Cum îi poate ajuta netul pe elevii care dau în vară Bacul

Publicat pe 23.05.2018 la 20:16 Actualizat pe 23.05.2018 la 20:19

Există o mulțime de librării online cu titluri excelente, numai bune pentru a-i ajuta pe elevi să aprofundeze materiile la care trebuie să dea examen: cărți de Eugen Lovinescu, cărți audio pentru biologia de clasele X-XI etc.

Bacalaureatul este un examen important din viața fiecărui tânăr absolvent de liceu. Materiile trebuie învățate din timp, pentru ca cei care dau Bacul să poată rezolva cu succes absolut orice subiect le-ar pica, fie la româna, fie la biologie, mate sau info. Părinții investesc o mulțime de resurse în lunile premergătoare acestui examen, pentru a se asigura că puștii lor au parte de liniște și concentrare. De aceea, netul poate trece drept un lucru rău pentru foarte mulți dintre părinți, îngrijorați de faptul că acesta îi distrage pe copii de la învățat. Însă lucrurile nu sunt în totalitate adevărate. Iată și de ce:

Informații extrem de accesibile

Netul le stă la dispoziție tuturor celor care dau Bacul cu o mulțime de platforme online, unde elevii pot învăța lecțiile necesare, pot afla informații despre modul în care se vor desfășura examenele, sau pot face subiecte exact de genul acelora care pică la examen. Comentarii, formule matematice, formule chimice, toate stau la dispoziția elevilor pe canale de Youtube, grupuri de Facebook etc. Mai mult decât atât, o mulțime de profesori binevoitori au deja propriile canale de clipuri, în care fac meditații online, live sau înregistrate, pentru elevii care nu își permit să plătească orele fizice de meditație.

Cărți cumpărate de pe net

Există cazuri (mai ales în cazul materiei “Limba și literatura română”) în care un comentariu extrem de bine realizat, cu date ce subliniază întocmai cele mai importante nuanțe pe care profesorii evaluatori doresc să le citească, poate aduce punctajul maxim. Din fericire, netul stă la dispoziția elevilor și părinților cu titluri menite să perfecționeze studiul materiei pentru Bac. Carti de Eugen Lovinescu, cărți audio pentru biologia de clasele X-XI, îndrumare extrem de bine scrise pentru mate, chimie sau fizică.

Grupuri de discuții

Netul îi aduce în același loc pe oameni cu pasiuni și interese comune, fie că discutăm despre pescari, pasionații de gătit sau elevii de Bac. Cei din urmă sunt cu adevărat norocoși în această privința, deoarece stăpânesc extrem de bine modul în care grupurile pe Facebook le pot face viața mult mai frumoasă. De aceea, părinții trebuie să fie conștienți de faptul că netul, la finalul unei zile de pregătiri intense pentru Bac, nu este întotdeauna o sperietoare care îi distrage pe elevi, ci le poate oferi șansa interacțiunii benefice, pentru rezultate extraordinare la examenul de Bacalaureat.

Importanța online-ului în procesul de învățare pentru Bacalaureat trebuie să fie conștientizată de toți cei implicați: părinți, profesori, elevi. Fără discuție, netul poate într-adevăr influența în mod negativ puterea de concentrare, însă poate fi extrem de util, în cazul în care este valorificat din plin, la adevăratul său potențial. Informațiile sunt o sursă extrem de ușor de accesat, direct de pe net, indiferent de materie, iar grupurile de discuții îi aduc pe elevi mult mai aproape unii de ceilalți, aceștia având șansa unui schimb util de informații, în timp real.

Mai mult decât atât, există o mulțime de librării online cu titluri excelente, numai bune pentru a-i ajuta pe elevi să aprofundeze materiile la care trebuie să dea examen: cărți de Eugen Lovinescu, cărți audio pentru biologia de clasele X-XI, îndrumare extrem de bine scrise pentru mate, chimie sau fizică, iată cât de multe cărți utile pot fi cumpărate de pe net și livrate în cel mai scurt timp, acolo unde se dorește.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Cum îi poate ajuta netul pe elevii care dau în vară Bacul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2025. Leii sunt dispuși să-și confrunte trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
a1.ro
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
useit.ro
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
as.ro
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
MediCOOL
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Spynews
Tzancă Uraganu, momente de tandrețe, în mașină, cu Laura Vass! Cum i-au surprins la ceas de seară, paparazzii Spynews.ro
DeParinti
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
MediCOOL
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
x