Cum să asortezi gențile la ținutele pe care le porți. 4 reguli pe care ar trebui să le cunoști

Publicat pe 06.07.2018 la 10:37 Actualizat pe 06.07.2018 la 10:42

De multe ori, în încercarea de a compune o ținută, pot apărea multe întrebări. Ce pantofi să aleg pentru această rochie? Port prea multe sau prea puține accesorii? Care e geanta care se potrivește cu ținuta mea?

Felul în care te îmbraci este o modalitate bună de a-ți exprima personalitatea și de a-ți antrena creativitatea. Nu este ușor să îmbini tendințele, regulile vestimentare și preferințele personale în același timp. De multe ori, în încercarea de a compune o ținută, pot apărea multe întrebări. Ce pantofi să aleg pentru această rochie? Port prea multe sau prea puține accesorii? Care e geanta care se potrivește cu ținuta mea? Toate acestea sunt întrebări pe care probabil ți le-ai pus mai mult de o singură dată.

Una dintre cele mai întâlnite dileme este de asortare a genții cu pantofii sau ținuta. Pe de o parte, unii stiliști îți recomandă să respecți regulile, iar, pe de altă parte, alții îți sugerează să le încalci. Așa că dilemele legate de asortarea genții sunt de înțeles. Următoarele patru reguli te vor ajuta cu această problemă, indiferent de stilul tău personal:

Geanta în funcție de pantofi

Dacă ți-ai descrie stilul drept clasic, atunci stiliștii îți recomandă să îți asortezi geanta cu pantofii. Astfel, dacă porți o pereche de sandale maro, vei alege o geantă maro, iar dacă porți o pereche de pantofi negri cu toc, vei alege o poșetă de aceeași culoare. Însă, dacă vrei să fii mai creativă și să ieși din tipar, atunci următoarele recomandări sunt pentru tine.

Indiferent de culorile din ținuta ta, părțile metalice ale accesoriilor tale trebuie să se asorteze. Astfel, dacă porți o pereche de balerini cu accente din metal argintii, atunci alege o geantă cu fermoar argintiu și bijuterii din argint. Încorporarea unei genți colorate poate fi dificilă, însă Fabulous after 40 recomandă să îți păstrezi restul ținutei cât mai neutră.

Geanta în funcție de ocazie

Cel mai important factor care trebuie să îți influențeze alegerea genții este evenimentul la care ai de gând să o porți. Respectă o regulă simplă: alege mărimea genții în funcție de eveniment. Cu cât este mai formal, cu atât geanta trebuie să fie mai mică. Însă, pentru ținutele casual, poți opta atât pentru genți supradimensionate, cât și pentru genți mai mici, atât timp cât nu sunt plic.

Pentru ținutele foarte lejere, aproape sport, se recomandă să renunți la geantă, nefiind compatibile cele două stiluri. Pentru ținutele lejere de shopping, stiliștii recomandă o geantă încăpătoare. Pentru serviciu, poți opta pentru o geantă structurată de dimensiune medie. Iar pentru evenimente speciale, alege o geantă plic elegantă.

Geanta în funcție de forma corpului

O geantă îți poate complimenta perfect forma corpului sau, din contră, poate să atragă atenția exact în locurile unde nu îți dorești. Adăugând volum siluetei tale, atât poziționarea, cât și dimensiunea acesteia sunt extrem de importante. Sheknows recomandă pentru femeile înalte să evite gențile cu mânere mici, deoarece oferă iluzia optică de alungire.

De asemenea, dacă ai o statură mai mică, optează pentru genți de dimensiuni reduse, cu baretă pentru umăr și evită gențile mari. Dacă ai kilograme în plus, evită gențile mici sau gențile cu un model detaliat.

Geanta în funcție de nivelul de asortare

Atunci când îți alegi geanta, trebuie să ții cont și de cât asortată este ținuta ta. Astfel, nu vei avea o ținută prea monotonă și monocromă. Dacă ai o ținută în culori neutre, optează pentru o geantă colorată care să complimenteze nuanțele hainelor. Dacă porți o ținută cu imprimeuri, precum o rochie cu model floral, optează pentru o geantă neutră sau în culoare uneia din nuanțele modelului.

Nu există o regulă care să permită echilibrul prefect între ținută și geantă. Însă, din recomandările trecute, se poate observa un tipar. Cu cât ținuta ta este mai neutră și mai monotonă, cu atât poți experimenta cu genți de texturi, modele și culori diferite. Iar, cu cât este mai încărcată, cu atât ai mai multă nevoie de o geantă neutră, clasică.


Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum să asortezi gențile la ținutele pe care le porți. 4 reguli pe care ar trebui să le cunoști

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x