Cum să deosebești untul natural de cel contrafăcut? Tu știi ce alegi de la supermarket?
Publicat pe 13.12.2017 la 10:36 Actualizat pe 13.12.2017 la 11:48
Untul este printre cele mai falsificate alimente! Uite cum poti sa deosebesti un fals de cel natural!
Untul este printre produsele care nu ne lipsesc din alimentație, dar și printre cele mai contrafăcute.
Când cumperi unt din supermarket, trebuie să fim atenți la etichetă, dar și la compoziția lui. Altminteri, riscăm să mâncăm mun aliment care ne poate pune sănătatea în pericol.
Tu știi să recunoști untul natural și să-l deosebești de cel fabricat?
Uite câteva trucuri esențiale:
- Citește compoziția: ea trebuie să conțină doar 2 ingrediente: lapte intergral și smântână.
- Dacă pe etichetă nu se specifică termenul de ”unt”, atunci avem de-a face cu o margarină.
- Prețul poate fi un indiciu: acesta este mai ridicat decât al produselor de tip margarină sau decât al produselor falsificate.
- Culoarea nu trebuie să fie nici alb intens și nici galben intens.
Când untul natural începe să se topească, procesul se produce uniform, iar la suprafață nu se formează găuri. Acestea apar numai în margarină.
- Untul natural se topește mult mai încet decât margarina
- Untul preparat din smântână de înaltă calitate este solid și neted, iar în zona de tăiere veți vedea o strălucire ușoară.