Cum să prelungești viața electrocasnicelor tale. 5 sfaturi pentru întreținerea aparatelor din casă

Publicat pe 05.11.2018 la 09:03 Actualizat pe 05.11.2018 la 09:07

E important să întreții cât mai bine electrocasnicele din casa ta. Astfel, le poți folosi fără neplăceri o vreme mai îndelungată și poți scădea din costurile de reparații. Iată câteva sfaturi utile pentru prelungirea vieții electrocasnicelor.

Depindem de electrocasnice pentru o viață confortabilă. Defectarea acestora e deseori problematică din mai multe privințe. Pe de o parte, nu te poți folosi de aparat oricât de multă nevoie ai de el. Pe de altă parte, repararea sau înlocuirea acestuia pot fi destul de costisitoare. De aceea, e important să întreții cât mai bine electrocasnicele din casa ta. Astfel, le poți folosi fără neplăceri o vreme mai îndelungată și poți scădea din costurile de reparații. Iată câteva sfaturi utile pentru prelungirea vieții electrocasnicelor:

1. Curăță fierul de călcat


Fierul de călcat este unul dintre aparatele din casă ușor de întreținut, care nu necesită eforturi deosebite. Ca să te asiguri că acesta nu va avea nevoie să fie înlocuit în curând, asigură-te că îl folosești conform instrucțiunilor și că știi cum se curata fierul de calcat. Dacă nu îl cureți regulat, pe talpa acestuia se va forma mizerie din cauza depunerilor din apă. În timp, acestea îți vor deteriora hainele și vor afecta funcționarea fierului tău. Pe lângă exteriorul fierului de călcat, au nevoie să fie curățate interiorul său și orificiul de eliminare a aburului.

2. Nu încărca prea mult mașina de spălat

Din dorința de a economisi timp, dar și energie și detergent, e posibil să te tenteze să umpli mașina de spălat până la refuz. Însă aglomerarea mașinii de spălat are mai degrabă rezultate negative. Atunci când pui prea multe rufe în mașina de spălat, poți afecta funcționarea cuvei, a motorului și a altor părți. Iar defecțiunile pe care le riscă mașina ta de spălat sunt suficient de costisitoare încât merită să îți iei una nouă, potrivit Family Handyman. Prin urmare, e important pentru întreținerea acesteia să nu o încarci cu prea multe rufe: respectă limita de greutate a mașinii tale.

3. Aspiră spatele frigiderului

Majoritatea pașilor pentru întreținerea corectă a frigiderului se referă la interiorul acestuia: cum să depozitezi alimentele sau cum să îi cureți rafturile. Există însă o altă măsură importantă ca acesta să funcționeze mai mult timp. În spatele frigiderului, există tendința de a se acumula praf. Aceasta este o problemă pentru că pe spatele lui se află părți esențiale pentru funcționarea sa. Potrivit ajmadison.com, durata de viață a frigiderului este scurtată de depunerile de praf de pe spatele său. Prin urmare, cel puțin odată pe lună e recomandat să aspiri spatele frigiderului, astfel încât să elimini praful și din zonele mai puțin accesibile.

4. Nu acoperi aragazul cu folie de aluminiu

Unele persoane acoperă aragazul cu folie de aluminiu: pe de o parte, îl protejează de zgârieturi și murdărie și, pe de altă parte, economisesc timp cu curățarea acestuia. Chiar dacă pare o soluție bună, de fapt aceasta nu e una benefică pe termen lung pentru aragaz. Potrivit Landmark, folia contribuie la o distribuție neuniformă a căldurii și, în timp, chiar la topirea unor componente interne.

5. Înlocuiește filtrele aparatului de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat e esențial pentru confortul tău în timpul unor veri răcoroase. Ca să eviți să se strice într-un moment nepotrivit, e de ajutor să schimbi periodic filtrele. Acestea rețin praf și murdărie care împiedică aparatul de aer condiționat să își facă treaba în mod eficient. E nevoie de mai mult efort din partea acestuia pentru răcirea casei, iar uzura nu întârzie să apară. În plus, aceasta e o măsură bună și pentru sănătatea ta, pentru că în filtre se acumulează bacterii care te pot îmbolnăvi în timp.


Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum să prelungești viața electrocasnicelor tale. 5 sfaturi pentru întreținerea aparatelor din casă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x