De ce să folosești electrocasnice și instalații de inox în bucătărie. 5 beneficii la care nu te aștepți

Publicat pe 27.03.2018 la 14:50 Actualizat pe 27.03.2018 la 14:54

De la tacâmuri, cuțite, oale și tigăi, până la aragaz și chiuvetă, inoxul se dovedește a fi una dintre cele mai bune alegeri. Popularitatea inoxului nu se datorează doar aspectului strălucitor, ci mai degrabă caracterului său practic.

Foto: Shutterstock

Inoxul este unul din materialele prezente în bucătăria tuturor, indiferent dacă sunt bucătari profesioniști sau amatori. De la tacâmuri, cuțite, oale și tigăi, până la aragaz și chiuvetă, inoxul se dovedește a fi una dintre cele mai bune alegeri. Popularitatea inoxului nu se datorează doar aspectului strălucitor, ci mai degrabă caracterului său practic.

Conform thekitchn, oțelul inoxidabil este un aliaj al oțelului care conține 10-11% crom. Când este expus la aer, cromul din metal formează o peliculă de oxid de crom peste suprafață. Această peliculă non-toxică previne oțelul să ruginească, protejându-l de aer și umezeală. Prin urmare, cel mai mare avantaj al oțelului inoxidabil constă în faptul că nu ruginește. Acest lucru l-a adus în atenția tuturor gospodinelor sătule de rugină în bucătărie. De asemenea, oțelul inoxidabil nu este reactiv, precum aluminiul sau fierul. Astfel, îl putem folosi pentru a prepara și găti mâncăruri acide. Uite principalele cinci motive pentru care să alegi electrocasnice și instalații din inox:

1. Mai rezistente

Deoarece oțelul inoxidabil nu ruginește și nici nu se decolorează, ustensilele și aparatura din inox vor arăta impecabil ani de zile. Cele mai multe persoane care își echipează bucătăria cu ustensile, electrocasnice și instalații din inox nu simt nevoia de a le înlocui pentru multă vreme.

Așadar, dacă te hotărăști să optezi pentru obiecte din inox, te vei bucura de ele o vreme îndelungată. Alegerea unei chiuvete de bucatarie din inox este perfectă, dacă dorești să ai o bucătărie frumoasă și rezistentă.

2. Mai accesibile

Chiar dacă prețurile diferă de la un tip de obiect la altul, instrumentele și aparatele din inox sunt mai accesibile comparativ cu cele realizate din alte materiale. De exemplu, chiuvetele din inox sunt cele mai accesibile, chiar dacă sunt rezistente și de calitate.

Pentru alte obiecte din inox utile în bucătărie, precum cuțitele, prețul inițial poate fi mai mare față de cele din alte materiale. Datorită calității, obiectele din inox vor fi mult mai rezistente decât cele din materiale mai ieftine. Astfel, pe termen lung, instrumentele din inox sunt o alegere mult mai bună din punct de vedere financiar.

3. Mai ușor de curățat

Este extrem de important ca bucătăria să fie într-o stare impecabilă. Din păcate, bucătăria este încăperea cel mai ușor de murdărit. Suprafețele din oțel inoxidabil sunt mult mai ușor de întreținut decât cele din alte materiale.

De aceea, oțelul inoxidabil este ideal pentru bucătărie. Acesta nu se pătează și nu reține mirosuri, astfel se poate curăța extrem de ușor. Chiar și amprentele sau zgârieturile sunt greu de detectat pe suprafețele din inox.

Spre deosebire de o suprafață poroasă, inoxul nu absoarbe și este ușor de curățat și dezinfectat. De asemenea, inoxul nu are nevoie de substanțe speciale, precum alte suprafețe care necesită anumiți detergenți.

4. Mai sigur

Bucătăria ta trebuie să fie un mediu sigur pentru prepararea mâncării, lipsit de bacterii. Pe lângă menținerea curățeniei, este extrem de important să ai suprafețe antibacteriene, precum oțelul inoxidabil. Suprafețele din inox sunt rezistente la acumulările de germeni periculoși. Așa că ai grijă de familia ta și optează pentru ustensile, accesorii de bucătărie, electrocasnice și instalații din inox.

5. Mai plăcut vizual

De asemenea, pe lângă toate calitățile sale, inoxul este extrem de versatil și de plăcut estetic. Acesta se va integra cu succes în orice bucătărie, indiferent de culorile sale. De asemenea, inoxul oferă un aspect modern și profesional bucătăriei tale.

Fiind mult mai ușor de curățat decât alte suprafețe, va fi mult mai rapid să îți cureți bucătăria, astfel va fi mereu curată și strălucitoare. Dacă vrei îți înlocuiești chiuveta, aragazul sau să introduci un aparat, poți alege liniștită inoxul. Astfel, se va potrivi indiferent de alte texturi sau culori din bucătăria ta.


Sursă foto: Shutterstock

În articolul

De ce să folosești electrocasnice și instalații de inox în bucătărie. 5 beneficii la care nu te aștepți

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x