Cum organizezi petrecerea copilului? Sfaturi simple si utile!

Publicat pe 10.05.2019 la 17:16 Actualizat pe 10.05.2019 la 17:24

Totul trebuie sa arate impecabil, insa nu uita ca pe cei mici trebuie sa-i surprinzi cu adevarat! Tocmai de aceea iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pe care ai putea sa le urmezi atunci vei organiza o petrecere pentru copilul tau.

Organizarea unei petreceri pentru copii poate fi o adevarata provocare, intrucat trebuie sa tii cont de o multime de aspecte, iar la final trebuie sa ai certitudinea faptului ca toata lumea s-a distrat. Astfel de evenimente reprezinta un bun prilej de a te intalni cu toata familia si cu prietenii apropiati.

Astfel, totul trebuie sa arate impecabil, insa nu uita ca pe cei mici trebuie sa-i surprinzi cu adevarat! Tocmai de aceea iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pe care ai putea sa le urmezi atunci vei organiza o petrecere pentru copilul tau.

Planifica bugetul

Daca vrei sa organizezi o petrecere pentru cel mic, trebuie sa tii cont in primul rand de varsta lui si de numarul de invitati. Daca cel mic are un an, nu trebuie sa-ti faci prea multe griji, pentru ca nu va avea nevoie de o petrecere prea mare. Adevarata provocare incepe la varsta de trei ani, atunci cand copiii incep sa-si faca prieteni si sunt din ce in ce mai energici.

Din acest motiv, trebuie sa consideri diverse detalii in aceasta etapa: spatiul din care va avea loc petrecerea, meniul pentru cei mici, jucariile, muzica si animatorii, etc. Totusi, inainte de a face lista de invitati, trebuie sa calculezi un buget provizoriu. Daca vrei sa sarbatoresti doar cu familia, poti organiza totul acasa. Cand ai mai multi invitati insa, trebuie sa iei in calcul inchirierea unui spatiu special pentru petreceri.

Astfel, vei scapa de chinul curateniei si de teama ca cei mici s-ar putea accidenta prin casa. Inchirierea unui astfel de spatiu poate presupune costuri in plus, insa iti ofera mai multe optiuni pentru organizarea unei petreceri interactive.

Alege decoratiunile potrivite

Decoratiunile nu pot sa lipseasca de la o petrecere pentru copii, motiv pentru care trebuie sa fii cat mai creativ. Baloanele, steguletele, coifurile si ghirlandele reprezinta alegerile clasice, insa ii poti surprinde pe invitati si cu cateva idei noi. Cei mici vor fi incantati sa descopere o pinata pentru ca la final, cu totii se vor bucura de surprizele din interiorul acesteia.

Poti comanda foarte usor o pinata la un pret avantajos si poti alege orice forma doresti, in functie de tematica petrecerii organizate. Cei mici au mereu multa energie, motiv pentru care vor aprecia si o trambulina sau un tobogan gonflabil. De asemenea, poti aduce un joc Twister sau o pista de bowling pentru copii la petrecere.

Alege tematica petrecerii

Totii copiii sunt pasionati de anumite personaje din desene animate, de supereroi, dinozauri, sporturi sau jocuri video, motiv pentru care poti organiza o petrecere tematica. In plus, poti invita animatori care sa semene cu personajele lor preferate sau poti alege diverse decoratiuni, inspirate din povestile lor favorite.

De asemenea, poti face o serie de invitatii personalizate, pe care le poti trimite din timp. Astfel, atat sarbatoritul, cat si invitatii sai vor ramane cu o amintire frumoasa. Mai mult decat atat, poti organiza un photobooth in care cei mici vor descoperi o multime de accesorii si costume care ii vor face sa se gandeasca la personajele lor favorite.

Cauta spatiul potrivit

Indiferent de ideile pe care le ai pentru petrecere, trebuie sa tii cont de locul in care se va desfasura totul. O petrecere organizata acasa este mult mai diferita decat cea tinuta intr-un spatiu special amenajat.

Atunci cand organizezi acasa o petrecere pentru copii, trebuie sa tii cont de program, de vecini si de restrictiile unui spatiu limitat. In acest caz, trebuie sa iei in calcul o lista mai restransa de invitati, in jur de 6-8 copii, pentru ca acestia sa-si poata desfasura activitatile fara probleme.

In plus, o petrecere organizata intr-un apartament nu-ti va permite sa aduci prea multe decoratiuni si nici o trambulina sau un tobogan gonflabil. Totusi, exista si un avantaj - pentru un spatiu redus vei avea nevoie de mai putine resurse, motiv pentru care costurile sunt mai mici.

Alege un numar de activitati

In functie de numarul de invitati si de varsta acestora, poti selecta mai multe activitati pentru petrecere. Pentru cei mai mici, poti chema un animator care va canta si va dansa cu ei. Cel mai bine ar fi sa chemi o mascota celebra pe care acestia sa o poata recunoaste imediat, cum ar fi Mickey Mouse sau Donald Duck.

Poti organiza un atelier de creatie unde copiii pot sa picteze sau sa confectioneze diverse obiecte sau decoratiuni. O alta activitate pe placul celor mici este si facepainting-ul, pe care ii poti face chiar tu sau un animator profesionist. In schimb, pentru copiii mai mari poti aduce board games, care ii vor face sa interactioneze si sa lucreze in echipa. Nu uita sa alternezi jocurile cu mici gustari pentru cei mici!


Prin urmare, dupa ce stabilesti numarul de invitati, totul va fi mult mai usor. Vei decide ce fel de spatiu este mai potrivit pentru petrecere, ce decoratiuni poti aduce si ce activitati s-ar potrivi cel mai bine pentru invitati.

În articolul

Cum organizezi petrecerea copilului? Sfaturi simple si utile!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x