac diferenta, acea cafea bauta in oras, pranzul la restaurantul aflat in apropierea jobului, manichiura la salon, deci pune pe hartie inclusiv cheltuielile care pana acum nu primeau atentie.

5. Nu arata cu degetul - Scopul nu este acela de a scoate un tap ispasitor, ci de a gasi solutii, prin urmare nu il scoate pe celalalt vinovat pentru problemele financiare.

6. Fara secrete - Daca nu vrei sa ii spui partenerului/partenerei tale despre anumite cheltuieli, inseamna ca este ceva ce nu trebuie sa cumperi. Procesul trebuie sa fie deschis si cinstit.

7. Cere ajutor - Exista acele luni critice cand urgentele financiare reusesc sa va dea complet planul peste cap, tine cont ca un credit rapid oferit de un IFN poate fi solutia.

Sursa foto: www.pexels.com

În articolul

Cum elimini certurile din familie legate de bani?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x