Cum il determini pe cel mic sa se imbrace singur

Publicat pe 08.10.2018 la 13:06 Actualizat pe 08.10.2018 la 13:09

Indiferent de varsta, copiii nu sunt deloc de acord sa faca anumite activitati pe care parintii le doresc. Nu vor sa se imbrace singuri, nu le place sa manance ce le propun parintii si niciodata nu vor sa doarma sau sa faca lectii, atunci cand parintii le cer asta. Ei bine, cu trecerea timpului, aceste mici mofturi trec, copiii invatand sa fie tot mai responsabili si mai eficienti. Pentru a-l determina sa invete, incearca sa faci lucrurile intr-o maniera distractiva, care sa le atraga atentia. Iata cum sa te distrezi impreuna cu piticul tau, in orice activitate!

Cum il inveti pe copil sa se imbrace singuri

Cei mici inca nu au capacitatea de a intelege faptul ca hainele se impart in mai multe cateogrii, respectiv haine de strada, haine de gradinita si haine pentru stat in casa. Pentru ca la un moment dat trebuie sa ii inveti sa se imbrace singuri, iata cum poti sa faci asta.

Costumeaza-l in cele mai haioase haine. Avand in vedere ca mai este forte putin timp pana la Halloween, sarbatoarea americana care a inceput sa fie tot mai populara si la noi, un costum care sa infatiseze unul dintre personajele sale prefeate, va fi o modalitatea excelenta de a-l invata sa se imbrace singur. Va fi curios si i se va parea una dintre cele mai distractive activitati atunci cand va trebui sa probeze mai multe costume halloween. Este ocazia perfecta prin care sa ii indeplinesti dorinta piticului de a deveni pirat, fantoma, soricel, alba ca zapada, capsuna, albinuta, puisor, etc. Activitatea in sine distractiva il va ajuta pe cel mic ca este foarte important sa isi aleaga hainele, sa le probeze si sa le poarte pe cele in care el se simte cel mai bine.

Incearaca intotdeauna sa vii cu idei cat mai trasnite, care sa il convinga sa actioneze. Cel putin cand este mult prea mic, imbracatul chiar este o corvoada si nu vor sub nicio forma sa faca asta.

Ofera-i cat mai multe variante. Nu incerca sa ii impui copilului sa se imbrace cu hainele care iti plac tie, ci ofera-i posbilitatea sa isi aleaga ce ii place cel mai mult. Fiind mici, piticii incearca sa isi impuna personalitatea, refuzand de multe ori sa poarte ceea ce parintii le ofera. Convinge-i ca au posibilitatea sa isi aleaga din dulap hainutele lor preferate, oferindu-le alternative vestimentare. Spune-i ca are la dispozitie un timp in care sa se decida ce tinuta va purta astazi.

Fii la curent cu tehnologia. Acum, piticul tau, la o varsta atat de mica, se pricepe atat de bine la tehnologie, incat te lasa fara cuvinte. Ei bine, pentru a-l convinge sa isi aleaga singur hainele in care sa se imbrace, ofera-i posibilitatea sa isi compuna o tinuta intr-un mod amuzant. Iti poi crea in telefon un album cu mai multe fotografii cu tinute, iar dimineata, ofera-i posibilitatea sa isi aleaga cu ce vrea sa se imbrace astazi. Fotografiile ii vor permite celui mic sa vada mai multe variante si sa o aleaga pe cea mai potrivita pentru ei. Pe langa faptul ca acest lucru te va ajuta si pe tine sa il convingi sa se imbrace singur, ii vei da si lui de inteles ca parerea lui conteaza si are dreptul sa aleaga.

Foto: pixabay.com

În articolul

Cum il determini pe cel mic sa se imbrace singur

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x