Cum să reintri în ritm după o vacanță de vis în Delta Dunării

Publicat pe 03.05.2018 la 19:58 Actualizat pe 03.05.2018 la 20:01

Unul dintre cele mai grele lucruri de făcut post vacanță este să-ți echilibrezi fizicul și mentalul astfel încât să revii la ritmul de dinainte de concediu. Tot procesul este mult mai dificil dacă ai parte de o vacanță minunată în Delta Dunării, una dintre cele mai captivante destinații turistice de pe Glob.

Unul dintre cele mai grele lucruri de făcut post vacanță este să-ți echilibrezi fizicul și mentalul astfel încât să revii la ritmul de dinainte de concediu. Tot procesul este mult mai dificil dacă ai parte de o vacanță minunată în Delta Dunării, una dintre cele mai captivante destinații turistice de pe Glob. Prin urmare, dacă ți-ai planificat o vacanță acolo și o să ai parte și de o cazare frumoasă în Delta Dunării, o să fie foarte greu, când o să revii din sejur, să te reobișnuiești cu viața ta. Unii specialiști vorbesc despre „sindromul post vacanță”. Totuși, orice obstacol poate fi depășit, nu-i așa? Descoperă, în continuare, ce poți să faci dacă vrei să reintri rapid în ritm după o vacanță de vis în Delta Dunării.

Păstrează-ți câteva zile libere pentru când te întorci din concediu

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să reintri în ritmul obișnuit este să nu te duci la serviciu direct după ce te întorci din vacanță. Ideal ar fi, dacă se poate, să mai rămâi câteva zile acasă înainte să mergi la birou. Astfel, o să ai suficient timp la dispoziție pentru ca organismul tău să „digere” schimbarea. Ca să-ți ajuți corpul să reintre în ritmul obișnuit, trebuie doar să-ți reiei programul zilnic de dinainte de vacanță. Adică să te trezești la ora 7, să iei micul dejun, să te speli pe dinți și pe față, iar apoi să-ți pui fizicul și mentalul la lucru.

Ascultă marea și Delta la birou

Chiar dacă o să stai acasă câteva zile înainte să mergi din nou la muncă, este foarte probabil ca organismul să aibă nevoie de mai mult timp ca să-și reintre în ritm. Ca să grăbești procesul de readaptare ar merita să asculți, cât timp ești la muncă, niște sunete specifice Mării Negre și Deltei Dunării. Ele nu doar că te vor ajuta să revii rapid la nivelul de productivitate de dinainte de concediu, ci și să te relaxezi.

Fă o petrecere cu tematică pescărească

În primul weekend de după concediu, organizează o petrecere cu tematică pescărească la tine acasă. Comandă sau pregătește niște mâncare pe bază de pește, cumpără câteva sticle de vin bun și invită-i pe cei mai buni prieteni ai tăi să petreceți împreună. Înainte de petrecere, încearcă să-ți decorezi apartamentul sau casa în care locuiești în așa fel încât să recreezi atmosfera din Delta Dunării. Roagă-i pe musafirii care o să participe la petrecere să aducă la ei poze și filmulețe din vacanțele lor. Ca să te apropii cât mai mult ceea ce ai trăit în Delta Dunării, caută să cumperi și niște muzică specifică zonei în care ai ți-ai petrecut concediul. Muzică pe care, bineînțeles, să o pui în timpul petrecerii.

Organizează-ți agenda

Primul lucru de care să ai grijă când ajungi la muncă, după vacanță, ar fi de preferat să fie organizarea agendei pentru perioada următoare. Consultă-te cu colegii despre proiectele aflate în lucru și interesează-te dacă este nevoie să pregătești ceva pentru vreunele dintre ele. De asemenea, propune-ți ca în prima săptămână de lucru să finalizezi toate proiectele pe care le-ai lăsat deoparte când ai plecat în vacanță.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Cum să reintri în ritm după o vacanță de vis în Delta Dunării

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x