Cum să transformi orice balcon într-un spațiu de relaxare deosebit

Publicat pe 10.12.2018 la 16:13 Actualizat pe 12.12.2018 la 09:58

În multe locuințe, balconul este o cameră neglijată, folosită deseori pentru depozitarea obiectelor și aparatelor ce nu mai sunt folosite. Însă asta e o greșeală.

Balconul tău poate deveni un spațiu ideal pentru relaxare și destindere, dacă știi să profiți de el. În multe locuințe, balconul este o cameră neglijată, folosită deseori pentru depozitarea obiectelor și aparatelor ce nu mai sunt folosite. Însă asta e o greșeală. E păcat ca acest spațiu să fie risipit, cu atât mai mult cu cât prezintă atât de multe oportunități pentru cei dispuși să-l amenajeze.

Indiferent de dimensiune, balconul tău poate fi amenajat cu investiții minime, exact așa cum îți dorești. Fie că optezi pentru un balcon închis, fie pentru unul deschis, vei avea ocazia să personalizezi acest spațiu conform gusturilor tale și să-l transformi într-un spațiu inedit, diferit de restul locuinței tale. Iată câteva sugestii atât pentru balcoanele închise, cât și pentru cele deschise:

Folosește plante pentru decor

Designul balconului tău va fi pus în valoare cu ajutorul câtorva ghivece pentru flori alese bine și plasate în locul potrivit. Plantele pot contribui la îmbunătățire oricărui spațiu, însă nicăieri nu se potrivesc mai bine decât în balcon, care ar trebui să fie un spațiu de relaxare și destindere pentru toți locatarii casei. În funcție de preferințe, poți opta pentru plante verzi de dimensiuni mari sau ghivece de flori mai mici, colorate viu, care să înveselească atmosfera și să parfumeze aerul din interior.

În plus, poți accesoriza ghivecele acestora cu pietre decorative sau granule ceramice, pentru un aspect deosebit. Cum ar fi și de așteptat, majoritatea plantelor se simt cel mai bine în balcoanele închise unde temperatura este controlată sau sunt măcar ferite de frig. Există însă specii de arbuști și plante care rezistă și la perioadele mai friguroase ale anului, în cazul în care nu vrei să le aduci iarna în casă.

Instalează o marchiză

Aceasta e o idee foarte bună pentru cei care au balcoane deschise. O poți deschide și închide după bunul plac, îți va oferi umbră în zilele calde de vară și în același timp, intimitate față de vecinii care locuiesc la etajele superioare din blocul vecin. Marchiza e foarte utilă în zilele călduroase, când vrei iei o gură de aer fără să stai în soare, dar și în zilele ploioase, când o poți folosi ca paravan.

Creează o zonă de luat micul dejun

Indiferent că ai un balcon deschis sau închis, dacă spațiul o permite, ar trebui să profiți de asta și să creezi o mică zonă în care poți micul dejun cu cei dragi. Conform Homify, balconul e locul perfect în care să amenajezi o zonă de luat masa. În special în diminețile însorite, nimic nu poate fi mai plăcut decât să iei o gură de aer. Nu ai nevoie de un aranjament elegant; importantă este funcționalitatea. O masă mică și câteva fotolii de exterior sau scaune confortabile sunt suficiente. Astfel, te vei putea bucura de soare și de vântul plăcut de afară ori de câte ori dorești, atunci când iei masa.

Montează un hamac

Dacă ți-ai dorit vreodată să te bucuri de experiența de petrece o după-amiază dormind într-un hamac în bătaia vântului, cu siguranță nu ești singurul. Partea cea mai bună e că te poți bucura de această experiență chiar la tine acasă, cu un minimum de efort și investiții. Iar balconul e locul perfect în care să-l montezi. Astfel, vei transforma balconul tău într-o zonă de liniște și relaxare de care te poți bucura ori de câte ori simți nevoia să-ți încarci bateriile.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum să transformi orice balcon într-un spațiu de relaxare deosebit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x