Cum să te bucuri de cele mai avansate tehnologii fără să fie nevoie să spargi pușculița

Publicat pe 20.03.2019 la 09:38 Actualizat pe 20.03.2019 la 09:41

umărul aparatelor care îți pot face viața mai confortabilă și munca mai eficientă este în creștere. De cele mai multe ori, bugetul este cel care te limitează.

Fie că e vorba de gadget-uri, computere sau dispozitive mobile, dacă nu ești atent, pe parcursul unui an poți ajunge să cheltui mult mai mult decât ai planificat inițial. Numărul aparatelor care îți pot face viața mai confortabilă și munca mai eficientă este în creștere. De la aparate pentru casă, cum ar fi aspiratoare cu funcții performante, la smartwatch-uri de ultimă generație, e greu de spus unde ar trebui să te oprești cu investițiile în tehnologie. De cele mai multe ori, bugetul este cel care te limitează.

Iată câteva sfaturi ca să nu rămâi deloc în urmă cu tehnologia, dar nici să nu cheltuiești mai mult decât este cazul:

Cumpără second hand

Cea mai eficientă metodă de economisire este achiziționarea aparaturii în regim second hand. Este o soluție potrivită pentru foarte multe aparate și, în special, computere. De exemplu, optând pentru laptopuri second hand, te poți bucura la un preț mult mai mic la tehnologii avansate: un procesor mai performant, o capacitate mai mare de stocare și mai multă memorie RAM.

Renunță la prejudecățile întâlnite uneori în legătură cu produsele second hand. Atunci când alegi un produs cu garanție, ai dreptul să soliciți reparații sau înlocuirea produsului în cazul în care acesta nu este conform. În plus, dacă ai nevoie, poți opta pentru garanții extinse, care pot ajunge chiar și la doi ani.

Evită achizițiile impulsive

E important să ai un plan atunci când vine vorba de achiziționarea aparatelor, fie că e vorba de cele personale, fie de cele pentru casă. Te poți entuziasma în fața unei lansări a celui mai nou smartphone, însă e bine să te întrebi care sunt de fapt funcțiile și tehnologiile pe care le vei folosi.

Nu cumpăra un gadget doar pentru brand: interesează-te în legătură cu calitatea sa și cea a produselor concurente. Astfel, ai putea observa că te poți încadra într-un buget mult mai mic, fără să faci compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea produsului.

Urmărește ofertele și reducerile

Un alt motiv pentru care e bine să eviți cumpărăturile spontane este că astfel nu te poți bucura de cele mai bune prețuri. Atunci când știi că urmează să îți înlocuiești mașina de spălat sau computerul, e bine să urmărești câteva luni prețurile și să pui o sumă de bani deoparte.

La un moment dat, pe unul din magazinele pe care le urmărești (e mult mai eficient să faci asta online), vei găsi o ofertă de care să fii foarte mulțumit. E important să fii pregătit pentru că cele mai bune oferte dispar rapid. În plus, dacă nu monitorizezi o vreme prețurile, e posibil să te înșeli când apreciezi un preț ca fiind „deosebit de bun”.

Cumpără online și primești bani înapoi

Există platforme online care au parteneriate cu magazine și îți returnează un mic procent după o achiziție. Acestea se cumulează cu reducerile de care beneficiezi deja pe magazinul online respectiv. Dezavantajul este că trebuie să te limitezi la magazinele înscrise pe astfel de platforme.

Chiar dacă procentul pare mic, la achiziții mai mari sumele încep să se simtă. Sumele returnate pot porni de la 0,9% din preț, ajungând chiar la 5%. Prin urmare, atunci când faci o achiziție mai costisitoare, aceste mici procente se pot transforma în sume pe care nu ar trebui să le ignori.

Optează pentru produse multifuncționale

Uneori, poate fi mai ieftin să alegi dispozitive care au incluse mai multe funcții. Un exemplu grăitor este imprimanta. Poate fi mai ieftin să optezi pentru un aparat multifuncțional, decât să achiziționezi separat o imprimantă, un scanner și un copiator. Bineînțeles, prețurile pot varia mult. Dacă nevoile tale sunt simple, nu există niciun motiv pentru care să cheltuiești mai mult pentru produse separate.


Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum să te bucuri de cele mai avansate tehnologii fără să fie nevoie să spargi pușculița

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x