Cum sa alegi cel mai bun sifonier pentru dormitorul tau

Publicat pe 06.06.2019 la 17:26 Actualizat pe 06.06.2019 la 17:30

Indiferent de dimensiunea sa, dulapul de haine din camera de odihna are rolul sau binemeritat in locuinta. Insa, in ceea ce priveste selectia, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale, pentru a gasi cel mai bun sifonier.

Foto: pexels

Majoritatea dintre noi nu concepem un dormitor in care sa nu existe un sifonier incapator, adaptat nevoilor noastre de depozitare. Vorbim de una dintre cele mai utile, importante si versatile piese de mobilier, cu finisaje adaptate stilului general al incaperii, cu compartimentare precisa, sertare multiple si suport pentru umerase.

Indiferent de dimensiunea sa, dulapul de haine din camera de odihna are rolul sau binemeritat in locuinta. Insa, in ceea ce priveste selectia, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale, pentru a gasi cel mai bun sifonier.

Utilitatea si functionalitatea sifonierului

Atunci cand alegi un sifonier pentru dormitor, trebuie sa tii cont de designul acestuia, insa utilitatea si functionalitatea sa este, de asemenea, vitala. Cauta sifoniere la preturi avantajoase, adaptate nevoilor si preferintelor tale. Pentru a te asigura ca nu alegi un produs prea mic sau unul extrem de spatios, evalueaza cantitatea de haine si obiecte pe care intentionezi sa le depozitezi in sifonier.

Daca este vorba de piese voluminoase precum perne sau pilote, ia in considerare cateva sertare mai mari.
In cazul in care vrei sa pui hainele tale si ale partenerului separat, orienteaza-te catre un sifonier cu mai multe rafturi.

Exista dulapuri care au doar rafturi, unele care au adugate si sertare, produse care combina toate caracteristicile sau sifoniere care ofera numai spatiul pentru umerase. Tine cont de functionalitatea sifonierului si achizitioneaza un model care ti se potriveste.

Alegerea materialului potrivit pentru sifonier

De obicei, seturile pentru dormitor includ patul, dulapul pentru haine, comoda si noptierele, toate confectionate din acelasi material. Totusi, nu este o regula sa mergi pe aceasta varianta, mai ales datorită faptului ca rezistenta si aspectul sifonierului depind de materialul din care este confectionat. In prezent, cele mai utilizate produse pentru fabricarea mobilierului sunt lemnul masiv, PAL-ul si MDF-ul.

Compartimentarea corecta a dulapului de haine

Cei mai multi oameni nu analizeaza prea mult garderoba sau obiectele pe care vor sa le depoziteze in sifonier si aleg adesea piese de mobilier nepotrivite. De altfel, compartimentarea adecvata a dulapului este cea care iti asigura confort si ordine.

Indiferent de forma si de dimensiunea dulapului, principalele sale sectoare sunt zona de sertare, cea de umerase si cea de rafturi. Daca te gandesti la care dintre acestea sa renunti, o analiza detaliata iti demonstreaza ca ai nevoie de toate. Bara pentru umerase este indispensabila pentru orice dulap deoarece vei avea intotdeauna haine pe care o sa le asezi atent, pentru a nu se sifona sau deteriora.

Partea cu rafturi reprezinta practic sifonierul in sine. Majoritatea dintre noi impachetam hainele si le asezam pe raft, dar o solutie ar fi sa alegi zone de inaltimi diferite sau un dulap cu rafturi mobile. Sertarele sunt perfecte pentru lucrurile marunte, sensibile si pentru cele folosite mai rar.

Dispunerea eficienta a usilor

Alegerea usilor pentru sifonierul din dormitor tine de preferinte si de spatiul disponibil din incapere. In cazul unei camere de dimensiuni reduse, un dulap cu usi glisante este potrivit. De asemenea, acesta are un design compact si modern.

Sifonierul cu usi normale, in balamale, este mult mai simplu de folosit, deoarece fiecare zona este independenta, dar ai nevoie de suficient spatiu pentru a le putea deschide. Exista si varianta utilizarii unui produs fara usi sau mixt, insa intr-un dormitor organizat este ideal sa depozitezi hainele intr-un sifonier inchis.

Designul si dimensiunile potrivite pentru sifonier

Marimea ideala a unui dulap de haine este cea potrivita pentru dormitorul tau. Acest lucru inseamna ca sifonierul trebuie sa fie suficient de spatios astfel incat sa poti depozita toate lucrurile, insa nici prea mare pentru a nu ocupa jumatate din incapere. Cel mai indicat ar fi sa masori atent dormitorul si sa iei in considerare o piesa inalta pana in tavan.

In ceea ce priveste designul, trebuie sa alegi un model care sa fie in perfecta armonie cu celelalte elemente din dormitor. Este necesar ca stilul, culorile si materialul sa fie potrivite decorului ales pentru camera. Tine cont de dimensiunea dormitorului, pentru ca intr-o camera mica sunt indicate nuantele deschise sau usile cu oglinzi, intrucat acestea creeaza impresia de spatiu.

Sifonierele pentru dormitor sunt disponibile intr-o gama variata de modele. Pentru a te asigura ca alegi o piesa deosebita, moderna, eleganta si complet functionala, acorda atentie tuturor detaliilor si analizeaza amanuntit camera, inainte de a face orice achizitie.

În articolul

Cum sa alegi cel mai bun sifonier pentru dormitorul tau

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x