Frigiderul nu mai răcește - 5 lucruri pe care trebuie să le faci în acest caz

Publicat pe 26.09.2018 la 16:08 Actualizat pe 26.09.2018 la 16:11

Ultimul lucru pe care ți-l dorești în timpul verii este că frigiderul tău să nu mai răcească. În cazul în care acest lucru se întâmplă, un lucru este clar: toată mâncarea ta este compromisă și va trebui să o arunci, pentru că în niciun caz nu poți ține ceva gătit la temperaturi ce sar cu ușurință de pragul de 30°C.

Ultimul lucru pe care ți-l dorești în timpul verii este că frigiderul tău să nu mai răcească. În cazul în care acest lucru se întâmplă, un lucru este clar: toată mâncarea ta este compromisă și va trebui să o arunci, pentru că în niciun caz nu poți ține ceva gătit la temperaturi ce sar cu ușurință de pragul de 30°C.

Ei bine, dacă lucrul acesta se întâmplă iarna, să spunem că temperaturile de afară îți permit să “tragi de timp” puțin mai mult, pentru că poți ține foarte bine mâncarea pe pervaz sau pe balcon, până când te gândești la o soluție de bun simț. Nu același lucru se întâmplă în perioada zilelor de vară. Dacă vezi că frigiderul tău nu mai răcește, trebuie să iei câteva măsuri și să faci o serie de verificări, în cel mai scurt timp posibil. Iată mai exact despre ce este vorba.

  • Ce se întâmplă cu energia electrică?
  • Probleme cu închiderea ușii?
  • Setare incorectă a termostatului?
  • Impurități la condensator?
  • Ventilatorul este blocat?

Ce se întâmplă cu energia electrică?

Inainte de a recurge la verificări mai ample, verifică să vezi dacă frigiderul nu a fost cumva din greșeală scos din priză. Se poate întâmplă acest lucru mai ales în cazul în care cablul de alimentare se află într-o zonă intens circulată a bucătăriei sau a holului. Dacă frigiderul nu era cum trebuie băgat în priză, atunci când vei conecta cablul de alimentare la sursa de energie electrică, vei auzi un sunet specific al frigiderului, ce îți spune că acum funcționează din nou.

Dacă încă nu se întâmplă nimic, nici după ce ai băgat frigiderul în priză, verifică dacă priza respectivă funcționează, cu ajutorul unui voltmetru. Mai mult decat atât, poți verifica dacă sunt probleme la nivelul cablului sau la nivelul ștecărului.

Probleme cu închiderea ușii?

Încă o cauză ce duce la lipsa de răcire a frigiderului constă în faptul că ușa acestuia nu se închide așa cum trebuie. Verifică dacă sunt obiecte (pe ușa frigiderului sau pe unul dintre rafturi) ce împiedică închiderea etanșa a ușii. De asemenea, verifică dacă frigiderul tău se află într-o poziție înclinată, lucru ce poate cauza la fel de bine o închidere deficitară a ușii. O garnitură defectă poate reprezenta la fel de bine motivul pentru care ușa frigiderului nu se mai închide la fel de bine, fapt ce duce la lipsa de răcire a spațiului respectiv.

Setare incorectă a termostatului?

Termostatul este o componentă extrem de importantă din interiorul frigiderului. Dacă la frigiderele de ultimă generație, termostatul este digital, fiind astfel mai greu să schimbi din greșeală (prin acțiune manuală) temperatura de răcire, la modelele mai vechi lucrurile stau puțin diferit.

Termostatul este rotița din colțul frigiderului ce îți arată ce temperatură este în acel moment înăuntrul său. În cazul în care ai acționat involuntar rotița ce asigură un anumit număr de grade Celsius, se prea poate ca lipsa de răcire să fie cauzată de această eroare umană.

Impurități la condensator?

În cazul în care deții un model mai vechi de frigider, condensatorul se află poziționat de cele mai multe ori în spatele acestuia, iar anumite obiecte așezate pe frigider pot obstrucționa buna funcționare a acestei componente.

În cazul modelelor de ultimă generație, condensatorul se află de obicei amplasat sub frigider, iar faptul că acesta nu funcționează la capacitate maximă poate fi o cauză a faptului că praful sau alte impurități blochează bunul mers al său. Curăță așadar condensatorul de praf sau de alte impurități, mută obiectele voluminoase de pe frigider, pentru a-ți da seama dacă într-adevăr acestea sunt motivele pentru care frigiderul nu mai răcește.

Ventilatorul este blocat?

În interiorul frigiderului, ventilatorul acestuia este componenta responsabilă cu răspândirea aerului rece în acest perimetru. În cazul în care frigiderul tău este plin, iar anumite corpuri voluminoase sunt așezate exact lângă ventilator, exista posibilitatea blocării aerului rece. Așadar, asigură-te că ventilatorul frigiderului își face foarte bine treaba, nefiind obstrucțioant de corpuri voluminoase ce impiedică circulația optimă a aerului rece.

În cazul în care frigiderul tău nu mai răcește, chiar și după ce ai trecut prin toată lista cu verificări pe care ți-am prezentat-o mai sus, trebuie să iei în calcul achiziționarea unui nou frigider. O casă fără un astfel de produs nu reprezintă o alternativă pentru tine și familia ta, mai ales pe timpul verii. Așadar, dacă frigiderul pe care îl ai a ieșit din garanție, deci nu poți solicita producătorului o reparație sau o înlocuire a acestuia cu un frigider nou, trebuie să îți cumperi un frigider nou.

Nu dispui de fonduri suficiente pentru a rezolva rapid această urgență? Atunci află că poți aplica online pentru un credit nebancar doar cu buletinul, iar dacă cererea își este aprobată, tu poți primi până la 2000 de lei, sumă pe care o restitui la salariu, alături de dobânda aferentă. Intră chiar acum aici, pentru a afla mai multe detalii despre acest tip de împrumut doar cu buletinul: https://vivacredit.ro/credit-cu-buletinul

Cumpărarea unui frigider nou, în timpul zilelor de vară, este într-adevăr o cheltuială neprevăzută. Însă prin accesarea unui credit rapid doar cu buletinul, îți rezolvi în doar câteva zile această urgență, pentru a te bucura de fiecare dată de alimente proaspete, păstrate într-un mediu optim de conservare.

Sursa foto: pixnio

În articolul

Frigiderul nu mai răcește - 5 lucruri pe care trebuie să le faci în acest caz

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x