Cum să dezvolţi creativitatea copilului tău

Publicat pe 06.12.2018 la 18:40 Actualizat pe 06.12.2018 la 18:44

Încă de mici, copiii sunt înzestraţi cu o curiozitate ieşită din comun şi cu o creativitate debordantă. Pun întrebări la orice pas şi încearcă să descopere cât mai mult din lumea înconjurătoare.

Încă de mici, copiii sunt înzestraţi cu o curiozitate ieşită din comun şi cu o creativitate debordantă. Pun întrebări la orice pas şi încearcă să descopere cât mai mult din lumea înconjurătoare. Atunci când nu înţeleg ceva, întreabă din nou, şi din nou, iar în momentul în care nu ştiu cum să facă ceva, apelează la creativitate. Vă putem oferi un exemplu concret: de câte ori nu aţi văzut copii care, neputând să coboare din pătuţul lor, apelează la tot felul de trucuri pentru a putea să finalizeze „misiunea”? Astfel, copiii sunt fericiţii posesori ai unei creativităţi native de care noi, adulţii, suntem responsabili de a o modela și încuraja. Află, în cele ce urmează, cele mai utile trucuri pentru copilul tău.

Cum se dezvoltă creativitatea copilului în primii ani de şcoală

Ai putea considera că primii ani de şcoală ai copilului tău îl vor ajuta să îşi dezvolte creativitatea într-un ritm accelerat. Din păcate, însă, odată cu ieşirea de pe băncile vesele ale grădiniţei, copiii sunt într-o oarecare măsură condiţionaţi de şcoală de a-şi forma o altfel de atititudine. Desigur, activităţile rămân în continuare legate şi de dezvoltarea acestei ramuri, însă au un cu totul alt curs, bazându-se mai mult pe materii fixe şi pe un comportament „aşa cum trebuie”.

Există, însă, numeroase soluţii prin care unui copil îi poate fi stimulată creativitatea, chiar şi după o zi plină la şcoală:

Cum să îl ajuţi să petreacă mai puţin timp în faţa televizorului

Deşi nu este nimic rău în a-i da voie să se relaxeze la televizor, în timp ce se uită la desenele animate preferate, totuşi, timpul petrecut astfel trebuie să fie limitat şi destul de bine proporţionat. Îi poţi propune să îşi îmbunătățească arta scrisului frumos, de mână. Caligrafia trebuie să fie concepută de copilul tău ca o metodă de relaxare şi de învăţare. Deşi nu mai este de multă vreme o disciplină de studiu, îl poţi ajuta chiar şi în acest sens.

Ai nevoie doar de o peniţă de caligrafie si de cerneală neagră de la Koh-I-Noor pentru a-l transforma pe copilul tău într-un mic artist. Îţi garantăm că va fi o activitate nouă, care îi va face plăcere şi care îl va ajuta să dea frâu liber imaginaţiei.

Jocuri și activități utile

Cel mai important element pentru a-i stârni curiozitatea şi a-l aduce mai aproape de tine este să îi oferi şansa să înveţe prin joacă.

Ai auzit bine! Ce poate fi mai amuzant pentru tine şi copilul tău decât să vă deghizaţi în diverse personaje şi să realizaţi împreună un mini spectacol? Aplauzele vor fi la scenă deschisă!

Învaţă-l să se bucure de jocurile Lego şi de puzzle-uri

Nu trebuie să fie un puzzle complicat şi nici un lego format din multe piese. Este important să laşi copilul să se exprime liber şi să gândească singur cum ar trebui să arate proiectul lui. Chiar dacă ţi se pare ceva greşit, învaţă-l să îşi dea seama singur cum se poate îmbunătăţi şi nu îi impune un model standard. Cu siguranţă rezultatele vor fi pe măsură!

Toate aceste metode prezentate mai sus sunt special concepute pentru copilul tău şi nevoile lui. Îi poţi stimula creativitatea foarte rapid şi cu răbdare. Mai mult decât atât, ceea ce e cel mai important, toate acestea pot fi obţinute prin joacă şi voie bună!

Sursa foto: pexels.com

În articolul

Cum să dezvolţi creativitatea copilului tău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x