Cum îţi controlezi anxietatea? 5 metode de relaxare

Publicat pe 16.07.2020 la 14:29 Actualizat pe 17.07.2020 la 08:07

Profimedia

Anxietatea e prezentată ca fiind o emoție, emoție care s-a răspândit considerabil în epoca contemporară, deși existența ei își are rădăcinile cu mult înaintea acestei perioade. Starea de anxietate se caracterizează prin mai mulți indici: neliniștea din senin, teama, agitație interioară, oboseală, tensiune, probleme de concentrate și multe altele. Diferite tulburări derivate din anxietate au început să fie problematice pentru persoanele în cauză, precum tulburarea depresivă, tulburarea bipolară sau cea de personalitate.

Unde se întâlnește cel mai des?

Anxietatea e întâlnită cel mai frecvent în rândul tinerilor, adolescenților în general. În mare parte motivul apariției acestei emoții se datorează perioadei de tranziție la care este supus adolescentul. Stabilirea unor valori, principii sau interese e greu de ierarhizat și dobândit pentru un tânăr în plină dezvoltare, dorința integrării în grupurile instituțiilor de învățământ e cu atât mai grea. Însă, unul dintre factorii principali ai apariției anxietății se axează pe media, standardele imposibile de frumusețe promovate, carierele de succes fără greșeală, viața "perfectă" a unui influencer pe Instagram.

Cu toate acestea, adolescenții nu sunt singurii care dezvoltă această afecțiune, răspândindu-se și în rândul adulților. Răspândirea anxietății în rândul adulților e strict legată de stilul de viață al acestora, precum volumul mare de muncă, lipsa pauzelor, ritmul de viață haotic, decepții sau chiar temeri alimentate constant.
Din fericire anxietatea poate fi controlată și chiar moderată în cele mai multe cazuri.

5 metode de relaxare:

1. Numărătoarea în timpul respirației

Secretul acestei tehnici stă în poziția corpului tău. Astfel, trebuie sa te așezi într-o poziție cât mai confortabilă, inspiri aer adânc pentru 3 secunde, apoi îl menții 5 secunde, exipirându-l treptat în timp ce numeri. Pentru eficiență exercițiul necesită câteva repetări, între 3-5 în funcție de caz.

2. Concentrarea atenției asupra unui lucru fix din cameră sau din exterior, după caz

În momentul unui atac de anxietate controlul poate fi dobândit prin concentrare. Analizează obiectele din jurul tău, acest lucru te ajută să conștientizezi unde te afli. După ce ți-ai făcut o mică schemă a locului în minte, alege-ți un singur obiect din cameră și descrie-l mental folosindu-ți toate simțurile. Acțiunea pe care o desfășori în mintea ta te va ajuta să te îndepărtezi de la factorul declanșator al agitației.

3. Meditația

Meditația e ceva mai complexă, deoarece aceasta necesită un anumit timp de acțiune pentru un rezultat eficient. Tehnica meditației cuprinde mai mulți pași:
• poziția corpului, de obicei cu picioarele relaxate, încrucișate sau sub șejut, și mâinele poziționate pe genunchi.
• respirația din ce în ce mai ușoară
• rostirea repetitivă și calmă a unor lucruri pozitive, contrare îngrijorărilor tale.
• repetarea meditație în fiecare.

4 Conectarea cu lucrurile primordiale, cum ar fi natura

Conectarea cu natura e cea mai întâlnită metodă de relaxare. Plimbarea prin parc, drumețiile sau excursiile în mijlocul naturii sunt acțiuni de destresare a corpului, cât și a minții. Motivul pentru care această metodă este eficientă se datorează naturii umane, chemarea omului către natură si invers.

5. Yoga

Yoga se axează foarte mult pe exercițiile fizice care induc o stare de relaxare generală. De preferat ar fi să practici Yoga cu ajutorul unui instructor, dar și acasă se poate pune în aplicare. Majoritatea exercițiilor sunt pentru concentrare, menținerea corpului într-o anumită poziție până la eliminarea stresului.

Sursa: homelux

CITEŞTE ŞI

5 beneficii ale exercițiilor de yoga

3 afecțiuni de sezon. Cum să ai grijă de sănătatea ta

În articolul

Cum îţi controlezi anxietatea? 5 metode de relaxare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2025. Leii sunt dispuși să-și confrunte trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
a1.ro
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
useit.ro
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
as.ro
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
MediCOOL
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Spynews
Tzancă Uraganu, momente de tandrețe, în mașină, cu Laura Vass! Cum i-au surprins la ceas de seară, paparazzii Spynews.ro
DeParinti
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
MediCOOL
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
x