Cum să-ți amenajezi bucătăria. Mici schimbări de mare efect

Publicat pe 09.01.2019 la 17:00 Actualizat pe 09.01.2019 la 17:04

Există modalități simple prin care îți poți transforma bucătăria într-un spațiu modern și primitor. Ți-am pregătit mai jos o listă cu astfel de sugestii.

Există modalități simple prin care îți poți transforma bucătăria într-un spațiu modern și primitor. Ți-am pregătit mai jos o listă cu astfel de sugestii.

Înlocuiește blatul de lucru

Indiferent cât de multe alte schimbări ai face, blatul de lucru va influența mult aspectul final al bucătăriei. Înlocuiește blatul vechi cu un blat simplu, alb sau în nuanța naturală a lemnului și vei observa că nu este deloc o schimbare neînsemnată. Bucătăria ta va părea proaspăt renovată, doar cu acest detaliu aparent nesemnificativ.

Schimbă chiuveta

O altă schimbare importantă ține de înlocuirea vechii chiuvete sau doar a bateriilor. Datorită liniilor clasice, astfel de baterii de bucatarie se încadrează perfect în orice bucătărie, dar te-ar putea interesa și pentru alte avantaje: nu consumă apă inutil, sunt ușor de instalat și utilizat.

Vopsește dulapurile

Dacă o renovare completă a bucătăriei iese din discuție - de pildă, nu este momentul să instalezi dulapuri noi - poți, în schimb, să aplici un nou strat de vopsea. Dulapul din bucătărie poate fi vopsit și altfel decât în culori neutre - nu e greșit, de exemplu, dacă alegi portocaliul, galbenul sau verdele.

Înlocuiește mânerele dulapurilor

Un detaliu aparent neînsemnat, cum ar fi înlocuirea mânerelor și butoanelor dulapurilor contribuie la îmbunătățirea stilului oricărei bucătării. Cea mai bună alegere? Mânerele negre sau aurii. Sunt ușor de găsit în orice magazin de bricolaj și vor da o notă elegantă oricărui tip de mobilier.

Vopsește un perete într-o altă culoare

Nu te gândi la scheme complicate de culoare. Dacă toți pereții din bucătărie sunt vopsiți gri deschis, peretele accent poate fi cu două nuanțe mai închis. Această schimbare nu îți va consuma nici multe resurse, nu este nici greu de pus în practică, dar diferența va fi vizibilă imediat.

Montează o lampă suspendată

Lustrele și lămpile suspendate creează intimitate, asigură un iluminat eficient și atrag privirea oricui îți trece pragul. În bucătărie, poți avea și alte corpuri de iluminat (spoturi încastrate, de pildă) și o lampă suspendată deasupra mesei, dar piesa centrală va fi acea care îți va scoate din banal camera unde petreci timp cu familia și, uneori, cu prietenele cele mai bune.

Gândește-te la rolul decorativ al electrocasnicelor mici

Nu e nevoie să cumperi un frigider portocaliu, dar e o idee bună să lași la vedere prăjitorul de pâine roșu. Dincolo de rolul lor evident, electrocasnicele mici au și un unul decorativ, de care trebuie să profiți. Cu atât mai mult cu cât designul acestora este unul mai mult decât ofertant, iar producătorii se întrec în a lansa obiecte nu doar extrem de utile, ci și cu un aspect interesant.

Sursa foto: Shutterstock.com

În articolul

Cum să-ți amenajezi bucătăria. Mici schimbări de mare efect

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x