Ești o iubitoare a florilor? Acestea sunt cele mai rezistente plante de apartament

Publicat pe 11.06.2015 la 13:25 Actualizat pe 11.06.2015 la 13:30

Există plante de apartament care s-au adaptat atât de bine la viaţa într-un apartament de bloc, încât nici chiar persoane care nu prea au timp şi le neglijează nu le pot distruge

Hepta

Există plante de apartament care s-au adaptat atât de bine la viaţa într-un apartament de bloc, încât nici chiar persoane care nu prea au timp şi le neglijează nu le pot distruge

Violeta de Africa sau de Parma

Are flori mov, catifelate şi numeroase frunze care cresc în cascadă. Violetele de Africa se pot muta uşor dintr-un ghiveci în altul şi floricelele sau frunzele uscate se pot îndepărta cu mâna. O dată la doi ani e recomandat să-i schimbi ghiveciul.
Violeta de Parma se dezvoltă foarte bine pe pervaz sau pe balcon pentru că are nevoie de multă lumină. Nu îi trebuie multă apă, deci se udă de maxim două ori pe săptămână.

Dracena

Există mai multe specii de Dracena care se adaptează bine creşterii în apartament. Specia Dracena Marginata seamănă cu un palmier şi poate ajunge până la 3 metri înălţime. Specia Dracena sanderian (Bambusul japonez) creşte cel mai bine în apă, dar, după ce i-au crescut rădăcinile foarte mult, o poţi muta în pământ. Are nevoie de lumină puternică şi trebuie udată numai atunci când pământul s-a uscat. Chiar dacă s-a ofilit, îşi va reveni imediat după ce este udată din nou.

Limba soacrei

Se numeşte Limba soacrei datorită frunzelor lungi şi ascuţite, dar şi datorită longevităţii sale. Este o plantă de casă, uşor de întreţinut şi care trăieşte mult.
Are nevoie de puţină lumină şi puţină apă, excesul de apă putând să ducă la putrezirea frunzelor. Dacă stă în interior, trebuie udată o dată sau de două ori pe iarnă, în funcţie de umiditatea din casă.

Citește AICI mai multe exemple

În articolul

Ești o iubitoare a florilor? Acestea sunt cele mai rezistente plante de apartament

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x