Cum să îți protejezi telefonul de zgârieturi. Soluții simple și la îndemâna oricui
Publicat pe 06.05.2019 la 10:21 Actualizat pe 06.05.2019 la 10:25
Există câteva metode prin care poți să îți protejezi telefonul și pe care le-ai putea folosi și tu.
Probabil că ți s-a întâmplat și ție ca în urma unui moment de neatenție să descoperi că telefonul tău s-a ales cu o zgârietură de toată frumusețea. Sau că zgârietura e atât de adâncă, încât ai nevoie de un ecran nou.
Achiziționarea unui ecran nou poate să remedieze situația, dar e o soluție destul de costisitoare, așa că ar fi mult mai ușor ca, în loc să fii nevoit să mergi și să plătești manopera la un service specializat, să ai grijă mai degrabă să previi această eventualitate. Cum poți să faci asta? Simplu. Există câteva metode prin care poți să îți protejezi telefonul și pe care le-ai putea folosi și tu.
Folii de protecție
Foliile de protecție sunt o variantă la fel de bună ca husele. Aplicate pe ecranul oricărui telefon mobil, ele îl pot salva de orice fel de zgârietură. Multe dintre aceste folii vin la pachet inclusiv cu protecție pentru camera foto, pe care, altfel, o simplă zgârietură o poate distruge. De asemenea, sunt disponibile într-o mulțime de forme și variante:
● anti-amprentă, tip oglindă;
● duo protect (se aplică atât pe fața ecranului, cât și pe spatele telefonului);
● anti-reflex (reduc la minimum reflexia luminii și a razelor ultraviolete);
● antișoc (protejează ecranul telefonului împotriva loviturilor puternice și căzăturilor accidentale);
● de sticlă.
Ce e important de reținut? Că, dintre toate acestea, cele mai eficiente sunt foliile de sticlă de pe mobiup.ro. Se potrivesc perfect conturului telefonului și, spre deosebire de alte variante, au avantajul că nu modifică funcționalitatea sau sensibilitatea display-ului.
Husa de telefon
O simplă husă de telefon îți poate proteja telefonul nu numai de zgârieturi, ci și de praf, apă sau de căzăturile accidentale. În plus, în ultimii ani husele au devenit adevărate accesorii și mărci ale stilului posesorului telefonului. Ca urmare, o husă poate deveni inclusiv un element trendy, care te poate scoate din mulțime.
Înainte să îți cumperi o husă ar trebui să iei în considerare câteva lucruri. În primul rând, în cazul în care o cumperi online, ar trebui să te asiguri că e compatibilă cu telefonul tău. Apoi ar mai trebui să decizi și ce anume vrei, să cântărești avantajele și dezavantajele.
Unele huse, de tipul celor „book cover”, plusează la capitolul rezistență, însă pot fi mai greoaie. La fel, husele cu capac transparent îți vor permite să ai acces la mai multe funcții ale telefonului fără a îndepărta capacul, dar ar putea să nu fie cele mai potrivite variante dacă ești o persoană pentru care eleganța accesoriilor e foarte importantă. Și exemplele pot continua.
Concluzia: totul e să cântărești foarte bine opțiunile și să decizi care ți se potrivește cel mai bine.
Protejează ecranul telefonului urmând, în plus, câteva sfaturi simple
Pe lângă variantele de mai sus, există câteva lucruri pe care le poți face și tu pentru a te asigura că telefonul tău nu e expus unor riscuri inutile:
● Nu pune niciodată telefonul în același loc cu toate celelalte dispozitive pe care le ai cu tine. La prima vedere poate părea în regulă să îl păstrezi în geanta în care transporți laptopul, dar cablul sau încărcătorul ar putea zgâria în orice moment ecranul. La fel stau lucrurile și în cazul combinației geantă-chei-telefon.
● Asigură-te că ai mereu telefonul curat. Chiar dacă folosești o husă de protecție sau o husă, e indicat ca, din timp în timp, să o scoți și să cureți telefonul. Urmele de praf și reziduurile îl șubrezesc în timp.
● Ferește-l de temperaturi ridicate. Acestea afectează componentele hardware și performanța bateriei.
● Nu îți ține niciodată telefonul în buzunarul de la spate. Dacă ai acest obicei, ar fi bine să renunți la el. Fără să vrei, îl poți zgâria sau sparge în momentul în care vei uita că îl ai acolo și te vei așeza pe el.
● Ferește-l de lichide. Dacă pătrund în telefon, acestea îl pot afecta până într-acolo încât să-l facă total nefuncțional.
Dacă ții cont măcar de o parte dintre aceste idei și sfaturi, riscul să descoperi că telefonul tău s-a zgâriat sau că ești nevoit să cumperi un ecran nou scad considerabil.
Foto: Pexels.com