Gadgeturile tale vor avea o viață lungă dacă urmezi cel puțin 7 sfaturi

Publicat pe 06.09.2018 la 09:49 Actualizat pe 06.09.2018 la 09:53

O investiție minoră în huse și câteva sfaturi care pot fi urmate fără efort sunt uneori suficiente, iar tu te vei bucura mai mult timp de gadgeturile tale. Uite ce este indicat să faci:

Gadgeturile și dispozitivele smart sunt printre cele mai sensibile bunuri pe care le avem în posesie: tehnologia pe care o încorporează nu le oferă rezistență la căderea din buzunar, nici protecție împotriva furtului. De asta este recomandat să luăm toate măsurile necesare pentru a le proteja.

O investiție minoră în huse și câteva sfaturi care pot fi urmate fără efort sunt uneori suficiente, iar tu te vei bucura mai mult timp de gadgeturile tale. Uite ce este indicat să faci:

1. Investește în huse și carcase de protecție

Primul pas pe care e bine să-l faci pentru protecția gadgeturilor tale - telefoane mobile, tablete, laptop, e-readere - e să le „îmbraci” în haine protective. O husă de protecție face minuni pentru neatenți, iar cheltuiala este o nimica toată comparativ cu beneficiile pe care le poate aduce. Pentru laptopuri poți opta pentru carcase de protecție sau un rucsac potrivit. Unde mai pui că o husă bine aleasă are și rol decorativ și poate spune multe despre personalitatea ta.

2. Curăță gadgetul ori de câte ori este nevoie

Orice dispozitiv are nevoie, periodic, de întreținere și curățare, ca să te bucuri cât mai mult de el. Pentru rezultatele cele mai bune, urmează întotdeauna indicațiile producătorului. De exemplu, în cazul IQOS, trebuie să urmezi anumiți pași pentru curățarea dispozitivului. Așa vei obține cele mai bune rezultare și nici nu riști să pierzi garanția doar pentru că nu ai urmat instrucțiunile.

3. Buzunarul de la spate nu este chiar cel mai sigur loc

Dacă tocmai ți-ai cumpărat o pereche nouă de pantaloni și ești încântat de buzunarul încăpător de la spate, e bine să te gândești de două ori înainte să îndeși în el telefonul mobil. Buzunarul de la spate e o țintă bună pentru un hoț îndemânatic. Și nu întotdeauna îți amintești să scoți telefonul atunci când te trântești obosit pe un scaun. Ține mobilul într-un buzunar al gecii, în geantă sau, îl ultimă instanță, în buzunarul din față.

4. Folosește o protecție de ecran

Ecranul este un element esențial al telefoanelor mobile și al laptopurilor, așa că merită să investești o sumă modică în protecția lui. Nu te încrede mereu în promisiunile producătorilor: oricât de rezistent ar fi ecranul, întotdeauna se poate întâmpla ceva neprevăzut care te va lăsa cu un ecran spart sau chiar cu întregul device inutilizabil. Achiziționează o protecție pentru ecran. Îi vei spori rezistența și te vei bucura mai mult de dispozitivul tău.

5. Protejează-ți dispozitivele smart cu parole la fel

Nu e suficient să îți protejezi telefonul, laptopul sau tableta cu huse sau cu protecții pentru ecran. Unele pericole ne pot zâmbi frumos și au mâna lungă. Adaugă parole de acces la toate dispozitivele tale, pentru a-i împiedica pe eventualii curioși să-ți acceseze fișierele personale. Cele mai bune parole sunt cele greu de ghicit, lungi, formate din litere și cifre fără nicio aparentă legătură între ele.

6. Fă-ți back-up la informațiile și la documentele importante

O vorbă românească spune să nu-ți ții toate ouăle în același coș. Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată până acum să ți se strice laptopul sau telefonul mobil și să pierzi toate datele și pozele salvate în el de la ultimul concediu. Fă-ți periodic back-up la toate informațiile stocate. Poți opta pentru o soluție de cloud, ca să ai oricând acces online la toate datele tale, sau poți achiziționa un hard disk extern.

7. Fă-ți asigurare pentru gadgeturile tale

Chiar dacă urmezi la literă toate sfaturile de mai sus, nu garantăm că dispozitivele tale preferate nu vor suferi accidente sau nu vor trece în mâna altcuiva fără acordul tău. O soluție trecută cu vederea de mulți, dar extrem de potrivită, este asigurarea lor. De exemplu, marile companii de telecomunicații din România oferă deja pachete de asigurare pentru telefoanele pe care le comercializează.

Pe scurt, grijă mai mare, investiții în huse de protecție, curățare regulată, back-up pentru informațiile și documentele importante și mai multă atenție: acestea sunt soluții deloc costisitoare care pot lungi durata de viață a gadgeturilor tale.

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

Gadgeturile tale vor avea o viață lungă dacă urmezi cel puțin 7 sfaturi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x