Cum iei viața de la capăt într-un oraș nou: 5 ponturi ca să te adaptezi mai ușor

Publicat pe 21.09.2018 la 10:20 Actualizat pe 21.09.2018 la 10:23

Orice mutare - într-o altă țară sau un alt oraș - este o oportunitate. Un moment bun să înveți lucruri noi despre tine și despre lume, să călătorești mai mult și să cunoști oameni noi.

Orice mutare - într-o altă țară sau un alt oraș - este o oportunitate. Un moment bun să înveți lucruri noi despre tine și despre lume, să călătorești mai mult și să cunoști oameni noi.

Este soluția pe care mulți o aleg când drumul pe care au mers până atunci nu pare să mai ducă nicăieri. Dar vine și cu provocări - potrivit studiilor, mutarea dintr-o casă în alta sau dintr-un oraș în altul este un eveniment mai stresant decât divorțul sau decât schimbarea locului de muncă.

Nu e doar faptul că suntem ființe comode și ne priește confortul casei noastre. Odată cu mutarea, apar provocări reale: de ordin financiar (ești nevoit să renunți la alte cheltuieli pentru o perioadă), cultural (bariera de limbă, obiceiuri ale locului care îți sunt complet străine), de integrare (te simți ca un elev în prima zi de școală) și așa mai departe.

Cei care se mută des știu deja că toate acestea pot fi depășite, cu atitudinea potrivită. Îți propunem și noi câteva idei care te ajută să te adaptezi mai ușor într-un oraș nou, indiferent cât de dificilă ar părea mutarea:

1. Privește partea bună a lucrurilor: mutarea îți va da ocazia să te reinventezi

Vei avea o mai mare libertate să faci schimbări: poate că îți vei schimba cariera, garderoba, culoarea părului. Într-un oraș nou vei descoperi alte activități de petrecere a timpului liber și vei cunoaște oameni diferiți de vechii tăi prieteni.

2. Este și un bun moment să schimbi câteva obiceiuri

Orice mutare este ca începutul unui nou an: te desparți de tot ce-i vechi și faci loc pentru tot ce-i nou. La fel stau lucrurile și cu multe dintre vechile obiceiuri, la care nu trebuie neapărat să renunți, dar pe care le poți îmbunătăți. De exemplu, un fumător adult poate înlocui vechiul obicei cu alternativa pe care o oferă un dispozitiv ca IQOS, care încălzește tutunul, în loc să îl ardă, și care astfel nu produce fum, scrum și miros neplăcut.

3. Nu refuza invitațiile noilor colegi de muncă

Te vei simți ca acasă în noul oraș, dacă îți faci rapid prieteni noi. Primii prieteni sunt, de obicei, colegii de muncă, așa că nu le refuza invitațiile la film sau la bere.

4. Înscrie-te într-un club

Activitățile care te scot din casă îți aduc prieteni noi. Te poți înscrie la cursuri de limbi străine, gătit, fotografie, echitație și ce îți mai trece prin minte, sau poți face voluntariat pentru un ONG sau o instituție publică.

5. Descoperă câteva locuri unde ai vrea să revii

Găsește-ți aproape de casă câteva locuri pe care ai vrea să le frecventezi: cafeneaua preferată, librăria, restaurantul. Găsești ușor astfel de locuri pe Tripadvisor sau, dacă te muți în Transilvania, pe eat-local.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

În articolul

Cum iei viața de la capăt într-un oraș nou: 5 ponturi ca să te adaptezi mai ușor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Satul din România care atrage oameni inclusiv din Londra. Preţul caselor a crescut de patru ori în ultimii ani
a1.ro
Ce relație au părinții Doinei Teodoru cu Cătălin Scărlătescu. Actrița a spus cum se înțeleg aceștia
HelloTaste.ro
Hummus cu avocado. Rețetă delicioasă și sănătoasă
Catine
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
useit.ro
Adevărul din spatele imaginilor virale cu Papa Francisc. Cum a apărut pe Internet conducătorul Bisericii Catolice
as.ro
Pensia uriaşă pe care Ion Ţiriac o încasează de la statul român a stârnit suspiciuni. I se cer explicaţii miliardarului
MediCOOL
Cum îți poți proteja coloana vertebrală. Sfaturile specialiștilor pentru a preveni durerile de spate
Spynews
Testul de inteligență care te pune în dificultate. Ce număr lipsește din imagine / FOTO
x