Cum să ai grijă mai bine de încălțămintea ta
Publicat pe 07.03.2018 la 11:01 Actualizat pe 07.03.2018 la 11:06
Descoperă, în continuare, câteva sfaturi punctuale care te vor ajuta să profiți mai bine de încălțămintea ta.
Pantofii, cizmele, ghetele, balerinii, teniși sau papucii costă mult, dar dacă vrei să te încalți în fiecare zi cu altceva, soluția nu este să-ți cumperi foarte des obiecte noi de încălțăminte, ci să ai mai bine grijă de ceea ce ai deja acasă. Să-ți îngrijești încălțămintea este foarte simplu, atâta vreme cât îți dai interesul. Iată ce trebuie să faci ca ai grijă mai bine de încălțămintea ta.
Cumpără niște produse de curățat
Primul pas pe care să-l faci dacă vrei să ai grijă mai bine de încălțămintea ta este să-ți cumperi niște produse de curățat. Mergi într-un magazin sau comandă-ți online câteva lavete, perii și creme de ghete. De asemenea, cumpără-ți și câteva odorizante care să împiedice mirosul urât de transpirație să se impregneze în încălțăminte.
Pe lângă produsele de curățenie, achiziționă-ți, dacă încă nu ai unul, și un pantofar în care să depozitezi corect toate obiectele de încălțăminte. Pantofarul este ideal deoarece te ajută să depozitezi încălțămintea din casă și, totodată, împiedică praful să se așeze pe pantofii sau cizmele tale.
Tratează diferit fiecare tip de încălțăminte
Nu există obiect de încălțăminte care să nu aibă nevoie de îngrijire, indiferent că este vorba de niște pantofi de damă ieftini sau de niște pantofi sport. Prin urmare, acordă atenție tuturor obiectelor tale de încălțăminte. Altfel, vei ajunge în situația în care în vei scoate periodic din buzunar foarte mulți bani pentru achiziția de noi obiecte de încălțăminte.
Întreținerea încălțămintei se face diferit, în funcție de tip, chiar dacă etapa de curățare este similară. Astfel, pentru curățarea oricărui tip de încălțăminte ar trebui să te folosești de o lavetă umedă și, după caz, de o perie. Cele două produse de curățat te vor ajuta să îndepărtezi noroiul și praful de pe suprafața exterioară a încălțămintei. După ce finalizezi îndepărtarea prafului și murdărie, poți să-ți hidratezi produsele din piele cu o cremă de ghete, în vreme ce pantofii sport, confecționați din plastic și materiale textile, îi poți spăla manual sau în mașina de spălat. Lasă-ți pantofii sport să se usuce natural, la lumina soarelui. În cazul în care alegi să-i usuci „forțat”, pe un calorifer, riști ca să se deformeze.
Sfaturi care te vor ajuta să profiți mai bine de încălțămintea ta
Descoperă, în continuare, câteva sfaturi punctuale care te vor ajuta să profiți mai bine de încălțămintea ta:
- când îți cumperi niște pantofi noi, poartă-i în casă prima oară, dar ai grijă să ai în picioare niște șosete mai groase;
- când ieși cu pantofii noi pe stradă, poartă niște plasturi în locurile de pe picioarele tale predispuse la bătături;
- dacă ai pantofi care tind să-ți iasă din picioare, dă-le cu puțin fixativ în interior;
- pune în interiorul pantofilor șanuri sau ziare vechi mototolite, care să-ți păstreze încălțămintea din piele într-o stare bună;
- dacă încălțămintea din piele întoarsă prezintă niște pete, folosește-te de aburii fierului de călcat ca să o cureți.
Sursa foto: pixabay.com