Foile de dafin te ajută să scapi de gândaci
Publicat pe 19.07.2016 la 11:51 Actualizat pe 19.07.2016 la 12:06
Există şi alte metode prin care poţi scăpa de gândacii care pătrund în casă, pe lângă soluţiile obişnuite, care implică folosirea otrăvurilor special create.
Gândacii de bucătărie sunt o adevărată pacoste, iar partea proastă e că foarte greu scapi de ei odată ce ți-au pătruns în locuință. Chiar dacă ai o casă curată și faci ordine des, problema poate să provină și de la vecini (dacă stai la bloc).
Pe lângă soluțiile obișnuite, care implică folosirea otrăvurilor special create în acest sens, există și alte metode prin care poți scăpa de nesuferitele insecte.
Dacă și tu ai găsit câțiva gândaci prin casă, probabil că ești în căutare disperată de soluții pentru această problemă. Din fericire, poți să rezolvi situația rapid și eficient. Ai nevoie de câteva frunze de dafin! Este o soluție excelentă dacă ai copii sau alte animăluțe, pentru că nu prezintă niciun risc, chiar dacă sunt ingerate. În schimb, gândacii nu reacționează deloc bine când intră în contact cu frunzele de dafin.
Foile de dafin sunt un repelent natural pentru gândacii de bucătărie. Această plantă nu îi ucide, dar îi gonește rapid din cauza mirosului puternic pe care îl emană. Așadar, o soluție excelentă pentru a opri gândacii de bucătărie de la a-și face cuibul este să pui ramuri sau frunze de dafin peste tot prin casă, în special în spatele mobilei și în cotloanele mai ascunse, pentru că acolo își fac cuibul în general.
Pune zece frunze de dafin în grădină sau în bucătărie și mai mult ca sigur nu vei mai vedea gândaci prin preajmă. Frunzele de dafin sunt cea mai bună soluție pentru spațiile unde depozitezi mâncare, unde nu poți da cu otravă, cum ar fi în cămară sau pe rafturi. Astfel, nu trebuie să îți faci griji că vei ingera substanțe toxice, dar nici nu vei mai avea probleme cu gândacii.
Poți să folosești frunze de dafin proaspete sau uscate, însă cea mai bună variantă este să zdrobești frunzele uscate și să faci o pudră din ele, pentru că astfel mirosul este mult mai puternic.