Gătește fără griji. 5 idei pentru o bucătărie eficientă

Publicat pe 12.04.2018 la 13:27 Actualizat pe 12.04.2018 la 13:31

Felul în care îți organizezi bucătăria poate avea un impact major asupra eficienței și a confortului tău.

În bucătărie, cuvântul de ordine e eficiența. Toate lucrurile trebuie să fie la îndemână, iar spațiul de lucru trebuie să fie mereu liber. Felul în care îți organizezi bucătăria poate avea un impact major asupra eficienței și a confortului tău. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

1. Adaptează mobila la spațiu

Într-o bucătărie eficientă, spațiul în care lucrezi trebuie să fie liber și neobstrucționat, iar mobilierul trebuie ales cu acest scop în gând. Totodată, ar trebui să alegi mobilier confortabil, mai ales dacă urmează să gătești des. Ai nevoie de scaune de bucatarie confortabile, pe care să te poți așeza atunci când ești obosită, dar care să nu ocupe mult spațiu. Mobila din bucătărie îndeplinește o funcție, la fel ca și electrocasnicele; acea funcție este să te ajute pe tine să gătești mai ușor.

Dacă ai o bucătărie mică, poți opta pentru mobilier care se strânge, precum mese și scaune pliante. Astfel vei putea lua masa și sta jos, dar poți și elibera locul atunci când vrei să gătești și ai nevoie de spațiu.

2. Ține condimentele la îndemână

Ca să te poți mișca repede și să nu cauți prin dulapuri, e bine să ții mereu condimentele la îndemână, așa cum arată HGTV. Ierburile proaspete, precum pătrunjelul, mărarul sau leușteanul trebuie păstrate pe ușa din lateral a frigiderului, ca să fie ușor accesibile dar să se păstreze proaspete în același timp.

Condimentele uscate, precum boiaua, cimbrul sau chimionul trebuie ținute, dacă e posibil, pe un raft deschis, în apropierea aragazului. Astfel, vor fi la îndemână mereu în timp ce gătești.

Condimentele folosite foarte des, precum sarea sau piperul, își au locul în imediata apropiere a aragazului, la fel ca uleiul și oțetul. Acestea sunt folosite intensiv la gătit, așa că ai nevoie de ele aproape.

3. Planifică-ți cumpărăturile

De câte ori ți s-a întâmplat să te plimbi printre raioanele magazinelor fără să știi ce vrei să cumperi? Asta se întâmplă pentru că nu stabilești de la început cumpărăturile pe care vrei să le faci. Atunci când ne plimbăm printre rafturi, vedem multe produse care ne atrag atenția și care își „fac loc” în coșul nostru.

Când stabilim o listă de cumpărături acasă, departe de tentații, încercăm să creăm un meniu diversificat și sănătos. Mai mult decât atât, atunci când avem o listă, mergem după produse direct la țintă, astfel că suntem mai eficienți și terminăm și cumpărăturile mai repede.

4. Organizează mesele

E mult mai ușor să gătești, atunci când știi dinainte ce ai de făcut. Dacă planifici mesele pe zile, în loc să improvizezi, vei câștiga timp și îți va fi mult mai ușor să te organizezi. Totodată, vei putea să îți organizezi și cumpărăturile în funcție de meniul săptămânal, așa că nu vei cumpăra niciodată mai mult decât ai nevoie. Astfel vei reduce risipa și vei economisi și bani.

Poate părea dificil să organizezi toate mesele dintr-o săptămână, însă este o metodă care îți va ușura foarte mult munca. Când știi ce vei găti a doua zi, poți să îți pregătești ingredientele dinainte, să verifici dacă ai tot ce îți trebuie sau că dai o fugă până la magazin, dacă e cazul. Toate acestea sunt lucruri care îți economisesc timp și pe care nu vrei niciodată să fii nevoită să le faci în timp ce gătești

5. Depozitează ustensilele după funcția lor

Dacă nu vrei să rătăcești constant ustensile prin bucătărie, ar fi o idee bună să le depozitezi în funcție de rolul lor. Oalele și tigăile stau la locul lor, cuțitele și restul tacâmurilor la fel, precum și anexele, cum sunt tocatoarele sau răzătoarele. Dacă ustensilele sunt stocate după această logică, îți va fi mult mai ușor să găsești unealta potrivită atunci când ai nevoie de ea.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Gătește fără griji. 5 idei pentru o bucătărie eficientă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x