Cum obții o manichiură perfectă în 7 pași, dacă ai unghii casante

Publicat pe 14.09.2018 la 09:53 Actualizat pe 14.09.2018 la 09:58

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au de înfruntat doamnele se poate rezuma în doar două cuvinte: unghii casante. Acestea crează un real disconfort și nu doar din punct de vedere estetic.

Cum mâinile sunt cartea de vizită a unei persoane, îngrijirea acestora necesită o îngrijire specială. Mai ales în cazul doamnelor, realizarea unei manichiuri impecabile presupune răbdare și sute de ore adunate petrecute în saloanele de înfrumusețare!

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au de înfruntat doamnele se poate rezuma în doar două cuvinte: unghii casante. Acestea crează un real disconfort și nu doar din punct de vedere estetic. Cum obții o manichiură perfectă în 7 pași, dacă te confrunți cu problema unghiilor care se rup? Află chiar acum!

1. Vitaminizează-te!

Probabil că nu te așteptai ca primul sfat pe care îl primești într-un articol despre îngrijirea unghiilor să nu fie tocmai acesta! Chiar și așa, ar trebui să-l urmezi, pentru că principala cauză a unghiilor casante este lipsa vitaminelor esențiale din organism. Deci, pentru a avea o manichiură impecabilă, îți recomandăm să începi printr-o cura de vitamine și calciu!

2. Nu tăia cuticulele!

Oricât de mult ți-ar plăcea aspectul cuticulelor îndepărtate, acesta nu este un obicei tocmai sănătos pentru unghiile tale. Cuticula are rolul de a hrăni unghia, de aceea o variantă mult mai bună este să o împingi spre baza unghiei folosind un bețișior de lemn.

3. Aplică un întăritor

Pe piață există numeroase lacuri de unghii care au rolul de a întări unghiile fragile. Folosește acest tip de produs de sine stătător sau ca baza pregătitoare înainte de aplicarea ojei colorate. Urmează acest tratament constant, căci este nevoie de timp pentru rezultate vizibile.

4. Adoptă o alimentație corectă

Devitaminizarea despre care vorbeam ceva mai sus este o problema ce poate fi remediată și prin corectarea alimentației. Este important să incluzi în dieta ta zilnică alimente bogate în vitamine și minerale care să fortifieze unghiile. Poți consuma ciuperci, banane, căpșuni, grepfruit, pește, lactate etc.

5. Protejează-ți mâinile

La serviciu, dacă este cazul, sau acasă, atunci când faci curat, ai grijă de mâinile tale. Soluțiile de curățare care, deseori, conțin substanțe toxice, pot fi agresive cu pielea ta, inclusiv cu unghiile mâinilor. De aceea, indicat este să folosești mănuși atunci când desfășori activități de menaj.

6. Folosește oja semipermanentă

În cazul în care unghiile tale se exfoliază sau se rup, oja clasică nu este cel mai potrivit produs pentru realizarea manichiurii. Gelul, de asemenea, poate leza unghia în timpul indepărtării sale, așa că cea mai bună alternativă în această situație rămâne oja semipermanentă. Fiind mai rezistentă decât lacurile de unghii convenționale, dar mult mai delicată decât gelul, manichiura cu oja semipermanentă este un truc la care poți apela daca unghiile tale se rup, dar nu numai. Poși să încerci oja semipermanenta de la procosmetic.

7. Aplică tratamentul cu suc de lamaie

Dacă te confrunți cu problema unghiilor fragile, poți să pui în aplicare un alt pont util: o dată pe săptămână, ține unghiile într-un vas în care ai pus, în prealabil, ulei de măsline încălzit, peste care ai adăugat suc de lămâie.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

Cum obții o manichiură perfectă în 7 pași, dacă ai unghii casante

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2024. Capricornii sunt hotărâți să facă o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum îl apără avocatul pe turcul care a ucis-o şi tranşat-o pe Mirela: "A lovit-o de stres. De tulburare, nu şi-a mai dat seama ce a făcut"
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
MediCOOL
Ce rol are zeaxantina în organism. Cum o poți include în dietă
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
MediCOOL
Pastila de a doua zi: cum se administrează și ce riscuri are
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x