Ești stingheră cu persoanele noi? Sparge gheața cu subiecte de conversație interesante

Publicat pe 19.02.2019 la 14:24 Actualizat pe 19.02.2019 la 14:50

ndiferent dacă te afli la un blind date sau la un meeting de afaceri, oamenii pe care îi întâlnești pentru prima oară trebuie să își formeze o părere bună despre tine, dar totodată una care să corespundă realității.

Multe persoane se simt inconfortabil în prezența noilor cunoștințe. Nu trebuie să fii timidă sau introvertită pentru a te simți astfel: este vorba doar despre faptul că nu știi care sunt pasiunile, interesele sau subiectele tabu pentru oamenii pe care abia i-ai cunoscut.

Posibilitatea de a atinge un subiect sensibil și de a face o gafă este destul de mare atunci când nu știi nimic despre un om. Dacă îți faci însă “temele”, vei putea aborda cu ușurință orice persoană proaspăt apărută în viața ta, indiferent dacă este vorba despre un bărbat sau despre o femeie. Iată câteva subiecte cu care poți sparge gheața:

Pasiunea pentru profesie

Întreabă-ți interlocutorul cu ce se ocupă și cum a ajuns să profeseze meseria pe care o practică. Arată-ți interesul față de domeniul respectiv și încearcă să afli cât mai multe despre activitățile specifice ocupației și despre felul în care se desfășoară o zi obișnuită la muncă.

Întreabă care sunt provocările și cum le gestionează. Ulterior, discuția poate deriva în zona subiectivă, unde atât tu, cât și interlocutorul tău vă puteți spune părerea vis-a-vis de bunele practici ale profesiei, de reglementările din Codul Muncii sau de specialiștii pe care îi apreciați.

Hobby-uri și modalități de petrecere a timpului liber

Vorbește despre hobby-urile tale și află care sunt lucrurile pe care le face interlocutorul tău pentru a se relaxa sau recrea. Fii sinceră cu asta și nu îl lăsa să creadă că interesul tău pentru una dintre pasiunile sale este mai mare decât în realitate.

La urma urmei, există posibilitatea să vă împrieteniți sau să vreți să petreceți mai mult timp împreună și nu ar fi prea plăcut să te invite la o partidă de pescuit, dacă tu urăști astfel de activități. Tot la acest capitol, poți aduce în discuție cărțile, filmele sau muzica pe care le preferi, dacă simți că rezonezi cu persoana respectivă și că ați putea să schimbați recomandări.

Evenimente recente, necontroversate

Decernarea premiilor Grammy, lansarea unei noi colecții a unui designer renumit sau a unui nou album muzical, o propunere legislativă aflată în curs de dezbatere pot fi subiecte ușor abordabile chiar și cu un necunoscut.

Nu intra prea mult în detalii și fă tot posibilul să menții tonul în limite neutre. Altfel, discuțiile politice, cele despre sporturi sau analizarea unor evenimente controversate pot veni la pachet cu păreri diametral opuse și pot face ca discuția să degenereze într-o dispută.

Idealuri și năzuințe

Dorința de dezvoltare profesională, începerea practicării unui nou sport, construirea unei locuințe sau întemeierea unei familii pot fi subiecte de conversație grozave, dacă nu devii prea indiscretă. Întreabă-ți interlocutorul care îi sunt idealurile, fără a intra însă în discuții personale mai intime.

Poate că îți va povesti despre faptul că vrea să schimbe locul de muncă, despre dorința de a deveni părinte în viitorul apropiat sau despre obiectivele financiare pe care le are în vedere. Lasă răspunsurile să vină natural și nu intra în detalii decât dacă observi, din mimică și gesticulație, că persoana din fața ta vrea să trateze subiectul detaliat.

Întâmplări amuzante

Poți vorbi despre cum ți-ai agățat uniforma în prima zi de școală, despre cum ai pierdut un tren înainte de un examen, despre cum a decurs prima ta întâlnire cu iz romantic, despre nereușita de a-ți schimba culoarea părului dau alte pățanii care pot stârni zâmbete.

Oamenii reacționează întotdeauna pozitiv la umor și devin mai deschiși și mai vorbăreți atunci când râd și se simt confortabil. Exersează-ți simțul umorului povestind o întâmplare amuzantă a cărei protagonistă ai fost și conversația va curge de la sine mai departe.

Indiferent dacă te afli la un blind date sau la un meeting de afaceri, oamenii pe care îi întâlnești pentru prima oară trebuie să își formeze o părere bună despre tine, dar totodată una care să corespundă realității. Așa că fii sinceră, orice ai povesti și oferă-i interlocutorului tău ocazia de a cunoaște o parte din tine prin intermediul experiențelor pe care le-ai avut și părerilor care au derivat din ele.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Ești stingheră cu persoanele noi? Sparge gheața cu subiecte de conversație interesante

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x