Cum iei viața de la capăt într-un oraș nou: 5 ponturi ca să te adaptezi mai ușor

Publicat pe 21.09.2018 la 10:20 Actualizat pe 21.09.2018 la 10:23

Orice mutare - într-o altă țară sau un alt oraș - este o oportunitate. Un moment bun să înveți lucruri noi despre tine și despre lume, să călătorești mai mult și să cunoști oameni noi.

Orice mutare - într-o altă țară sau un alt oraș - este o oportunitate. Un moment bun să înveți lucruri noi despre tine și despre lume, să călătorești mai mult și să cunoști oameni noi.

Este soluția pe care mulți o aleg când drumul pe care au mers până atunci nu pare să mai ducă nicăieri. Dar vine și cu provocări - potrivit studiilor, mutarea dintr-o casă în alta sau dintr-un oraș în altul este un eveniment mai stresant decât divorțul sau decât schimbarea locului de muncă.

Nu e doar faptul că suntem ființe comode și ne priește confortul casei noastre. Odată cu mutarea, apar provocări reale: de ordin financiar (ești nevoit să renunți la alte cheltuieli pentru o perioadă), cultural (bariera de limbă, obiceiuri ale locului care îți sunt complet străine), de integrare (te simți ca un elev în prima zi de școală) și așa mai departe.

Cei care se mută des știu deja că toate acestea pot fi depășite, cu atitudinea potrivită. Îți propunem și noi câteva idei care te ajută să te adaptezi mai ușor într-un oraș nou, indiferent cât de dificilă ar părea mutarea:

1. Privește partea bună a lucrurilor: mutarea îți va da ocazia să te reinventezi

Vei avea o mai mare libertate să faci schimbări: poate că îți vei schimba cariera, garderoba, culoarea părului. Într-un oraș nou vei descoperi alte activități de petrecere a timpului liber și vei cunoaște oameni diferiți de vechii tăi prieteni.

2. Este și un bun moment să schimbi câteva obiceiuri

Orice mutare este ca începutul unui nou an: te desparți de tot ce-i vechi și faci loc pentru tot ce-i nou. La fel stau lucrurile și cu multe dintre vechile obiceiuri, la care nu trebuie neapărat să renunți, dar pe care le poți îmbunătăți. De exemplu, un fumător adult poate înlocui vechiul obicei cu alternativa pe care o oferă un dispozitiv ca IQOS, care încălzește tutunul, în loc să îl ardă, și care astfel nu produce fum, scrum și miros neplăcut.

3. Nu refuza invitațiile noilor colegi de muncă

Te vei simți ca acasă în noul oraș, dacă îți faci rapid prieteni noi. Primii prieteni sunt, de obicei, colegii de muncă, așa că nu le refuza invitațiile la film sau la bere.

4. Înscrie-te într-un club

Activitățile care te scot din casă îți aduc prieteni noi. Te poți înscrie la cursuri de limbi străine, gătit, fotografie, echitație și ce îți mai trece prin minte, sau poți face voluntariat pentru un ONG sau o instituție publică.

5. Descoperă câteva locuri unde ai vrea să revii

Găsește-ți aproape de casă câteva locuri pe care ai vrea să le frecventezi: cafeneaua preferată, librăria, restaurantul. Găsești ușor astfel de locuri pe Tripadvisor sau, dacă te muți în Transilvania, pe eat-local.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

În articolul

Cum iei viața de la capăt într-un oraș nou: 5 ponturi ca să te adaptezi mai ușor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x