Cum să te bucuri de un weekend pe cinste acasă, dacă nu ai chef să ieși în oraș

Publicat pe 24.04.2019 la 10:39 Actualizat pe 24.04.2019 la 10:42

Dacă nu ești o fire comodă, cu siguranță vrei să te distrezi alături de prieteni sau de cei dragi. Totuși, nu întotdeauna vei dori să-ți părăsești locuința, iar pentru asta există multe idei bune de petrecere a timpului liber.

După o săptămână plină de activitate, abia aștepți să-ți reîncarci bateriile. Dacă nu ești o fire comodă, cu siguranță vrei să te distrezi alături de prieteni sau de cei dragi. Totuși, nu întotdeauna vei dori să-ți părăsești locuința, iar pentru asta există multe idei bune de petrecere a timpului liber.

Invită-ți familia la un picnic indoor

Atunci când nu ești sigur că vremea ține cu tine, dar vrei o pauză relaxantă, nu ai chef să îți încerci norocul în natură, unde să te surprindă ploaia. Atât timp cât sandviciurile și fructele sunt deja pregătite, carnea poate fi pregătită la cuptor cu aceeași ușurință ca pe grătar. Toate sunt numai bune de savurat în timp, chiar la tine în sufragerie, dar nu la masă.

Pentru ca atmosfera de picnic în care ați intrat deja să nu se risipească, întinde o pătură pe covor și invită-i pe toți ai casei alături de tine. Un fundal muzical relaxant va întregi sentimentul de vacanță, iar glumele și amintirile depănate cu zâmbetul pe buze vă vor face să nu simțiți când au trecut orele.

Provoacă gașca la o repriză de board games

Ce poate fi mai plăcut decât o reîntâlnire relaxantă cu prietenii, acasă la tine, fără nevoia de a face rezervare din timp și fără grija orei de închidere? Dacă tu și gașca ta puneți accentul pe distracție, cu siguranță masa va fi mai degrabă plină de boardgames, nu de mâncăruri. Un mare avantaj al alegerii casei tale în locul unui bar este libertatea de a fuma, dar există riscul ca nu toți prietenii să suporte fumul de țigară.

Un dispozitiv electronic fără fum îți permite să te bucuri de același gust de tutun, dar fără miros de țigară, fără scrum și fără fum. Mai mult, după ce seara de jocuri va lua sfârșit, perdelele și covorale nu vor rămâne îmbibate cu izul puternic al tutunului ars. Fie că alegeți clasicele „Nu te supăra frate" și „Monopoly", fie că jucați titluri noi precum „Game of Thrones", distracția este garantată.

Inițiază un maraton de filme

În cazul în care jocul de „Game of Thrones” ți-a trezit apetitul pentru acțiune, poți rezerva o zi sau poate chiar un weekend întreg unei reprize de filme. Mulțumită serviciilor moderne de streaming, poți să recuperezi oricând sezoanele pe care l-ai neglijat.

Mai mult, prietenii tăi pot propune episoadele lor preferate, dacă vreți să faceți un program de vizionare bine pus la punct și pe placul tuturor. Din nou, vei avea avantajele intimității și al libertății de a sta până la orice oră îți dorești, pe care sala de cinema nu ți le-ar putea oferi.

Organizează un campionat de jocuri pe consolă

Chiar dacă ai ales să rămâi în casă, e foarte posibil să tânjești după activitate fizică și să simți nevoia de adrenalină. Ce-ar fi să-ți provoci familia la un campionat de jocuri de consola Wii? Instrucțiunile sunt ușor de deprins, iar varietatea de jocuri îți garantează o atmosferă pe cinste.

Fiecă ai chef de dans, ca vrei să-ți demonstrezi îndemânarea la tenis rapiditatea la manevrele de box, cu siguranță vei avea parte de concurență de la cine te aștepți mai puțin. Un weekend plin de activitate îți va reîncărca la maximum bateriile și îți va oferi un prilej excelent de distracție.

Arată-ți talentul la karaoke

Cine a spus că trebuie să te înscrii la un talent show ca să scoți la iveală artistul din tine? Cu o sumedenie de melodii disponibile în format karaoke pe internet, îți va fi foarte ușor să îți exersezi vocea și mișcarea scenică în fața prietenilor tăi. La rândul lor, unii dintre ei te vor putea surprinde cu modul în care interpretează hiturile voastre preferate.

În tot acest timp, prietenii care nu au neapărat ureche muzicală vor putea forma un juriu, al cărui verdict să clarifice la care dintre voi trebuie să ajungă marele premiu. Pentru ca vecinii să nu fie spectatori involuntari la întregul spectacol, alege să nu folosești un microfon. Nu ai neapărată nevoie de așa ceva în spațiul restrâns al casei tale.

Iată doar câteva idei, pentru ca distracția ta să nu depindă de decorul în care alegi să te desfășori. Dacă și prietenii tăi se simt bine în casă, cu siguranță veți putea alege o activitate care să fie pe placul tuturor.

Credit foto: Shutterstock

În articolul

Cum să te bucuri de un weekend pe cinste acasă, dacă nu ai chef să ieși în oraș

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Val de ploi şi vijelii peste România. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade Celsius în mai multe regiuni ale ţării
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x