Ghid complet pentru achizitia unei masini din Germania

Publicat pe 15.01.2020 la 11:10 Actualizat pe 15.01.2020 la 11:21

Faima masinilor din Germania este proportionala cu numarul parcurilor auto dedicate. Daca nu doresti sa fii bulversat dupa ce vezi sute si mii de masini expuse la vanzare, restrange aria de cautari inainte de a pleca din Romania.

Piata auto germana pastreaza un capital de incredere net superior oricarei tari europene. Traditia marilor producatori din domeniu cu privire la calitatea masinilor, precum si infrastructura si conditiile de trafic in care sunt exploatate sunt argumente pentru care inca mai merita sa alegi Germania ca tara de origine a masinii tale rulate. Mitul masinilor nemtesti foarte bune a crescut spectaculos incepand cu anii 1990, insa conditiile de cumparare au evoluat odata cu vremurile. In zilele noastre, o deplasare in vestul Europei a devenit similara ca timp si bani cheltuiti cu una intr-un oras aflat la cateva sute de kilometri in tara noastra. De mare ajutor in ultima vreme se dovedesc a fi platformele online de licitatie masini second hand Germania, care iti pun la dispozitie modele cu descrieri amanuntite, inspectii la zi de calitate, dar si transport, livrare si chiar finantare.

Nu porni la drum pana nu stii ce masina cauti

Faima masinilor din Germania este proportionala cu numarul parcurilor auto dedicate. Daca nu doresti sa fii bulversat dupa ce vezi sute si mii de masini expuse la vanzare, restrange aria de cautari inainte de a pleca din Romania. In momentul in care esti hotarat, poti cauta masina dorita in mai multe autohaus-uri sau la proprietari, avand astfel posibilitatea sa alegi modelul care se potriveste cel mai bine nevoilor tale din punct de vedere al raportului pret-calitate.

Unde mergi? Cum vorbesti?

Un lucru este clar: Germania este o tara foarte mare, iar parcurgerea distantelor intre orase poate fi obositoare si costisitoare. Intrucat pretul mai bun este un criteriu definitoriu in alegerea vestului Europei pentru achizitia unei masini de calitate, incearca sa nu cheltui inutil cu transportul si cazarea. Programeaza vizionari in acelasi oras sau in localitati relativ apropiate si asigura-te ca vei avea posibilitatea de a te intelege cu vanzatorul. In acest sens, nu te baza exclusiv pe limba engleza. Daca nu esti vorbitor de germana, cheama pe cineva in ajutor, ideal ar fi sa gasesti un rezident in tara respectiva. Cumparatorii care nu se descurca cu limba germana sunt mult mai expusi tentativelor de frauda.

Alege cel mai bun transport pentru tine si noua ta masina

Un drum cu avionul pentru una sau mai multe persoane, cazarea pentru mai multe nopti si transportul dintr-un oras in altul se pot ridica la cateva sute de euro. La acestea se adauga costurile cu intocmirea actelor, vinietele de drum si carburantul pentru masina pe care o cumperi si o aduci acasa. Cotw.com este un portal online care te scuteste de aceste drumuri si iti aduce masina in bune conditii pana acasa, pe platforma.

Samsarii sunt internationali

Faptul ca Germania a atins un nivel de civilizatie net superior nu inseamna ca daca mergi acolo pentru a cumpara o masina esti scutit de riscul unei tepe. Majoritatea celor care se ocupa cu astfel de achizitii recomanda sa eviti cetatenii non-germani (turci, albanezi etc.), care au un istoric nefavorabil din acest punct de vedere si nu se sfiesc sa masluiasca kilometraje, documente sau serii de motor. Cea mai buna masura de siguranta este sa verifici in primul rand documentele la organele competente din cadrul administratiei orasului unde este vanduta masina.

Tranzactiile intermediate de dealeri autorizati pot avea un pret mai mare, insa sunt variante preferabile oferirii banilor cash unui privat.

Calitatea masinilor produse in Germania este un brand in sine care nu pierde din popularitate. Carburantii, inspectiile serioase, drumurile infinit mai bune si traficul decent sunt argumente pentru care merita sa iti cumperi o masina la mana a doua din Germania. Iar daca ai posibilitatea sa scutesti cheltuiala cu drumul, cazarea si taxele de tranzit la intoarcere prin achizitia unei masini care iti este livrata acasa pe platforma, castigul ramane in buzunarul tau.

În articolul

Ghid complet pentru achizitia unei masini din Germania

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x