Destinații ieftine din Europa pentru concedii în orice sezon

Publicat pe 13.11.2019 la 10:52 Actualizat pe 13.11.2019 la 10:57

Când planifici un concediu care să se încadreze în bugetul familiei trebuie să alegi țările care îți oferă cele mai bune prețuri pentru cazare și alte servicii. Orașele și stațiunile ieftine din Europa se pot vizita și în city break-uri în timpul weekendului. Iată care sunt câteva dintre cele mai ieftine țări în care să-ți planifici următoarea vacanță:

Când planifici un concediu care să se încadreze în bugetul familiei trebuie să alegi țările care îți oferă cele mai bune prețuri pentru cazare și alte servicii. Orașele și stațiunile ieftine din Europa se pot vizita și în city break-uri în timpul weekendului. Iată care sunt câteva dintre cele mai ieftine țări în care să-ți planifici următoarea vacanță:

Bulgaria

Bulgaria se regăsește în toate topurile celor mai accesibile destinații din Europa și serviciile oferite nu te vor dezamăgi. Deși majoritatea românilor o aleg pentru concediile de vară sau weekend-urile caniculare, tot aici îți poți petrece și vacanța de iarnă. Stațiunile precum Bansko, Borovets sau Pamporovo sunt potrivite pentru toți iubitorii de sporturi de iarnă care vor să încerce noi destinații. Pentru nopțile de cazare in Bulgaria vei plăti în funcție de oraș, tipul de cameră și locație. Cele mai ieftine cazări sunt, de regulă, hostelurile, iar prețurile acestora și ale hotelurilor se află între 15 și 30 de euro. Când călătorești cu prietenii puteți opta pentru o cameră comună pentru a reduce costurile. Cele mai avantajoase variante rămân apartamentele, garsonierele sau chiar casele închiriate în regim hotelier prin Airbnb. Prețurile acestora diferă în orașele mai mari precum Sofia, dar și după amplasamentul locației. Poți alege un apartament situat mai departe de atracțiile turistice și să folosești transportul în comun. Biletele de metrou cu o călătorie costă 0,80 de euro în Capitală, iar atunci când vei avea nevoie de un taxi, doi euro vor acoperi trei kilometri de călătorie. În afară de Sofia și stațiunile de ski, alte orașe care merită vizitate sunt Burgas, Varna și Plovdiv.

Muntenegru

Dacă vrei să vizitezi țările balcanice, Muntenegru trebuie să se afle pe lista ta. Cunoscută ca o țară mică, dar cu o multitudine de peisaje și locații impresionante, este o destinație perfectă pentru concediul de vară cu buget restrâns. Câteva dintre atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi sunt Kotor, Mănăstirea Ostrog, Perast sau Lacul Negru. În Muntenegru nu există trenuri cu care să te plimbi între orașe, dar poți folosi autocare sau mașini închiriate. Prețurile pentru cazări se situează între 10 și 15 euro pe noapte, iar bugetul zilnic necesar ar fi în jur de 40 de euro.

Cehia

Cehia este o destinație binecunoscută pentru toți iubitorii de călătorii care apreciază arhitectura gotică și castelele. Deși Praga este un oraș mai scump din cauza popularității, acesta trebuie vizitat măcar o dată în viață. Celelalte orașe în care vei reuși să ai o vacanță cu buget prietenos sunt Karlovy Vary, Brno și Český Krumlov. Costurile pentru cazare vor ajunge până la 20 de euro pe noapte sau mai scump, în funcție de ce facilități vrei să ai la dispoziție. În Cehia vei avea parte de un peisaj pitoresc atunci când o vizitezi pe timp de toamnă și când vrei să profiți de escapade romantice de weekend alături de partenerul tău.

Ungaria

O altă destinație populară pentru români, dar și accesibilă din punct de vedere financiar este Ungaria. Potrivită atât pentru concedii de vară, cât și pentru city break-uri în perioada toamnei, Budapesta îți va oferi o gamă variată de servicii și te va inspira prin arhitectură, muzee și prin stilul de viață relaxat al localnicilor. Băile termale Gellért sunt o atracție pe care nu trebuie să o ratezi, iar pe timp de vară, stațiunea Hajdúszoboszló și lacul Balaton sunt locații ideale pentru concedii în familie. Prețurile pe cazare în Budapesta încep în jurul sumei de 20 de euro pe noapte și pot crește dacă alegi hoteluri de patru-cinci stele sau apartamente prin Airbnb în centrul orașului.

Alege una dintre aceste destinații pentru viitoarea ta vacanță și descoperă cum să împaci bugetul cu experiențele unice.

Sursa foto: unsplash.com

În articolul

Destinații ieftine din Europa pentru concedii în orice sezon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Nașterea în apă: tot ce trebuie să știi despre această metodă
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
x