Cum se pune tapetul. Sfaturi de la profesionisti

Publicat pe 20.02.2019 la 09:09 Actualizat pe 20.02.2019 la 09:12

In proiectele de amenajari interioare, intalnim adesea o modalitate economica si atractiva de a crea designul dorit intr-un anumit spatiu. Este vorba despre tapetarea peretilor, un trend care a revenit in actualitate. Daca aceasta idee de amenajare iti face cu ochiul, iti spunem cum se pune tapetul, oferindu-ti sfaturi utile de la profesionisti.

In proiectele de amenajari interioare, intalnim adesea o modalitate economica si atractiva de a crea designul dorit intr-un anumit spatiu. Este vorba despre tapetarea peretilor, un trend care a revenit in actualitate. Pe langa faptul ca acest element de decor este spectaculos si contribuie la imbunatatirea valorii estetice a oricarui spatiu, aplicarea sa reprezinta o metoda de a reechilibra proportiile. Asadar, tapetul potrivit poate amplifica o camera prea joasa sau mai putin incapatoare.

Daca aceasta idee de amenajare iti face cu ochiul, iti spunem cum se pune tapetul, oferindu-ti sfaturi utile de la profesionisti.

Pregatirea peretilor

Primul pas pentru aplicarea corecta a tapetului consta in pregatirea suprafetei de lucru. Inainte de toate, trebuie sa te asiguri ca peretii sunt bine curatati, netezi si uscati. E foarte important sa indepartezi orice urma de praf sau de grasime, pentru ca tapetul sa adere foarte bine pe perete. De asemenea, daca pe suprafata ce urmeaza a fi tapetata exista prize, intrerupatoare, sau aplice va fi necesar sa le demontezi. Aceeasi regula este valabila si in cazul in care in pereti exista cuie. O alta etapa care face parte din pregatirea peretilor consta in acoperirea gaurilor, daca ele exista pe suprafata acestora.

Alegerea uneltelor necesare

Acum ca peretii sunt gata pentru a fi reinterpretati, poti trece la cel de-al doilea pas din procesul de aplicare al tapetului: alegerea ustensilelor necesare. Iata care sunt acele unelte de care ai nevoie pentru a aplica tapetul precum un adevarat profesionist:

Pe langa toate aceste accesorii, nu uita nici de adezivul pentru tapet. Daca este prima data cand achizitionezi un astfel de produs, ar trebui sa stii ca exista mai multe tipuri de adezivi, pentru fiecare tip de tapet.

Aplicarea tapetului

Aplicarea tapetului va incepe intotdeauna cu masurarea inaltimii peretilor, din podea pana in tavan. In functie de masuratorile obtinute, tapetul se va decupa in fasii, folosind cutter-ul si rigla.

Sfatul profesionistului: Pastreaza o marja de aproximativ 5-10 cm in plus atunci cand tai fasiile.

Mai apoi, conform instructiunilor producatorului, aplica adezivul pe perete sau direct pe tapet. Daca pe eticheta produsului nu exista recomandari in acest sens, atunci cel mai bine este sa aplici adezivul pe ambele suprafete, folosind trafaletul sau pensula.

La imbinarea fasiilor, evita suprapunerea acestora, mai ales daca acest lucru afecteaza continuitatea si coerenta imprimeurilor sau a desenelor de pe tapet.
La final, nu uita sa elimini surplusul de tapet ramas in zona tavanului si a podelei. Tot acum este si momentul in care vei indeparta si excesul de adeziv.

În articolul

Cum se pune tapetul. Sfaturi de la profesionisti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x