Cum îi poate ajuta netul pe elevii care dau în vară Bacul

Publicat pe 23.05.2018 la 20:16 Actualizat pe 23.05.2018 la 20:19

Există o mulțime de librării online cu titluri excelente, numai bune pentru a-i ajuta pe elevi să aprofundeze materiile la care trebuie să dea examen: cărți de Eugen Lovinescu, cărți audio pentru biologia de clasele X-XI etc.

Bacalaureatul este un examen important din viața fiecărui tânăr absolvent de liceu. Materiile trebuie învățate din timp, pentru ca cei care dau Bacul să poată rezolva cu succes absolut orice subiect le-ar pica, fie la româna, fie la biologie, mate sau info. Părinții investesc o mulțime de resurse în lunile premergătoare acestui examen, pentru a se asigura că puștii lor au parte de liniște și concentrare. De aceea, netul poate trece drept un lucru rău pentru foarte mulți dintre părinți, îngrijorați de faptul că acesta îi distrage pe copii de la învățat. Însă lucrurile nu sunt în totalitate adevărate. Iată și de ce:

Informații extrem de accesibile

Netul le stă la dispoziție tuturor celor care dau Bacul cu o mulțime de platforme online, unde elevii pot învăța lecțiile necesare, pot afla informații despre modul în care se vor desfășura examenele, sau pot face subiecte exact de genul acelora care pică la examen. Comentarii, formule matematice, formule chimice, toate stau la dispoziția elevilor pe canale de Youtube, grupuri de Facebook etc. Mai mult decât atât, o mulțime de profesori binevoitori au deja propriile canale de clipuri, în care fac meditații online, live sau înregistrate, pentru elevii care nu își permit să plătească orele fizice de meditație.

Cărți cumpărate de pe net

Există cazuri (mai ales în cazul materiei “Limba și literatura română”) în care un comentariu extrem de bine realizat, cu date ce subliniază întocmai cele mai importante nuanțe pe care profesorii evaluatori doresc să le citească, poate aduce punctajul maxim. Din fericire, netul stă la dispoziția elevilor și părinților cu titluri menite să perfecționeze studiul materiei pentru Bac. Carti de Eugen Lovinescu, cărți audio pentru biologia de clasele X-XI, îndrumare extrem de bine scrise pentru mate, chimie sau fizică.

Grupuri de discuții

Netul îi aduce în același loc pe oameni cu pasiuni și interese comune, fie că discutăm despre pescari, pasionații de gătit sau elevii de Bac. Cei din urmă sunt cu adevărat norocoși în această privința, deoarece stăpânesc extrem de bine modul în care grupurile pe Facebook le pot face viața mult mai frumoasă. De aceea, părinții trebuie să fie conștienți de faptul că netul, la finalul unei zile de pregătiri intense pentru Bac, nu este întotdeauna o sperietoare care îi distrage pe elevi, ci le poate oferi șansa interacțiunii benefice, pentru rezultate extraordinare la examenul de Bacalaureat.

Importanța online-ului în procesul de învățare pentru Bacalaureat trebuie să fie conștientizată de toți cei implicați: părinți, profesori, elevi. Fără discuție, netul poate într-adevăr influența în mod negativ puterea de concentrare, însă poate fi extrem de util, în cazul în care este valorificat din plin, la adevăratul său potențial. Informațiile sunt o sursă extrem de ușor de accesat, direct de pe net, indiferent de materie, iar grupurile de discuții îi aduc pe elevi mult mai aproape unii de ceilalți, aceștia având șansa unui schimb util de informații, în timp real.

Mai mult decât atât, există o mulțime de librării online cu titluri excelente, numai bune pentru a-i ajuta pe elevi să aprofundeze materiile la care trebuie să dea examen: cărți de Eugen Lovinescu, cărți audio pentru biologia de clasele X-XI, îndrumare extrem de bine scrise pentru mate, chimie sau fizică, iată cât de multe cărți utile pot fi cumpărate de pe net și livrate în cel mai scurt timp, acolo unde se dorește.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Cum îi poate ajuta netul pe elevii care dau în vară Bacul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x